Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (13)

Četníci z Luhačovic (2017) 

"To být celé taktická past." Četníci z Luhačovic mi od začátku nebyli moc sympatičtí, ale neodradili mě svými bodáky od dalších návštěv a za to jsem celkem rád. Pod velitelem Stavinohou to totiž bylo celkem za trest, ale vynikající velitel Vlach mne naprosto nadchnul, hypochondrický velitel Sova mě znechutil a za vlády přirozeného velitele Gebrta to celé dost srážela naprosto zbytečná homolinka. Nicméně Luhačovice byly zbaveny padouchů, nějaký ten fórek na mě z léčebného pramene taky občas vykoukl a já se nemusím odjet léčit do švýcarského sanatoria ze smilstva proti přírodě, takže to nakonec hodnotím jako poměrně stravitelné. ()

Pytláci (2017) (E01) 

"Tohle je malé město. Tady se všechno dělá langsam. I mord." Nevím, jestli já mít recht, ale tohle se moc nepovedlo. První díl mě měl tradičně za úkol navnadit, ale nezvládl to. Alespoň byl zamotaný a nejeden četník při vyšetřování hupsnul na špek, ale četníci čekatelé kolem sebe nešířili auru zábavy a tak mě pobavila pouze slečna Vaňková s tou francouzskou nemocí a logistický zmatek při umísťování vězňů. A taky souhlasím s tím, že tohle by se za Císaře pána stát nemohlo a možná by se to tehdy ani nenatočilo. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

"Ten uměl střílet vždycky jenom na dálku. Jak vidí krev, tak omdlí nebo blije." Zaujal mě Vaněk, když šel v klidu proti namířené pušce a samozřejmě syfilitická Vaňková, ale to tady bude asi kolorit. Jinak mě to vyšetřování četníků a maminky moc nebavilo, póvl hrající si na barony taky neměl čím zaujmout a o podvraťákovi, který na rušné ulici vyčenichá stopu pachatele, který tudy vůbec nešel, se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Ze mě se zkrátka nikdy nestane nadšená Pomocná stráž Četníků z Luhačovic, ale když je na obrazovce potkám, tak před nimi taky utíkat nebudu. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

"To být celé taktická past." Vlakoví loupežníci, prezident, politika, hazard, vychytralá panička i ztracená bambitka mi přinesli zatím nejlepší četnický příběh, který ovšem nemohu řádně docenit. Mám totiž diagnostikovanou alergii na to, když se chlap převleče do ženských šatů a má to být vtipné. Mě však zmalovaný četník Cmíral v sukni při honění loupežníků po lese připadal spíše trapný, čímž mi to celé pokazil. Ale pokud mi bude chtít vykonat osobní prohlídku, tak zjistí, že mám v trenýrkách schovanou ještě jednu hvězdu k hodnocení, ale tu mu nedám. A nedám, i když bych asi mohl. ()

Tabačka (2017) (E04) 

"Německej pes, rakouskej četník, českej legionář. Kdo by to řekl, že si budeme rozumět?" Velitel Vlach si ihned získal mé sympatie tím, že se dokázal postavit nejen zlodějům, ale i spolubojovníkovi a ministerskému páprdovi. Navíc přitom dokázal projevit pochopení pro cucflek podřízeného a tak se má správný velitel chovat. Přiznám se, že jsem nečekal, že by se luhačovičtí četníci mohli takhle zvednout a už vůbec nečekám, že nasazenou laťku udrží, ale tuto epizodu považuju za velmi zdařilou. ()

Evička (2017) (E05) 

"Tohle si musíte vyřešit sami. Jinak vás seberu všechny ... i s tou krávou." Tak tady už Četníci šikanují sprosté podezřelé víc než Rakušáci a to je na pováženou. Mě tedy nejvíc bavili cikáni, kteří byli tak dlouho hnáni od města k městu až se jich ujaly neziskovky a udělaly tím ze mě rasistu. Ale jinak se mi to celkem líbilo, i když větu "Jdete si pro tu malou?" se určitě mělo podařit zamaskovat lépe. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

"Jak mu mohl sám vytrhnout jazyk, i když Vrábel ještě žil? I kat na to vždycky potřeboval dva pacholky." Případ lázeňského podvodníka pod "žertovným" vedením paní soudcové Cmíralové mě moc nebavil, ovšem desperáti pod vedením transylvánského Drákuly Tepese, tak to byl jiný kalibr. Bylo to prostě o něco drsnější, než jsem potřeboval a dvě charismatické postavy stihl osud, který mě nepotěšil. Tohle prostě není žádné pokračování humoresek, i když se to tak půfodně tfářilo. ()

Padělek (2017) (E07) 

Že bychom to odložili? Rvačka, pachatel neznámý." Příchod velícího hypochondra, tedy vrchního strážmistra druhé třídy Sovy, a jeho varana si dovolím označit za nepovedený tah. Po epizodách se skvělým velitelem Vlachem je pro mne Sova zkrátka velkým zklamáním a jeho indispozice ani ústrojová nekázeň mě nerozesmívají. Navíc ve mně málo výživný případ, a opakující se fórky s kleptomanem Truncem, vyvolal vzpomínky na mizerný začátek seriálu, po kterém jsem zvažoval, že své lázeňské šviháctví budu provozovat někde jinde. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

"Proleze klíčovou dírkou." Nebo uletí komínem. Tak to je jasné. Páni četníci evidentně podceňují Pána temnot a já se stavím na stranu exorcisty. Jinak mě ten případ celkem nudil, protože kdyby mladý delikvent dostal hned na holou a promluvil, tak se nemusela složitě spojovat dopravní nehoda, krádeže, vidle v zadku, operní narkomanka, vražda faráře a nelegální prodej léků. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

"Fy myslíte, že když mi nosíte mazání na chaksnu, že fám na fšechno skočím?" Případ andělíčkářky mě příliš neoslovil, ale velitelovo falšování oznámení kvůli kvalitě oběda mělo něco do sebe. O dost lepší byla linie pohlavního styku s mrtvými ženami, ale pak nastoupil velitel Sova a svým parodickým zatýkáním poslal epizodu do kopru. Tohle se nedělá. A taky se nekrade, ale smrt varana mi vehnala slzy do očí. Bismarcku, byl jsi jedním z nejlepších herců v tomto seriálu. Možná úplně nejlepším a to je smutné. ()

Bestie (2017) (E10) 

"Velmi nemilá věc. Došlo u něj k amputaci ... šourku." Na tom se asi my chlapi shodneme, že to je nemilá věc. Kdo však navštěvuje doupě smilstva a sodomie, což je pěkný výraz pro šantán, ten si o to koleduje. Nicméně já z této epizody nejsem až tak moc nadšený, protože to bylo spíše odpudivé než nějak skutečně zajímavé. Mně zkrátka židovina moc nechutná a navíc jsem si poměrně jistý tím, že negramotní podezřelí by určitě skočili i na mnohem méně rafinovaný špek. Na druhou stranu mě celkem zaujal nový předpisový četník Polívka a zlomyslný velitel Kudyn mi zase vnuknul kacířskou myšlenku, že by mě Četníci ze Slavičína možná bavili o něco lépe. ()

Udavač (2017) (E11) 

"Strážmistr Polívka bude připravený na druhé straně náměstí. I s bicyklem, kdyby se to nějak zvrtlo." Což o to, plán to byl geniální, ale jeho zvrtnutí bylo tak nějak samozřejmé. Jenže mě to zase tak moc nebavilo a s homočetníky to mělo jen málo společného. Mě totiž pobavila jen tlačenka s červeným vínem k obědu a "božské" jmenování nového městského strážníka. Jinak jsem se spíše nudil, překvapivě jsem zjistil, že v případě uniforem nemám pochopení pro lidské touhy a jsem dost rád, že jezdit na kole mě učil můj táta. ()

Dražba (2017) (E12) 

"Jako četník, hlavně křesťan a katolík, něco takového nemohu strpět." Takže si to shrňme: máme tady jeden § 129 Smilstvo proti přírodě, jednoho otráveného Němce a jednu burzovní prostitutku. Za mě je to špatné téma chlapů se zkříženými bodáky, slušný případ a neuzavřený útěk Faňkové. A taky bych neměl zapomínat na taškařici s ohňostrojem, ale mě tyto pokusy o grotesku zase tak moc neberou. ()

Reklama

Reklama