Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (64)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se vlastně dívat nechtěl, ale nakonec pokračuji ve sledování britských kostýmních dobovek. Někteří zde si stýskají na nedostatek intrik, zákulisní politiky a tak dále. Mně to tak nějak stačí, v době, kdy se tvůrci seriálů předhánějí v tom, kdo do nich nacpe více horizontálního joggingu (pokud možno s praktikami, za které by jinde divák musel platit), krve a jiných tělesných tekutin, psychopatických charakterů a nesmyslně překombinovaných zápletek, je tohle docela příjemné a klasicky konzervativní, důvod, proč jsem měl rád Downton. Na Jennu Coleman se dobře dívá (je rozhodně hezčí než reálná Vika) a jak už to u britských hereček bývá, navíc umí i hrát, na rozdíl od zámoří. Doufám, že se to ještě nezkazí, ale po dvou dílech jsem docela spokojen. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

U mě tenhle seriál byl ve výhodě, ještě než se začal vysílat, jelikož tuhle dobu a postavu miluju. Obsazení se mi líbilo a stále líbí, Jenna Coleman je fajn a nevadí mi, že je hezčí než skutečná Victorie, je jí podobná a hraje dobře. V Doctorovi Who me iritovala, ale tady jsem zapomněla, že nějakou Claru hrála, jako Victorie je skvělá. Z Alberta jsem nebyla tak nadšená, jelikož herce znám pouze z Dancing on the Edge, kde měl děsnou postavu, ale po čtvrté episodě, kterou jsem jako jedinou zatím viděla hned dvakrát, protože se mi tolik líbila, musím říct, že ho asi budu mít ráda :) Jeho Albert je správně upjatý, zásadový, morálně na výši a společensky dost nechopný. Rufus Sewell je samozřejmě jako vždy skvělý. Kostýmy jsou fascinující. Downton Abbey mi to asi nenahradí, ale zatím to sleduju s velkým zájmem. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tušila som, že seriál v ktorom sa znovu "stretnú" Doctor Who a Torchwood, nemôže byť zlý. V podstate som sa nemýlila. Myslím, že Jenna urobila dobre, že Doctora opustila, kvôli tomuto seriálu, oni by ju časom vymenili tak či tak a jej fanúšikovia (teda ja) by prišli o mnohé. Uvedomujem si, že tomuto seriálu by sa dalo mnohé vyčítať a preto ani nesiaham po piatich hviezdičkách. Na druhej strane som si však užila krásnu osemdielnu jazdu, pri ktorej som sa ani na sekundu nenudila. Preto nižšie ako pod štyri hviezdičky tiež ísť nemôžem. Teším sa na druhú sériu a vrhám sa do spárov koruny... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skvostně výpravný seriál se soustředí hodně na citový, rodinný a soukromý život mladé královny. V pozdějších epizodách se věnuje i historickým událostem. Je dobře natočený a nedělá svým tvůrcům ostudu. Diváci ho můžou zhlédnout bez pocitů trapnosti nebo směšnosti. Nemám žádné větší výhrady, zároveň však nemám nic, za co bych ho vychválila nad ostatní povedené série z historie. Všechny řady si poklidně uplynou, divák je dodívá a nemá potřebu vidět je znovu. SHRNUTÍ: Chtělo to víc dramatu. I příšerný masakr v Afghánistánu nebo děsivý hladomor v Irsku byly hladce uměřené. P. S. Hodně nesmyslný vrchol viktoriánské éry je stavba Křišťálového paláce. To fakt dali snad víc. ---- Mrzí mě, že v pozdějších dílech zmizela postarší nechtěná dvorní dáma. Protože ona byla většinou puritánská xenofóbní osina v zadku. Ale několikrát dokázala, když došlo na lámání chleba, tak velmi suše a cynicky, uměla poradit, pomoct a podržet. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po štyroch dieloch musím konštatovať, nie, napriek fantastickým kompozíciám obrazu, svetlu a kamere a perfektnému digi Londýnu devätnásteho storočia, jednoducho nie. Je to rozťahané a dramaturgicky veľmi slabé, historicky nulovo výživné (akokoľvek presné by to bolo), lebo sa dozvieme len o tom ktorým smerom búchalo kráľovnino srdiečko a nie o jej role v politike impéria. Niektoré momenty ako guilty pleasure dobré, najmä behanie v lese s s prvým saským emo Albertom a spomaľovačky psíka. V neposlednom rade to v porovnaní s naposledy videnou ruskou peckou pôsobí ako veľmi chudobný a nevyrovnaný príbuzný. 6/10 ()

Galerie (796)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli roli panovnice se musela Jenna Coleman přiučit například tančení waltzu nebo jízdě na koni v dámském sedle. (mar48)
  • Scéna, při níž dochází k žádosti o královninu (Jenna Coleman) ruku, musela být natáčená snad padesátkrát, protože její průběh neustále narušoval pták, hlučně řádící na střeše studia. (mar48)
  • Kráľovná Viktória dostala prezývku Babička Európy. Vyplynulo to z jej detí, aké sa privydali a priženili do kráľovských dvorov po celej Európe. (krasomama)

Reklama

Reklama