Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (99)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Prokousat se prvními epizodami, byl trošičku problém, ale cca od 4tého dílu jsem si začal na Orville zvykat a abych řekl pravdu, tak jsem si ho oblíbil. Seth MacFarlane si s námi trochu pohrál, pač by jste čekali, že to bude "ostrovtipná jízda", který bude klasický Star Trek trhat na kusy. Ale ono to tak vůbec není. Vlastně je to, je to jakýsi nový Star Trek, který Vám buďto vyhovuje nebo nikoli. Já jsem v té první skupině. Líbí se mi jak se postavy utvářejí a vyvíjejí a některé z námětů na díly, rozhodně stojí za podívání, když už má člověk pocit, že všechno ze světa sci-fi seriálů viděl. Není to sice seriál, ze kterého se posadíte na zadek, ale je to příjemná oddychovka... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Halston Sage si kvůli roli Alary Kitan oholila obočí, ale původní záměr tvůrců tvrdě narazil na testovacích projekcích. Herečka tak po zbytek první série nosí falešné obočí. (HellFire)

Reklama

Reklama