Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (98)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Začnu negativně. Jestli tohle je lepší než Star Trek, tak jsem rád, že jsem Star Trek nikdy pořádně nesledoval, protože něco tak hloupýho bych asi nedal. Seth opět ukazuje, že je geniální v jednotlivostech, ale celek se mu rozpadá pod rukama. Nevadí mi, že jeden díl je sci-fi (jako právě z onoho ST), druhej je vztahové drama, další romance atd. Nevadí mi ani (spíš naopak) ta žánrová neukotvenost - vtípky jako z parodie v totálně vážném ději. Co mi ale hodně vadí je scénáristická lenost a neschopnost, kdy polovina zápletek a děje, existuje pouze proto, že posádka jinak snad ve všem geniálních jedinců, je banda neprofesionálních dementů, nesvéprávných emocemi zmítaných hovad, co kolem sebe šlape jako slon v porcelánu. A vedle toho chce Seth, abychom věřili tomu, že jsou to hrdinové, kteří vše vyřeší díky svému umu a profesionalitě. Ne, vždycky všechno poserou a pak někdo řekne - mohli bychom přegratonovat pulsní mechablokátory a zaměřit duální fázové receptory, čímž způsobíme, že na planetě začnou pršet hovna a tím všechny zachráníme. Přes tuhle litanii, jsem to dokoukal zatím celý, protože co Seth umí, to je napsat postavy (a být sympaťák). Takže to prostě člověk chce dokoukat, i když mu to občas leze na nervy, protože ta parta degenů je prostě v mnoha ohledech fajn. Dobrej průměr řekl bych a nepřemýšlet záhodno. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parodické prvky narážející na Star Trek jsou sice neoddiskutovatelné a četné, ale k mému překvapení si jede seriál hodně po vlastní ose a nevyhýbá se ani epizodám, které hrají na vážnější strunu. A nutno dodat, že to tvůrci dělají dobře, ačkoliv jak už to tak bývá, tak i tady se najdou trochu slabší díly. Nicméně zasmál jsem se do sytosti, obsazení mi sedělo a to i v případě MaFarlanea, kterého obyčejně moc nemusím a navíc je potěšitelný i fakt, že za relativně málo peněz dokázali filmaři poslat do světa plnokrevnou scifárnu. V dnešní době věc takřka nevídaná. Další řadu si rozhodně nenechám ujít. 80% ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct - správně udělanej moderní Star trek. Žádné zbytečné CGI a tupá akce, zato s poměrně inteligentním (dobře, z většiny) humorem a uvolněnějším podáním. SF prostředí zase po dlouhé době neslouží jako výmluva pro megalomanskou grafickou diskotéku, ale jako nástroj pro reflexi a oduševnělou kritiku současné společnosti. Nečekal sem nějak moc, dostal sem mnohem víc, než v co sem doufal - obecně to sou velmi solidní 4*, pro kohokoliv se vztahem k žánru to je za 5. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Setha MacFarlana znám hlavně díky jeho animákům Family Guy, American Dad a Cleveland Show. Když byl ohlášen jeho nový projekt, tak sem zpozorněl a o to víc, když bylo řečeno, že půjde o vesmírný scifi ve stylu Star Treku a bude to hraný. Seth dokázal, že i hrané snímky zvládne filmy Ted a Ted 2, takže natěšenost veliká. Bohužel pro mě nakonec docela zklamání, čekal jsem drsnou a vtipnou parodii Star Treku, která se povezene na vlně Sethových animáků a filmů, bohužel se tady Seth asi hodně krotil. Pár vtípků se tam najde, ale ve směs to je takové suché. Dá se říct, že to je takový chudší bratříček Star Treku. Příběhy jsou jednoduché a nijak extra zajímavé, občas nějaký vtípek s trošičkou akce. Postavy jsou fajn a celkově se na to i dá koukat. Docela by mě zajímalo jak se do toho nechali ukecat Charlize Theron a Liam Neeson. Navíc zárověn s Orville běžel i nový Star Trek, který je peckovní a o třídu víš, takže vedle toho vypadá Orville slabě. Velká škoda, čekal sem víc. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Název matriarchální rasy Janisi se vyslovuje podobně jako „gynaeceum“ – tímto slovem se označuje místnost ve starověkém řeckém obytném domě obývaná ženami. (HellFire)
  • Součástí příkazových kódů je také číslo 42, což je odkaz na knihu „Stopařův průvodce po Galaxii“ od Douglase Adamse. Samotný název epizody Na Zemi nezůstalo nic kromě ryb odkazuje na Adamsovu knihu „Sbohem, a díky za všechny ryby“. (HellFire)

Reklama

Reklama