Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Diskuze

Uživatel shuster smazal svůj příspěvek.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

breeder

třeba jednoho dne budeš schopný i myslet sám za sebe, doufám v to pro tvoje vlastní dobro, jinak nebudeš mít lehký život:)

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

breeder

Vůbec nerozumím co tím chtěl autor říci. To je hodnocení, které vychází z recenze pisatele, který sám o sobě píše, že je zaujatý? Tak to jo.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Ja som seriál nevidel ale pri čítaní recenzie užívateľa Eodeon ma napadá, že takáto obrovská nekvalita, čo by potomka a odkazu legendám typu Star Trek, môže byť spôsobená tvorcami tak, že miesto aby si najskôr vymysleli problém a potom rozmýšľajú, ako ho riešiť (stavba zápletky epizódy), tak vymyslia zápletku tak, aby nemali moc ťažké rozmýšľanie, proste z fleku. Potom tam pacnú tie príslovečné oslie mostíky. A ide sa ďalej (ďalšia epizóda). Takto spravia za týždeň (scenáristi) 20 epizód, miesto poctivých 2-3. Holt, doba je rýchla a čas sú prachy. Je to škoda.

na příspěvěk reagoval p.a.douch, cernakus, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

fabecc1222

já bych se zase vůbec nedivil, kdyby se Disney rozhodl pro čtvrtou řadu, ideologicky totiž trojka Orvillu hraje tu "správnou" progresivistickou notu;)

na příspěvěk reagoval Shakaar

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Trojka to poslala do háje. Nemyslím si, že jestli o seriálu nebylo rozhodnuto (Ale spíš stejně jo, i tvůrci viditelně natáčeli tak, aby měli uzavřené linky), tak po odvysílání to určitě zatrhnout. Nevím, k čemu je dobré mít 10 dílů se skoro filmovou délkou...No a Charly, tak takhle mě už dlouho žádná postava neiritovala, ještěže její případný návrat nehrozí.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

cyphercz

Já osobně mám strašně rád finále DS9 - What we left Behind, nejenže je to skvělé zakončení celé příběhové linie v sedmé řadě, ale zároveň každá postava se měla svoje vlastní uzavření, Miles Obrien se rozhodl vrátit na Zemi a stal se instruktorem na Akademii, Dax s Bashirem se dali dohromady, Worf přijal nabídku Martoka a stal se vevyslancem, Sisko měl obrovské finále a stal se jedním z "Proroků". Nog se stal Negusem, strašně moc věcí se stalo co se týče charakterů, symbolizovalo to celou DS9, že to není jen o tom příběhu, ale i postavách. Není to zcela "Happy end" ale je to hodně realistický konec, dost možná nejrealističtější v dějinách Star treku. 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Shakaar

dobrá poznámka ohledně té návaznosti na předchozí řady, když nad tím tak přemýšlím, tak ve třetí řadě skutečně nebylo moc dílů, které by neodkazovaly na minulé sezóny, fakt smutné, že jsme tolik let čekali na toto:/

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

"...ve kterém, snad vyjma VOY, stály všechny poslední epizody za hovno." zajímavé, já zase Endgame beru čistě jako těžký guilty pleasure, jinak ale slabota, naproti tomu All Good Things považuju jako jednu z nejlepších epizod celého Star Treku...:) 

na příspěvěk reagoval Shakaar

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

Jsem celkem spokojen. Myslím, že stopáž 45 - 50 minut na díl by byla lepší, ale na druhé straně mě překvapily triky a výprava. Taky by Seth neměl tak vehementně prosazovat svoje přítelkyně, protože Wintersová (nebo spíš její postava) mě dost nesedla. Celkem slušný nástupce ST: Nové generace. Spíš mě štve, že je to lepší než nové seriály ST (ale to je můj problém i názor). 

 

https://tvline.com/2022/08/06/the-orville-season-4-renewal-chances-disney-plus-viewing/

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Shakaar

No na Orville by do kina fakt lidi nešli. Na to to má malou sledovanost a okrajovou propagaci v popkulutrních médiích.

Navíc o čem by vlastně ten celovečerák byl? S Kaylonem v Unii, rozpadlé Krill-Moclanské aliance a Krillu v nástupnických problémech (Teleya vyhlazením demokraticky volených vysokých představiletů a změnou systému z teokratické demokracie na vojenskou autokracii nenechala po svém zatčení moc prostoru na stabilizaci po porážce u Moclanské superzákladny), je Unie jediná hypervelmoc známé galaxie (minus božské entity, samozřejmě). Moclané mimochodem přišli o jejich nejvyspělejší zbrojní vývojové středisko, takže jsou taky v prdeli.

Navíc většina linek je uzavřena. Zbývá jen ten Edův fakan, který nikoho nezajímá. To fakt není materiál ani pro televizní film, natož kino.

Orville doufám umřel a už o něm neuslyšíme. Byla to důstojná smrt, možná více, než si Seth MacFarlane zasloužil.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Celou serii beru jako spíše takový průměr až podprůměr. Obrovským problémem je ten že se tvůrci pokusili o serializaci série jako takové, 90% epizod je pokračování epizod z minulých serií. Problém je ten že člověk nemá šanci si to vše zapamatovat po těch letech a Orville mi nikdy až tak neoslnil, abych se na něj podíval znovu. Takže jsem si třeba pamatoval tu epizodu kdy z Topy holky, uděali Topu kluka, pamatoval jsem si i tu epizodu kdy Gordon balil tu holografickou muzikantku, ale na druhé straně jsem si nepamatoval že Ed se někde předchozí řadu vychrápal s Krillkou a udělal bylo z toho děcko, stejně tak jako tu epizodu kdy posádku Orvillu nebo Orville měli za božské stvoření, jakožto že z toho udělali pokračování. že potomci z této rasy se stali enegetickou bytostí. 
Příjde mi taky že se ani moc nesnaží nikam posouvat hlavní postavy, nebo jsou příšerně nekonzistentní. Nejhorší co se týče rozvoje je asi na tom Gordon, LaMarr, Talla, ale i taková Claire. U LaMarra s Tallou byl určitý pokus o romantický vztah, ale hned jak to z čista jasna začali, tak to i zároveň killnuli. Upřímně netuším jestli je tam nějaký potenciál či ne, ale když mohou neustále udržovat na životě vztah mezi Claire a Isaacem, který je prakticky bez jakékoliv chemie, tak proč by toto nemělo budoucnost...
Měli jsme tu i novou postavu v podobě Charly, atraktivní a chytré navigátorky, ze které se samozřejmě vyklubala lesbička. Jediný background její postavy potom bylo to že při útoku Kaylonů ztratila svou milou...a to byl podstatě její jediný rozměr u této postavy a na tom postavili její osobnost. Její smrt/obět mě nechává vcelku chladnou, jednoduše nebyla v sérii tak dlouho aby to mělo nějaký tížený dopad, v podstatě to byl ekvivalent smrti "red shirt" ve Star treku. Nebude tedy chybět, protože se zde ani nesnažili o nějaký rozvoj této postavy - ne že by se nějak snažili obecně u těch postav

Budoucnost Orvillu nevidím moc pozitivně. Mají dobré nápady, ale často je zabijou v zárodku. Seriál celkově je takové v kontrastu dnešní doby takové těžké retro, ale i tak se snaží být progresivní a neustále propaguje lgbt. Někdo tady zmínil že seriál má velké scifi konkurenty. Až tak žhavé bych to neviděl. Scifi seriálu je sice hodně, ale řada z nich nepřežije řadu, nebo nemá zrovna produkční hodnotu na úrovni. Vizual se v tomto směru u Orvillu hodně zlepšil, ale kvalita scénaristky ani tak moc ne. Kdyby toto měla být poslední řada, až tak bych se nezlobil. Seriál má příliš omezený universe a je příliš stagnující na to aby vymysleli něco nového na novou řadu a co jsem pochytil, Seth chce určitou formu retra feelingu zachovat. Což v konečném důsledku může být zabijákem serie. Ale nezatracoval bych to. Serii by možná jako finále slušel celovečerák, myslím si že by to byl typ filmu na který by lidi do kina zašli. Ale to je na producentech jak to vidí s Orvillem směrem do budoucna.

na příspěvěk reagoval cernakus, cyphercz

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Konečně jsem si našel čas dojet poslední díl. Jednalo se o typický "feel good" epizodu. Vcelku humorná (i když scéna s invazí Kaylonu byla vtipnější, když jsem do ní skočil bez předchozí scény pozvánky od Izáka) a vmáčkli tam i nějaké to poselství základní směrnice, byť to tam bylo jen aby to vypadalo, že se jedná o sci-fi a ne závěrečný díl Přátel.

Ovšem jako závěrečný díl tedy nic moc. Zde je zřejmá inspirace Star trekem, ve kterém, snad vyjma VOY, stály všechny poslední epizody za hovno.

Nyní již mohu hodnotit celý seriál a nebýt SNW, tak tu 4 hvězdu s odřenýma ušima i nosem Orville získá, ale bohužel. SNW je na světě a tak již nelze měřit nové Star treky, do kterého Orville bez debat patří, jen podle STD a PIC. Takže za tři za tři sezóny a s příštím hraným projektem MacFarlaneho, pokud mu vůbec ještě kdy dají šanci, už čas ztrácet nebudu.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ta poslední věta je divná, ale nechce se mi naobilu přepisovat. Jee z toho jasné co jsem chtěl sdělit. 

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Pořád mě to baví! To o DIS nebo PIC říct nemůžu. Mohli by se vydat víc Stargate směrem tedy více humoru, ale jinak celkem ok. Občas je morální myšlenka až moc zjednoduššená, ale to nevadí. Až v polovině řady jsem si všiml, že je svou délkou každý díl vlastně tv film (sleduju na Disney, tak jsme dali asi tři na jednou). Já nevím jestlije pozitivum, či negativum fakt, že mám pocit jak kdyby díly měly standardních 40 min. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Děsně nevyvážená. Celkově horší než ty předcházející. Jsem rád, že to skončilo, protože tohle by dalšími pokračováními těžce nedopadlo. Retrospektivně uznávám, že Seth MacFarlane na live-action věci a zejména s délkou přes 30 minut nemá. Platí to nejen o seriálech, ale i o filmech. To, že to je o parník před STD a PIC není žádné měřítko, to je totiž absolutní dno, proti kterému je i taková Galactica 1980 skvost. Když to srovnám se SNW, tak třetí Orville s první SNW prohrálo a to jsem ze SNW nebyl tak nadšen jako jiní zdejší fandové Star treku.

na příspěvěk reagoval noriaki

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Zdar lidi, tak jak hodnotíte třetí řadu jako celek? Můj postoj asi z komentářů níže znáte, zajímalo by mě jak to vidí takový Feidas, loki5, p.a.douch, cernakus...

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

p.a.douch

Nevím jestli tomu věřit. Že by to byl Disney plus hit😀. My to tam sledujeme, ale my sledujeme každý takový seriál😀

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

cyphercz

Pro mě je to taková klasika. Některé díly lepší a jiné horší. Je to takové trochu retro ačkoliv cgi efekty mě a délka dílu mě mile překvapily. Je toho seriálu trochu škoda, ale v současnosti je velká konkurence. Nikdy nebylo tolik sci-fi seriálů. Stejně jako tobě se mi líbilo, že se to občas nebralo tak vážně. Některé díly jsou vážnější. V jiných to je.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

Mně tenhle díl nezvedl mandle tak jako tobě, ale byl to při nejlepším průměr... heroický moment Ensign Burke mi nevadil, alespoň měla tato postava nějaký vývoj - od těžké haterky Kaylonů po smír a dokonce obětování se pro ně v zájmu velmi důležitého kosmického míru, to je ok... ale jinak je to fakt těžce laciné - jak zmiňuješ, krillská kancléřka si chodí po hyper tajné základně sama, nemá žádnou elitní ostrahu, jako vážně?:) Stejně tak to celkové zabezpečení hyper tajné základny, kdy ji obsadí malý výsadek o snad jen pěti členech, vždyť by tam mělo pobíhat snad tisíc Moclanů + Krillů...:) Co mi také vadí, a to nejen v této epizodě, je jak nemastné a neslané ty velkolepé kosmické bitvy v Orville jsou, nevím čím to je, ale prostě se u nich nudím... přitom taková bitva u Endoru v Return of the Jedi je i na x-té shlédnutí velmi akční a s hutnou atmosférou, stejně tak třeba bitva s Borgy ve First Contact atd., ale tady to prostě nefunguje. Jinak jsem zvědav co chtějí řešit v posledním díle, když tohle působilo jako jasné season finale - mír s Kaylony, porážka Krillů... to bude zas nějaká Ja'loja x_x

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Ach jo,

jsem tuze rád, že jsem měl v disputaci s cyphercz pravdu, a "ubulená woke propaganda" byla jen stínohra pro devátou epizodu. Bohužel to je jediné pozitivum.

Seth MacFarlane bohužel nedokáže přejít svůj stín, a koho šuká, toho protlačuje. Po dnešku jsem musel čeknout, že ta "ensing cunt" je jeho aktuální šoustačka a ano je. Stejně jako byla Halston Sage když hrála Alaru Kitanu. Bohužel Seth když myslí čurákem, tak to stojí fakt za pendrek. A to "Mary Sueovství" jeho šoustaček dosáhlo v deváté epizodě vrcholu, kdy nejenže ta frnda seděla, kde sedět vůbec neměla, ale navíc si otvírala hubu v momentech, kdy by si ji nemohla otevřít ani v jakkobově přitepleném vesmíru. 

Další věc co mne dnes nehorázně srala, byla infiltrace na té základně. Samozřejmě v all-woman star týmu (ty dva robertky nepovažuji za muže). Jako WTF Sethe. Já se tě tu minule zastávám proti cypherovi, když mu obhajuji, že nějaká ilegální základna může mít dostatečně malý počet strážců, aby si s tím s odřenýma ušima poradil Moclanský elitní válečník a jedna pochybná běhna, a ty hned v další epce pošleš běhnu, nereálnou piču a mary sue na Moclanskou superzákladnu velkou jak čtvrt planety a oni se prostřílejí až do jejího centra???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WHAT THE FUCK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Píčoviny jako že inženýr sedne za knipl stíhačky, Primus si postřílí utíkající vědce a ansábl jen pokrčí rameny, protikaylonská superzbraň vypadá jak nepovedená rekvizita z TOSky, kancléřka nejmocnějšího impéria kvadrantu je namachrovaná neužitečná píča co si chodí při průniku nepřítele do základny jen tak sama a vyjednávací týmy jsou party o pár lidech už prostě jen přejdu pozvednutím obočí.

Scénář je jedno velké lejno, přitom koncepčně je skvělý a minimálně měl dostat časový rozpočet na 2 epizody, ale lépe měl být rozdělen do celé série je pak taková třešnička z blitek na obrovském lejno-dortu.

Tohle mi prostě otevřelo oči. Cyphercz se mi to asi snažil naznačit, jen tu zkušenost nedokázal správně přenést. Seth MacFarlane je čučkař, kterej výborně zvládne parodii, ale nemá na to udělat samostatné dílo kvalitně. Parodie je totiž ve skutečnosti jen kopie a kopírovat umí kdekdo. Ale vytvořit něco z ničeho, bez předlohy, to je už jiný level.

Když se nad tím člověk hluboce zamyslí v retrospektivě, uvědomí si, že i ostatní Serhova dílka jsou dobrá jen když zrovna něco kopírovaly nebo parodovaly. A to platí jak pro hrané, tak pro kreslené věci.

Nuže už to dojedu, ale uznávám svou chybu a přidávám se k cypherovi: Jsem rád, že seriál končí.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Feidias

já si myslím, že to k tomu kaylonskému emo závěru spěje, že se utvoří "vetchý mír, který se bude muset opečovávat jako něžná květinka" či tak něco:)) I by to sedělo na název epizody "Future Unknown"...

 

Jinak jak se tobě líbí třetí řada?

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

cyphercz

No může nastat ještě nějaký konec typu všichni Kayloni mají emoce, a tak už nás nechtějí zabít. S naší temnou historií a čím dál vic i současností bych to úplně nesrovnával. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

"celé to Topy martýrium je v podstatě jen stínová hra rozpadu Unie tváří tvář fatálnímu nebezpečí. Doufám, že to Seth v posledních dvou epizodách zužitkoval." Třeba to bude jak ty píšeš, třeba nás čeká nějaký klišoidní konec s Orville vydajíc se k "second star to the right and straight on til morning", uvidíme již brzy.

 

Ohledně oné základny - myslíš si, že všechny základny ČR jsou nějak pod drobnohledem EU?:) Že tam EU snad má nějaké své komisaře nebo tak něco a tudíž je nemožné, aby naše tajná služba někoho na ty základny unesla aniž by se to EU dozvěděla? Díkybohu až takový Velký Bratr ta EU není hele, stejně tak Unie v Orville rozhodně nemá přehled co se děje na té či oné moclanské základně na moclanském území, čili nebyl by žádný problém Topu na některou z nich přepravit aniž by se to Unie dozvěděla... problém by to byl pro scénáristy, protože by se záchrana Topy v podání Kelly a Bortuse extrémně stížila a stala prakticky nereálnou, o tom to celé je:)

 

Jinak je dobře, že si tenhle seriál užíváš, já si rád znovu pustím skoro jakýkoliv díl z prvních dvou řad, ale trojka je pro mě jednoznačně zklamáním. Ještě máme sice 2 epizody do konce, ale u většiny z těch dosavadních 8 dílů už teď nemám absolutně žádné nutkání vidět podruhé...

na příspěvěk reagoval Feidias, Feidias

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ano ubrečené to dejme tomu je, Seth je lacinej bavič a hraní na city je jeho rutina, umně to využívá ve svých animácích. Nicméně vidím zásadní rozpor mezi identosračkami v STD a identosračkami v Orville. V Orville to není o identifikaci své sexuality, ale o přežití. Dopady sebeidentifikace jsou fatální a klidně to mohl naroubovat místo na samec vs samice na dva druhy, co si jdou genocidně po krku. Jenže to by jsi tam pak zase viděl nejspíše woke negry. Tedy zásadně nesouhlasím, že jde o věnování se Trans tématu. Prvně nejde o transtéma, protože Topa není transka. Je to normální žena, kterou násilím předělali na chlapa a pak zase zpět. Naopak je to kritika dnešního transhnutí, které razí, že by měli mít na přešívku "právo" i děti, což v praxi znamená, že by o tom rozhodovali jejich rodiče! - to je mimochodem to, co jsem ti už říkal, že když Sethovi vnutí tyhle woke sračky, uchopí je tak, že se to SJW vrátí jako bumerang a o tom taky je celá ta linka Topy (která začala už v minulé sérii). A za druhé, celé to Topy martýrium je v podstatě jen stínová hra rozpadu Unie tváří tvář fatálnímu nebezpečí. Doufám, že to Seth v posledních dvou epizodách zužitkoval. Já proto vidím zásadní rozdíl mezi gender identitou a tím, co se děle ohledně Topy.

Co se té tajné základny týče, tak ještě jednou aby jsi to pochopil. Moclus je součástí Unie. Tudíž musí mít politiku sladěnou s Unií. Už když se přišlo na to, že přešívají holky (do té doby se věřilo, že holky se prostě nerodí), tak to s Unií zamávalo a admirál tam přiznal, že kdyby je nepotřebovali, tak Moclus letí. Únosy, mučení a vraždy jsou pak v Unii zcela nelegální. Tudíž Moclus nemůže takové základny jako je Guantanámo, Oblast 51 nebo Boletice (co je kurva tajného v Boleticích?) provozovat a to nejen oficiálně ale vlastně ani utajeně. Mimochodem tajné věznice CIA má CIA právě proto, že nesmí legálně a oficiálně v nich dělat co dělá, minimálně ne v jurisdikci SSA. A proto jsou to taky malé operace s pár strážci a vyšetřovateli. Stejně jako je ta Mocluská základna na jinak mrtvém světě někde bůh ví kde. Také pochop, že Moclus není členem nějakého spolku jako je NATO, ale je to člen Unie, tak jako je ČR členem EU. Jako člen EU máme sice jistou volnost, ale nemůžeme si dělat co chceme. Stejně jako si to nemohl dovolit Moclus. I proto taky ten jejich zástupce v radě vehementně popíral, že by Topu byť jen unesli. Neříkal radě, že jim je do toho pendrek, ale popíral to do poslední chvíle. Pokud jsi to ani te´d nepochopil, tak už to jinak vysvětlit nejde.

A Klydenův návrat a změna? Naprosto realistické. Emočně laciné? No pokud je láska mezi rodičem a potomkem pro tebe emočně laciná, tak pak asi ano. Ale přesně tohle jsem očekával už po Klydenovu odchodu. A poté co Topu předsudečná nenávist Moclanů málem zabila, bylo Klydenovo prozření v podstatě jisté. Mám v rodině buznu v silně katolické rodině a jeho rodiče nakonec tu předsudečnou nenávist také překonali. Potřebovali na to čas, ale překonali tak, že s nimi dnes bydlí a bude to on, kdo se o ně postará až budou nemohoucí. pro mně jsou tedy tyto laciné emoce přirozenou součástí lidí.

Co se tvého druhého příspěvku týče, ano, vymizení Sethova humoru a zvážnění témat udělalo z orville občas frašku. Scénáře jsou nevyvážené nejen mezi díly, ale v rámci dílu. CGI je podprůměr. Chování postav podivné. Nicméně je to prostě jen o tom, že Seth a spol si teprve zvykají. Vem si, jak dlouho se museli otloukat Kurtíci, nežli se jim v SNW podařilo vytvořit díly, které jsou velmi dobré. Konzistence psaní, chování, charakterů, děje se postupně vyrovnává. A momentky, jako když Topa zvala na romantickou večeři Gordona a ten to jako poslední v místnosti stále nechápal byla prostě jak z Family Guye. Zábavná a trapná zároveˇn.

Jasně, chápu, že nejsi celkově z Orville nadšen. A na rovinu, nenastavit STD laťku neobyčejně nízko, tak bych byl taky mnohem více kritický. Ovšem situace je jaká je a kvalita Orville v aktuální konkurenci řadí tento seriál mezi špičku sci-fi.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

A co mi ještě těžce vadí je absence humoru. U prvních dvou řad jsem byl Orville ochotný odpustit celkem hodně slabých míst, protože to prostě vykupoval onen humor, který seriál odlišoval od konkurence, ale tohle je celé pryč a ta lacinost z toho prostě o to víc čiší. A tím samozřejmě nemyslím po CGI stránce, ale námětem epizod, dialogy, chováním postav atd.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

hele předně jsem rád, že tu vůbec někdo o Orville diskutuje, za 3 sezóny tu je pouhopouhých 5 stran, což je těžká slabota:)

Ale souhlasit s tebou nemohu - srovnáváš tenhle díl s TNG či DS9, já se tě tedy ptám - v kolika epizodách těchto seriálů se brečánkovalo tak, jako tady?? A pak odpověz na to samé, ale u Discovery;) TNG i DS9 byly dospělé seriály, které se nesnažily lacině ždímat emoce tak, jako to předvádí Seth či parta stojící za STD, viz třeba ta děsně dojemná scéna kdy na konci dílu vstoupí do sick bay Klyden, jak vystřižené z STD to tlačení emocí. Dále, ve třetí řadě Orville bylo odvysíláno zatím 8 epizod, z toho plné 2 se věnují trans tématu, které je zkrátka děsně in v Americe a proto ho teď všichni cpou všude kam se dá, Seth jen ukázal, že je s nimi na stejné lodi a obyčejný "shill", který si na tomhle tématu milerád přihřeje polívčičku. Opět, kolik jsme v TNG či DS9 měli epizod o gender identitě? Z patra si vybavím jednu jedinou, v TNG, kdy Riker klátil nebinární alienku. Tady opakuju máme 2 z 8 epizod otevřeně parafrázující trans a gender témata dnešní doby. Hele že zrovna ty tohle nevidíš, člověk co dával těžkou sodu Jákkobovi a Rododendrónovi, to zkrátka nechápu:)

Co se oné základny týče, tak proč by to mělo být něco profláknutého jako Guantanámo? Kdyby Češi chtěli unést nějakého cizince a vyslechnout ho s co nejmenším rizikem zásahu komanda z jeho země, tak kam ho odvezou, na nějaké neutrální území mimo nebo na okraji naší země, nebo do přísně střeženého vojenského komplexu třeba v Boleticích nebo já nevím, kde máme nějakou naší Oblast 51;) Samozřejmě, že logické by bylo do nějaké přísně střežené vojenské základny, aby nedošlo přesně k tomu, co jsme měli možnost vidět v Orville, že stačí pouhopouhý jeden Moclan a štíhlá ženská na to jim celý plán zhatit. Moclanský epic fail.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Liší se v v tom, že O řeší to "woke" téma ztotožnitelně. Způsobem v podstatě stejným, jako se to řešilo v TNG a DS9. Moclanským samicím nehrozí jen neuplatnění nebo šikana, ale v podstatě smrt (pokud nepodstoupí operaci). To je trochu jiný level, než řešení toho, jak si bude nějaké bezpohlavní hovno říkat. Nemyslíš?

Ano, je to nerealistické. Utopické. Příliš optimistické. Jenže přesně takový byl Opravdový Star Trek a proto ho mám rád. Dystopické či realistické scifi v Star treku fakt nechci. Nikdo soudný by neměl chtít. Osobně mi dokonce i vadí JJtrekovské a Kurtrekovské kulisy a nasvícení. Je prostě takové temné, pesimistické. Naprosto odporující Roddenberryho vizi. A přesně v duchu TNG a DS9 se Rada Unie zachovala, jako by se zachovala rada Federace. Manželství z rozumu odcamcaď pocamcaď. Když "partner" překročí nepřekročitelnou hranici, tak aliance padá (například zrušení Kithomerské dohody v DS9).

Cameo DP jsem upřímně přeskočil. Tam šlo vidět, že fanoušek Seth si to prostě nedokázal odpustit. 

Díry ve scénáři jsou sice značné, ale zrovna na té tajné základně nic divného nevidím. Uvědom si, že Moclus je členem Unie a tak se navenek tak musí chovat. Když už mluvíš o realizmu, tak podobně na tom byly tajné věznice CIA v Polsku a Litvě, obvykle tam bylo 5-15 lumpů co střežilo a mučilo vězněné nebožáky. Malost operace byla klíčová, aby to zůstalo pod pokličkou. Nebo si myslíš, že by se v Polsku podařilo utajit takové Guantanamo? To asi ne, že?!

To spíše vidím jako málo realistické, že se Moclan a fena prostřílejí Moclanskými vojáky. Přecejenom jsou to v podstatě Klingoni světa Orville. Jenže pak si vzpomenu, jak Worf, největší Klingonský válečník nové generace, dostával nářez kdykoliv a od kohokoliv a uznám, že když jsem to odpustil TNG, musím to odpustit i Orville.

Jinak jestli hodláš Sethovi připisovat a vyčítat woke scenáře, tak by jsi si měl šáhnout do svědomí, jestli nejsi už totálně praštěný. Jen málokdo je dnes v Americe tak politicky nekorektní jako právě MacFarlane. Pokud je mu woke téma vnuceno, tak ho uchopí tak, že toho SJW posléze litují. Ovšem co s tebou dělat, když identito.genderové psychosračky úrovně STD vidíš i v situaci, kdy je scénář postaven na přežití jedinců a je to pouze zástěrka pro oslabování Unie. To vytváří prostor pro napínavý závěr, A´t už si unii podá Kaylon nebo Krill.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

v čem se liší osmý díl Orville or Discovery? Oba seriály řeší woke gender témata, navíc dost lacině a prvoplánově - v reálu by k vykopnutí Moclanů nikdy nedošlo, to je jak kdyby Spojenci za druhé světové přerušili spojenectví se Sovětským svazem, protože to jsou fujky komouši co poslali tisíce lidí do gulagů, ani hovno, Churchill a spol. potřebovali v první řadě vyhrát válku a až teprv pak byl prostor pro řešení režimu apod. Stejně jako v DIS se v této epizodě brečánkuje v každé druhé scéně, cameo Dolly Parton cringe jako prase, plot holes kam se podíváš, např. retardovaní Moclani vezmou Topu, nejcennější zdroj informací, na malinkou základnu, kterou střeží tak 10 vojáků, aby je mohlo přemoct pouhé dvoučlenné komando, tak určitě... já naopak doufám, že k žádným dalším řadám už nedojde, první a druhá sezóna byly fajn a je vidět, že Fox držel MacFarlanea v únosných mantinelech, na Hulu dostal volnost a z Orville udělal lacině vypadající klon Discovery.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Třetí série měla hodně špatný rozjezd, ale pak se to lepšilo a 7 a 8 díl to už bylo, jako bych viděl nové díly Opravdového Star Treku. Se vším všudy, včetně optimistického a nadčasového poselství.

Sranda je, že Seth zřejmě ví, že jako herec stojí za pendrek (jak herectvím tak charismatem) a dokázal překonat své ego natolik, že se do příběhů přestal cpát. Díky tomu je prostor pro ostatní herce, kteří umí zahrát alespoň základní emoce a nebo mají dokonce i to charisma.

Trochu doufám, že si to nakonec Hulu rozmyslí, a ještě jednu, dvě série spíchnou. Začíná se to Unii pěkně srát a tak je prostor pro napínavé příběhové linky.

Jinak zdejším pospávačům - usínáte, protože jsou díly dlouhé jak dvojepizody Kurtreků a když je příběh vo hovnu, jako tomu bylo u jendičky a dvojky, tak je to samozřejmě moc dlouhá nuda.

na příspěvěk reagoval cyphercz

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

A máte titulky na 3x04? Zase nikde nic, čekal bych, že to tam budou přidávat hned po premiérách, ale nějak jim ty překlady váznou.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Disney+ má tyhle problémy v celé knihovně. Spousta seriálů je dabovaná / otitulkovaná jen zčásti. Podle mě mnohem horší start než HBO Max. I ta nabídka samotná vlastně.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Je to fajn seriál, ale vlastně se nedivím, že končí po třetí řadě. Když aktuálně porovnám se Strange New Worlds, tak ty mě baví rozhodně víc. Snad to udrží, protože druhá řada Picarda byla naopak hodně slabá. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SSE

taky jsem se přistihl, že se mi někde v půlce epizody zavíraly oči:) scéna s plynným obrem byla fajn, zejména ten vizuál je fakt top, ale to řešení Isaaca mi prostě nesedlo, proč tenhle díl nedali hned za dvojdíl Identity? Tam by mi dával mnohem větší smysl, než jako season opener co má diváka naladit na novou řadu, nové příběhy atp.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

cyphercz

3x01 -  efekty super, ale od poloviny tak nějak dokola, posledních 15min sem napůl prospal... navíc je zvláštní, že se opakovaly motivy ze souběžného ST Strange New Worlds - jako např. SPOILERy: skrytí lodi v "mlze" a její fitkivní výbuch nebo opakované procházky po trupu lodi. Oni si ti tvůrci navzájem asi kradou nápady.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Mě fascinuje, že tvůrci jakožto season opener ZASE vybrali takhle průměrný díl. Když pominu první řadu, tak ve dvojce to byla jedna z nejslabších epizod celé show, Ja'loja, tentokráte je to o něco lepší, ale opět se vracíme k předchozí řadě a řešíme události z ní místo toho, aby se začlo něco nového a co diváka navnadí. To je nějaký masochistický záměr jak odradit lidi od sledování téhle show??:)

na příspěvěk reagoval SSE

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Ač se to může zdát až neskutečné, tak třetí řada je opět odložena, tentokráte "jen" na červen.

Reklama

Reklama