Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (97)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

''My jsme asi ta nejdivnější loď ve flotile...'' Vskutku. Nicméně je to pořád docela zábava. Dopředu říkám, že nejsem Trekkie. Ano, mám nakoukáno, TNG považuji za jeden z vrcholů televizní sci-fi, ale nemám potřebu srovnávat ST s Orvillem. Proč? Vlastně ani nevím. Možná protože se pokouší v pozdějších sériích zvážnět a paradoxně se tím Star Treku i víc blíží. Překvapilo mě, že seriál dokáže i celkem překvapit a dokazuje, že není jenom fanfikcí/parodií. Vztahy fungují, postavy jsou sympatické, zejména Bortus a jeho komplkovaný vztah k jeho partnerovi, potomkovi a k lidský emocím obecně a situace, které zrcadlí problémy a dilemata dnešního světa nejsou podávány jako lekce do života, jak to má být správně, ale spíš ukazuje morální šeď jednotlivých rozhodnutí. Problém vidím v jakési lacinosti kulist, což je vzhledem k rozpočtu pochopitelné, na klasický Sethmcfarlaneovský vysvětlovací humor, a pro mě i celkovému herectví samotného McFarlana. Nezlobte se na mě, ten chlap prostě nemá charisma na to být kapitán vesmírné lodi a už v té jeho westernovce ukázal, že celovečerák neutáhne, natožpak celý seriál. Naštěstí to zachraňují vedlejší postavy v čele Adrianne Palicki v roli bývalé ženy/1. důstojníka, a to nejenom, že se na ní zatraceně dobře dívá (tohle obecně platí pro všechen ženský ansámbl). Celkově seriál dobře funguje; další Galaxy Quest to sice není, ale emoce a napětí z vás vydoluje. Ja'loja! ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ok, tak McFarlane hrozně moc chtěl hrát ve Star Treku, ale jsa si vědom, že s jeho primitivními penisovými fórky ho do něj nepustí, si natočil vlastní fanfikci. S rozpočtem jen o trochu větším než většina existujících Star Trekovských fanfikcí. Fair enough, pořád to je tak jako u nich občas docela zábava, ale dojíždí na stejné problémy - hlavně na ne moc dobré herce, a na příběhy, které jsou buď příliš hloupé a plné zkratek, a nebo jednoduše kopírují už existující starší díly Star Treku. McFarlane tedy přidává i nějaký ten humor, no je to jen občasné odlehčení, víc se hraje na vážné a vztahové linky - a nechci tomu humoru ani říkat nadhled, ani parodie, protože ten tu moc není, jede se podle stejných schémat jako originál s důrazem na drama, jen ty postavy jsou trochu větší hovada, a víc děti na výletě, než postavy které by šlo brát vážně.Kdyby to aspoň mělo tu standardní sitcomovou délku, a lepší timing méně trapných gagů, jako čistá komedie by to mělo vážně potenciál... další Galaxy Quest se bohužel nekoná. Tahle to jediné co mě tu opravdu dokázalo rozbít byly cameo role slavných herců jako Sigurney Weaver, ty jsou velice fajn. Druhá série je skoro to samé, jen umírněnější, a asi tři nebo čtyři díly úplně opouští humor a z kvazi Star Trek komedie se to stává čistokrevnou Star Trek fanfikcí. Ne moc objevnou, nijak originální, ale ani ne špatnou - je to ale celé vyspělejší než první série, takže už to nestojí hlavně na trapnosti všeho okolo, i těch penisových vtípků docela ubylo. A Sethovo absolutní nadšení pro to být hercem ve svém vlastním Treku je prostě docela kouzelné. 7/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Setha MacFarlana znám hlavně díky jeho animákům Family Guy, American Dad a Cleveland Show. Když byl ohlášen jeho nový projekt, tak sem zpozorněl a o to víc, když bylo řečeno, že půjde o vesmírný scifi ve stylu Star Treku a bude to hraný. Seth dokázal, že i hrané snímky zvládne filmy Ted a Ted 2, takže natěšenost veliká. Bohužel pro mě nakonec docela zklamání, čekal jsem drsnou a vtipnou parodii Star Treku, která se povezene na vlně Sethových animáků a filmů, bohužel se tady Seth asi hodně krotil. Pár vtípků se tam najde, ale ve směs to je takové suché. Dá se říct, že to je takový chudší bratříček Star Treku. Příběhy jsou jednoduché a nijak extra zajímavé, občas nějaký vtípek s trošičkou akce. Postavy jsou fajn a celkově se na to i dá koukat. Docela by mě zajímalo jak se do toho nechali ukecat Charlize Theron a Liam Neeson. Navíc zárověn s Orville běžel i nový Star Trek, který je peckovní a o třídu víš, takže vedle toho vypadá Orville slabě. Velká škoda, čekal sem víc. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Poručík Gordon (Scott Grimes) u večeře pronese jednoduchou modlitbu: „Avisi, snažíme se víc“ (Avis, we try harder). Jedná se o narážku na slogan pronajímatele aut Avis. V další scéně pak dětem řekne, že lidé uctívají boha Hertze, což je další společnost, která nabízí pronájem aut. (HellFire)
  • Ačkoliv to není výslovně uvedeno, doktorka Finn (Penny Johnson Jerald) je hlavní lékařkou na lodi a je odpovědná za zajištění zdraví všech biologických forem života. A protože partnerský vztah mezi lékařem a jeho pacientem je považován za neetický, Isaac (Mark Jackson) je doslova jediným členem posádky, který může s doktorkou navázat intimní vztah, aniž by to představovalo střet zájmů. (HellFire)

Reklama

Reklama