Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (755)

castor 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson se těžko vyrovnávala s tím, že si její „rodiče“, jinak ruští špioni, přestali hrát na rodinu, protože společná mise skončila, a Scarlett i se sestrou musely zapomenout na rodinnou idylku. V dospělosti je z ní trénovaný zabiják, výcvikem prošla i toho času uražená ségra, aby poté, co rozbijí půlku kuchyně a doškrtí se záclonou, rozpoutaly oslomůstkoidní divočinu. Přitom první půlka baví. Obě herečky v hlavních rolích jsou moc fajn, akce je slušná, atmosféra temná a pohlcující. Jenže pak se z toho stane přestřelené divadlo, které rozhodně nelze označit za svěží nebo na zadek posazující. Střih je nervózní, finále už je pak tradiční marvelovský digibordel. Za sebe alespoň oceňuju, že se neobjevil nikdo z gymnastické party, teda z Avengerů. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy tyhle "hypermoderní" akční slátaniny vznikly, možná to byl Labyrint lží. Jeden rádoby překvapivý zvrat střídá druhý, způsobem deus ex machina se různí lidé objevují na různých místech v ten správný čas. Události se dějí bez příčin, resp. jen proto, aby film mohl nějakým směrem pokračovat dál. Vymýšlet příběhy jako Black Widow je možné donekonečna - vždycky se objeví nový záporák, další katastrofa, anebo se opět budeme ohlížet do minulosti, popř. se objeví nová vedlejší postava, s níž se může zrodit nová franšíza. Filmy s Jamsem Bondem, anebo Mission Impossible jsou také plné moderních technologických vychytávek, ale povětšinou mají fungující a logicky poskládané příběhy. Black Widow jsou holky a exploze. Tak aspoň, že nenudí... 6/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevěřte škarohlídům. Poctivá Marvelovka, která je sice pro dámy, ale rozhodně není hloupá. Úvod je boží, temný, nekompromisní, pak se přehodí na známou kolej, ale i druhá půle je víc než slušná. Infantilní humor je naroubován na Weinsteinovu aféru a přidává rodinnou omáčku po Disneyovsku. Má to taky divně useklý konec, (chybí likvidace Rosse, nebo vysvětlení jesli to byl kápo kdo pomohl), ale vzhledem k umístění za Občanskou válku je to jakž takž pochopitelné. Největším překvapením Vdovy je David Harbour a vůbec celá ta přepálená utíkačka z vězení. Chceme seriálový spin-off s Crimson Dynamem! A celé si to pro sebe krade Florence Pugh. Pozérka. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční a zábavné. Sice trošku s křížkem po funuse, ale na druhou stranu budeme mít v budoucnu novou a mladší Black Widow která si to ale napřed musí vyjasnit s Hawkeyem, což je fajn. Dával bych tři hvězdy.... Čtvrtou hvězdu dávám navíc za dokonalý casting. Chemie mezi hlavními hrdiny fungovala dokonale. Takže za mě pěkných 76% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Keď Natasha (Scarlett Johansson) na konci filmu odletí vo svojom novom lietadle, kamera sa posunie nadol a ukáže strom s ružovými kvetmi. Dreykov povedal Natashe, že pochoval jej skutočnú matku pri krásnom strome s ružovými kvetmi. (Pat.Ko)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)
  • Yelena (Florence Pugh) nazve Red Guardiana (David Harbour) „Crimson Dynamo“. Toto jméno neslo v Marvel komiksech hned několik různých postav, jednou z nich byl například Anton Vanko, který se objevil ve filmu Iron Man 2 (2010) jako otec Ivana Vanka alias Whiplashe (Mickey Rourke). Ztvárnil ho tam Jevgenij Lazarev. Jiným nositelem tohoto titulu byl například Boris Turgenov – toto jméno použil (také ve filmu Iron Man 2) právě Whiplash, aby se dostal na závody v Monacu. (MiniMinion)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama