Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

LizianShaw

Vážně ti bude vadit řekněme 7 komiksovek ročně? Mě zajímalo co jsi čekal od prstenů, vždyť jen v komiksech je jejich moc ještě absurdnější a vyžadující větší CGI než nakonec zpracovali ve filmu. Joker kdyby byl v nějakém širokém univerzu a plánovala by se samozřejmě trilogie tak by ani omylem nebyl takový jaký je teď natočený..

na příspěvěk reagoval LizianShaw

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Celkem se bojím, co se z Marvelu stane...

To že Black Widow a Shang Chi nebyly až tak zajímavé mi nevadí. 

Ale až skončí Covid, budeme mít 4 Marvelovky ročně, pak ještě 3-4 seriály, do toho vtrhne Dc, které se bude opět snažit Marvel dohnat a nakonec budeme všichni přežraní superhrdiny.

Stačily by mi dva dobré filmy ročně, a byl bych spokojený. Místo toho budeme dostávat jen čím dál větší a vyfintěný bitvy, bez trochy hloubky.

Joker je v tom všem hodně osamocený (byť krásný) snímek.

na příspěvěk reagoval Ratemus

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Já nevím, ale připadalo mi to horší než Black Panther.

Úplně jako v BP, i zde byla podstrčená nějaká netradiční pop-rap hudba, aspoň někdy, tam dali trochu té tradiční.

Na akci se občas koukalo pěkně (obzvlášť v autobusu), ale ke konci se to zvrtlo v klišé armády, z čehož úplně vyprchá napětí. Těšil jsem se na něco ve stylu Raid, ale to bylo maximálně v autobusu, jinak tam musel být jen cgi s blbými (byť pěknými) prsteny.

Katy se učila střílet z luku asi dvě hodiny, a vyklubal se z ní pomalu lepší střelec, než Hawkeye (přeháním, ale chápete).

Obsazení bylo fajn, Wenwu je pro mě jeden z nejlepších záporáků, a Xialingina budoucnost mě taky zajímá. Ale zasmál jsem se asi jen jednou, a vše bylo násilně nastrčeno, jako v Doctoru Strangeovi.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Gediman

aj doc oc, bol tragicka postava, a vela paduchov takisto, dnes uz svet nie je len cierno biely, ale kazdeho zaujima preco to vlastne robi, uz nestaci len, ze chce ovladnut svet ako v bondovkach

Gediman

Gediman (hodnocení, recenze)

Na to, že je to vlastně origin, to docela ušlo. Vlastně víc, než jsem čekal. Rozhodně lepší než Black Widow. Nějaké výtky k tomu mám... třeba Mandarin je pojat spíš jako tragická postava než jako klasický padouch, prý zas kvůli nějakému boření stereotypů. Nah.

Víc o tom mluvím v audiorecenzi, klasicky se spoilery.

na příspěvěk reagoval martinbucek, Merengues9

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ale tam je rozdíl v tom, že Morris je tam protáhnul o den dřív s tím že tu cestu znal a proto to bylo o hubu. Wenwu věděl kdy a hlavně kudy a proto ho les nechal projet.

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Ozy_man_dias

Jednou do roka je tam otevřená cesta, však Moris (to stvoření bez tváře) tam "zmiňuje" že tahle cesta bude obtížná a mají jen malou šanci že to zvládnou.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Merengues9

Ozy_man_dias

Ozy_man_dias (hodnocení, recenze)

Film se mi celkově líbil, ale mám technickou - jak vjížděli do toho lesa, tak měli co dělat, aby se udrželi v tý pohyblivý kapse. Jak se tam mohl někdo dostat před vynálezem aut, který jsou dostatečně rychlý? :D Že by ta rychlost uzavírání jednotlivejch kapes byla škálovaná podle toho, jestli potenciální návštěvník přišel pěšmo nebo koňmo, mi nepřišlo.. ty kapsy se otvíraly v určitý čas bez ohledu na vnější okolnosti.

na příspěvěk reagoval Blackhand47, W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

RKBoy

Taky mi to tak přišlo, byla jsem ale na dabingu tak netuším jak je to v origo znění.

RKBoy

RKBoy (hodnocení, recenze)

Ratemus

bol jediný ktorý mal silu tie dvere otvoriť, tj. prstene.. ostatní prišli, ale vždy zlyhali... povedali to tam jasne a zreteľne. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, W.Dow

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Řeklo něco ve smyslu, že se Wenwua nebojí, že není první co to jde zkusit...no já.hosne zvědav na původ prstenů a toho signálu

na příspěvěk reagoval RKBoy

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

Uznávám, že si přesně nepamatuju jak to tam říkají, ale co si pamatuju, tak tam nikdy neřekli, že se někdo k těm dveřím dostal, ale že nikdo kdo příšel neměl dostatečnou sílu je otevřít. Čili tam není řečeno jestli se dostal přes vesničku až ke dveřím nebo ne - takže na to evidentně stačili zbraně z dračích šupin. Wenwu je první s dostatečnou silou projít vesnicí a potom je otevřít.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Hele není ale já l tomu mám stejný důvod jako ty z druhé strany...říkali že přímo k bráně více těch co chteli projít a střetli se s vesnicí...tak by mě jen zajímalo co to bylo....

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

Třeba protože ta velká brutální hrozba nejdřív vysílá sběrače duší aby byla silnější a mohla prorazit ty dveře a dostat se přes Velkou ochránkyni. Takže malá vesnička je lepší než mu naservírovat alespoň město a potom celej svět. To si myslím není těžký pochopit.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Tomu rozumím všemu tomu rozumím ale nerozumim ze stejného vyznání a víry prostě takovou brutální hrozbu nechránilo alespoň město, toť vše...to přece není těžký pochopit..

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

A v tom je ta pointa, ty přemýšlíš jako běžný člověk, ale zrovna u Wakanďanů a lidí z té vesničky si dali tu práci, aby ukázali, že oni na tyhle věci nahlíží úplně jinak, jinak se chovají a jinak nahlíží na smrt jako takovou. To je hodně velký detail.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Tchalla měl dokonce tak málo času že stihl povolat Mbakua a jeho lidi až z hor...Sorry ale mně jako vojákovi tohle asi nevymluvis..

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ale ta bitva se odehrávala hodně blízko hlavnímu městu (kdyby vytáhli velký kalibry, tak mohli taky ohrozit lidi), nevěděli proti čemu budou bojovat a Wakanďané vyznávají čestnou smrt (to souvisí s jejich tradicemi). Nehledě na fakt, že když je to armáda proti armádě, tak se dot těžko potom trefuje jenom nepřítel. No a to velké a hrozivé je bezpečně uzamčeno a není potřeba kvůli tomu tam mít hromady lidí a vesnic - tohle všechno mění až deset prstenů a tam není čas na mobilizaci něčeho další, když Wenwu dorazí do pár hodin. Jo a kromě vesničky tu bránu střeží taky drak a to už poměr sil celkem zvedá.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Já myslel spíš že něco tak velkého a hrozivého střeží vesnička....no a wakanda, přiletí hrozba z vesmíru a on neaktivuje Dělostřelectvo, letectvo, kolovou techniku atd...prostě jen mečíky...tohle mě trochu štve...

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Tak jak jsem pomalu upřímně ztrácela zájem nad MCU filmy a spíš jsem měla v plánu dokoukat jen dosluhující staré tváře, tak tohle mě příjemně překvapilo, jako asi bych nešla tak daleko s tvrzením že se jedná o nejlepší Marvelovku nebo snad topku, líbila se mi ale rozhodně akce, bavily postavy i záporák, co to kazí je ten klasický digitální festival na konci, přišel mi zbytečný včetně některých příšerek které jako by vypadli z regálu s plyšáky v hračkářství :D Tohle klidně mohl být přízemnější příběh bez snahy tam vytahovat nějakou hrozbu pro celé lidstvo, bohužel toho se ale asi Marvel nepustí a origin musí být epickým ale oproti trailerům je to rozhodně lepší film.

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama