Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (6)

Nový řád světa (2021) (E01) 

Asi až po zhlédnutí jsem si uvědomil, jak moc jsou Falcon a Winter Soldier zajímavé postavy. Bucky má fakt komplikovanou minulost, je bez rodiny, všude kam se podívá, samý šrám a pronásledují ho jeho ohavné činy. I Sam je zajímavý... První akční scéna byla parádní. Sice pak už to bylo pomalejší, ale nevadilo mi to. Já si to užil. ()

Muž s hvězdou na hrudi (2021) (E02) 

Vlastně se mi to opět celé líbilo. Mezi Samem a Buckym je to správné napětí a jejich vzájemné popichování dělá seriál o dost lepším. Výprava a hudba je na velice dobré úrovni, jen příběh je zatím trochu jednoduší, ale zatím mě to nijak neuráží. Za co strhávám jednu hvězdu, je to násilné přibližování rasismu a současného "zženštělého" světa. To tam fakt musela být scéna, jak bílý polda zastaví Buckyho a Sama, a chce Sama zatknout? Ach jo, proč nám nedají pokoj aspoň tady. Stačí, že je toho i tak plný internet a televize... ()

Power Broker (2021) (E03) 

Baron Zemo to určitě zvedl o úroveň výš. Brühl je opravdu skvělý herec. Baví mě to, ale co si budeme říkat - zápletka je hrozně tuctová a malinko jsem očekával trošku víc... ()

Celý svět se dívá (2021) (E04) 

Návštěva z Wakandy díl pěkně okořenila. Možná to na něm bylo to nejlepší. Scény z Prahy super, i když tvůrci natáčeli na poměrně profláklých místech, které prostě každý Pražák zná. Na druhou stranu je to sranda, když "ve svých ulicích" vidíte hvězdy tohoto typu. Co ale k ději? Karli mě moc nebaví a zápletka je poměrně předvídatelná. John Walker mi byl sympatický, ale poslední dva díly se z něj snaží udělat psychopata bez nějakého vývoje. Ano, teď mu zemřel někdo blízký, ale ty náznaky, že bude blázen, tu byly i o pár minut dříve. Postava by si zasloužila lepší péči, prokreslení a motivy. Nemám rád, když někomu jebne zničehonic... ()

Pravda (2021) (E05) 

Tenhle díl měl hloubku, jak ostatně tvůrci před seriálem slibovali. Dostali jsme se opět Samovi, Walkerovi a Buckymu pěkně pod kůži. Pomalejší tempo mi vůbec nevadilo, naopak na prokreslení postav bylo nevyhnutelné a důležité. I když akce bylo méně (kromě parádního začátku), nenudil jsem se ani jednou. Za mě možná zatím jedna z nejlepších epizod. Konečně jsme totiž neklouzali po povrchu, ale ponořili se do toho hluboko. Jen mě malinko štve, jak se Marvel snaží být stále čím dál více společensky odpovědný a plete sem politiku... ()

Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (E06) 

Bylo to takové nijaké. Cítím obrovské zklamání. To, že to bylo předvídatelné, je jedna věc. Věc druhá jsou ty šílené Falconovy kecy senátorům. To opravdu budeme Karli plácat po zádech a říkat, že krást, unášet a zabíjet je v pohodě a ještě by pro to senátoři měli hledat pochopení? Ano, společnost jim něco udělala. Jako každému z nás. Život je nespravedlivý. Ale přeci odpovědí není ještě větší násilí. To, jak se Falcon snaží naprosto bezcitnou bandu vykoupit v očích lidech a senátorů, mi přišlo moc.... Některé scény byly fajn a místy jsem si to užil. Bohužel to beru jako nejslabší díl celé série a 80% dávám z milosti a za vykoupení Walkera. Škoda, že v posledním díle byl Bucky tak upozaděn. Sam je výborný Falcon, ale špatný Kapitán Amerika. A ne, s barvou pleti to fakt nic společného nemá. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama