Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (7)

Falcon a Winter Soldier (2021) 

V těch pěti hodinách jsem dostala všechno, co jsem si přála, ale bohužel i to, čeho jsem se bála. Dostala jsem skvělou zábavu, akci. Navíc dobře natočené, tady se nebáli otevřít peněženku. Problém je v tom, že je tvůrcům ale úplně jedno, že ne každý se na tohle podívá :( protože ne každý může. A to čeho jsem se bála? Že se zase dozvím něco, co mě totálně rozbije, a kdo ví, kdy dostanu odpověď...a že ne nebude čas jít hlouběji do postav. ()

Nový řád světa (2021) (E01) 

První díl mě nijak zvlášť nechytil, nebudu lhát. Na to, co se v něm naznačilo, bylo to takové...zvláštní. Možná kvůli rozděleným linkám. Ano, naznačení pěti let, ale hned konec. Prostě nuda. Asi to je tím, že akce byla pouze na straně Falcona a já se nikdy netajila tím, že ho jako postavu nijak extra nemusím. Možná kdyby se první díl nějak rozmělnil dál do děje :/ ()

Muž s hvězdou na hrudi (2021) (E02) 

Hmm, zajímalo mě, kam to povede, hlavně po poslední scéně prvního dílu. (Navíc jsem ráda, že jsem viděla díly hned po sobě, chytlo to potom úplně jinou dynamiku, velký rozdíl prvního a druhého dílu hned dává smyls.) Je tedy jasný, co chlapáky spojí. A tady je můj problém. Walker. On je prostě nesympatickej. Nějak se nemůžu přenést přes jeho úsměv, kterým až moc připomíná...no, jestli nevíte koho, předpokládám, že si myslíte, že je sympatickej. Což mi následně úplně kazí původní ideu CA, přestože jeho životopis je vzorový. Trochu mi to připomnělo minulost, kdy za Steva zaskakovali další a potom přišlo vyvražďování :D ale ne, on jenom na facku, ne na zabití. A jsem zvědavá, jak s tím dál budou tvůrci pracovat. Jenom na mě až moc tlačení na pilu ohledně barviček. Ta scéna s policajtama na ulici byla moc. Ale slíbili rozebírání současných problémů, tak jsme to dostali... ()

Power Broker (2021) (E03) 

Tohle jsem nečekala! Nebo spíš "takhle". Útěk z vězení? Začala jsem se smát, když to Samovi došlo. Mám tenhle prvek ráda. Když není jasný, zda je bude tohle nebo tamto a potom se to dozvím :D Zemo byl skvělej. Hlavně žádný crcání. (Což mě akorát zmátlo v tom, jako jaký žánr sr chce tohle tvářit. Pokud se z toho stane superhrdinská MI, budu spokojená.) Vidět ho v téhle pozici bylo fajn (Disco Stu bitches!) úplně stejně jako úvod ohledně řešení "pětiletky" a toho dlouhého záběru na naší vlajku. (I když to nikomu nic neřekne, přestože si v Amíci stejně jako my přečetli, kde se seriál převážně natáčel.) Protože, sorry, kdo si nevypne telefon, když si hraje na někoho, kdo není? Ale za následnou akcičku to stálo :D ()

Celý svět se dívá (2021) (E04) 

Tak tohle byla pecka. Do poloviny dokonalý budování děje i postav, aby to v půlce bouchlo a nastal masakr. Až do samého smutného finále... ()

Pravda (2021) (E05) 

Hodně zajímavý díl. Zvolníme, aby finále mělo pořádný grády. Protože to, co Walker udělal, nebylo cajk, ale zase se hezky ukázalo, jak se vláda zachová, když je někde flek. Loď je jako hezká metafora. Zmatek na začátku a jak to dopadlo na konci :) a uvidíme dál příště. Já se moc těším ;) ()

Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (E06) 

Přesně, jak jsem očekávala. Akce v první polovině, zbytek klidnější dořešení. Nahození něčeho, co bude do příště. Což je otázka jiná: bude to dál do filmů nebo do potenciálního pokračování? Dokážu si to klidně představit jako už samostatný příběh, kdyby se oba hlavní hrdinové mezitim ukázali v jiných filmech, ať divák ví, co se kam posunulo. Potom by mi ani nevadilo, že by bylo pokračování třeba i později.Což je i narážka na dokonalou potitulkovou scénu, kde jsem litovala, že jsem jí viděla :D nebudu lhát, jsem za tenhle seriál moc ráda. Byl důležitý v rámci postupu. Ale pokud se všechno naznačené ještě víc rozebere, bylo by to super. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama