Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele Azurovydrak k tomuto seriálu (4)

Falcon a Winter Soldier (2021) 

Po divné Wandě jsem od FAWS čekal vykoupení letošní mírně průměrné tvorby od Marvelu. Daří se to ale jen tak napůl. První díl je vyloženě béčkový, skoro nic se tam neděje a slouží víceméně jen pro uvedení do děje. Druhý už je lepší, co se týče akce a nápaditosti, načež třetí je vrcholem. Tancující Zemo, frajerský nástup Sharon a bezvadná bitka připomínají starý Marvel. Čtvrtý se pokouší jít ve šlépějích třetího, trochu ale klopýtá a zachraňuje ho až brutální a šokující závěr. Pátý díl je obzvlášť zajímavý slepenec. Začne bezkonkurenčně nejlepší a nejsyrovější bitkou v minisérii, načež se v mžiku překlene ve špatnou telenovelu plnou bezduchých montáží. Finále ujde, ale je dost nelogické a má jeden opravdu špatný proslov. Co se týče postav, totální badass Bucky je upozaděn na popud otravného mravokárce Falcona. Sharon válí až do posledních pár minut na scéně, kdy se udá mimořádně hloupý zvrat a vše spláchne. Zemo je právem nový miláček internetu a doufám v jeho znovuobjevení. Walker tu má velmi zvláštní místo, ale je skvěle zahraný a člověk mu ke konci i fandí. Záporačka Karli je přímo extrémně špatná, nezáživná holčina s pitomými dialogy a uši rvoucím hlasem. A navrch to doráží trapná antirasistická kampaň. Jako celek měla být minisérie rozhodně lepší a chápu ty, pro které je velkým zklamáním. Kevin Feige v poslední době nemá tak šťastnou ruku na výběr nových, ambiciózních a geniálních režisérů, tak jako u bratrů Russových. Showrunnerům WandaVision a FAWS sice neberu jejich snahu a zápal, nicméně co se týče režisérských kvalit, jsou přinejlepším průměrní, a to už divákovi po mistrovských dílech jako WS nebo IW nestačí - 50% ()

Muž s hvězdou na hrudi (2021) (E02) 

Ale jo. Po relativně slabém pilotu jsem schopný tohle akceptovat jako příjemný nadprůměr a vůbec bych se nezlobil, kdyby se i zbytek ubíral tímto směrem. Akce je na televizní poměry slušná a i když stomilionovým blockbusterům se pochopitelně rovnat nemůže, tak je na co koukat. Postavy jsou fajn. Spousta lidí to vyzdvihuje Falcona, což mě teda udivuje jelikož jsem ho považoval už od oznámení za mnohem menší lákadlo a stojím si za tím. On není špatný ale pořád si jede to svoje a časem se to omrzí. Oproti tomu Stan výborně uchopil Buckyho, přidal mu další vrstvu a ta nevyzpytatelnost a neustálý vnitřní konflikt právě činí WS mnohem zajímavějším než Falcon. Sice se tu opět najdou praštěné scénky, jako když reportérka poskytuje rozhovor pro stadion bez mikrofonu nebo se supervoják geniálně rozhodne zdržet konvoj tím že shodí lampu a pak se nechá zastřelit, ale zase to má své klady a těch je určitě víc, třeba nový Kápo je docela frajer a zajímavá postava, jsem zvědavý, jak se jeho charakter vyvine. P.S. Ten BLM aktivismus si ale Marvel může strčit někam ()

Power Broker (2021) (E03) 

Je skvělé, že s každým dílem kvalita seriálu stoupá. Hlavní zásluhu na tom má bez debat Baron Zemo, který fantasticky dotváří už tak silné napětí mezi Falconem a WS a sází bezva hlášky. Kdo by to byl řekl, že kdysi nenáviděný záporák nakonec zachrání tuto minisérii. Když už mluvím ale o skvělých postavách, tak nesmím opomenout Sharon Carter. Pokud WandaVision má Elisabeth Olsen tak TFATWS má Emily VanCamp, která je tu senzační a její bojová scéna je nejlepší od dob druhého Capa. No a Zemův taneček je právem novou ikonou, je vidět, že Marvel se poučil od WB a na hashtag #ReleaseTheZemoCut reagoval včas a nejlepším možným způsobem. ()

Pravda (2021) (E05) 

Přesná analogie na první díl. Nadchne povedeným akčním začátkem, načež se utopí v přátelských pokecech a pracovních montážích. Ony ty bonding momenty nejsou zlé, ale pokoušet se jimi zaplnit celou jeden díl, natož předfinálový setup, byl hodně špatný nápad. Navrch to zabíjí Samova sestra, jakožto extrémně nudná postava, která z neznámého důvodu (jeden mě napadá, ale radši si ho nechám pro sebe) dostává přemrštěné množství screentimu. Je snad ještě horší než záporačka Karli, i když u té za to z velké části může nevýrazná herečka s příšerným hekavým hlasem. Po dobrém rozjezdu v 3 a 4 epizodě je tohle rána pod pás. No a bezbarvý konec korunovala další, v pořadí již druhá antirasistická narážka, která už vážně zahýbala s mojí trpělivostí. Jestli Marvel začne veřejně podporovat tuhle BLM maškarádu, tak s ním končím nehledě na deset krásných let v tomto univerzu. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama