Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele instageek_cz k tomuto seriálu (7)

Falcon a Winter Soldier (2021) 

Ačkoliv mě ze všech ohlášených MCU seriálů tenhle lákal asi nejméně, nakonec se mi líbil fakt hodně!:) Vizuál si v ničem nezadá s klasickými marveláckými celovečeráky, řadě akčních scén by slušelo i velké plátno. Stejně jako na WandaVision se mi i tady líbí, že postavy, které mě v hlavní filmové sérii nijak zvlášť nebraly, tu člověk poznává mnohem blíž a rázem je má i mnohem radši. Jak Anthony Mackie, tak Sebastian Stan předvádí super výkony, ať už jde o situace humorné, akční, dramatické, nebo o mix všech zmíněných. Vydatnou podporu mají i v některých vedlejších charakterech. Daniel Brühl se vrací jako Baron Zemo, ale nejvíc mě fascinoval Wyatt Russell (syn Kurta Russella!!), který je coby John Walker, AKA nový Kapitán Amerika, řekl bych až geniálně nelíbivý, otravný. Naopak kdo je otravný zcela regulérně a sráží úroveň celého seriálu z pomyslných 5 na 4 hvězdy, to je ústřední záporačka „Karli“, mladá vůdkyně jakéhosi pseudo odboje, která má tak neuvěřitelně naivní/nesmyslné proslovy a úvahy, že působí asi tak inteligentně, jako teenager vysvětlující, proč bude volit SPD... Jo, nedá se brát moc vážně. Jinak ale seriál nabízí celou řadu seriózních a aktuálních témat, a díky fantastické práci dvojice Makcie – Stan (se kterými bych si mimochodem dal hned nějaký akční buddy movie alá Smrtonosná zbraň) ustojí i momenty překypující patosem. Líbil se mi taky styl kanadské režisérky Kari Skogland, za mě zvládala zajímavě podat bitky i komorní scény. Myslím, že by F & WS prospělo víc dílů, protože scénář občas působí trochu nelogicky a ukvapeně. Ale celkově jde o další výrazný počin, který by si fanoušci MCU rozhodně neměli nechat ujít. Ve mně zanechal skvělý pocit a klidně bych bral i druhou sérii!:) Hodnocení: 8/10  Další zajímavosti a recenze nejen o filmech najdete na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Nový řád světa (2021) (E01) 

Příjemné překvapení! Vizuál si v ničem nezadá s klasický marveláckými celovečeráky, hned první akční scéně by slušelo i velké plátno. Falcon mě v hlavní filmové sérii moc nebral, ale tady se ukazuje, že Anthony Mackie by mohl mít potenciál na to utáhnout i vlastní hrdinský biják. Winter Soldierova linka je zaměřená víc dramaticky, Sebastian Stan super! Líbila se mi práce kanadské režisérky Kari Skogland, za mě zvládala zajímavě podat bitky i komorní momenty. Suma sumárum jde o kvalitní start a silných 8/10!            Více recenzí nejen na filmy a seriály čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Muž s hvězdou na hrudi (2021) (E02) 

Další kvalitní epizoda. Stejně jako na WandaVision se mi i tady líbí, že postavy, které mě v hlavní filmové sérii nijak zvlášť nebraly, tu člověk poznává mnohem blíž a rázem je má i mnohem radši. Jak Anthony Mackie, tak Sebastian Stan předvádí super výkony, ať už jde o scény humorné, akční, dramatické, nebo o mix všech zmíněných!:)) Parádní je i nesympatický sympaťák John Walker, jsem hodně zvědavý, čeho se od něj dál dočkáme. Jo a asi nejmrazivější momenty nastanou ve chvíli, kdy dojde na odkaz na reálné současné problémy, konkrétně rasismus. I to se tvůrcům povedlo, takže dávám 8,5/10!                Pro více recenzí a zajímavostí nejen ze světa Marvelu čtěte na Instagramu profil instageek_cz , díky!:) ()

Power Broker (2021) (E03) 

Za mě trochu slabší epizoda, spíš taková výplň, kdy se postavy posouvají ze strany na stranu jako figurky po hrací ploše, ale vpřed moc nepokročí. Plán spoléhající na pomoc Barona Zema mi přijde dost nelogický, s čímž mám asi největší problém - u takovýho fanatika je na milion procent jistý, že zrada bude jen otázkou času. Takže to mi nedává smysl. Jinak Daniel Brühl je samozřejmě výbornej, akorát myslím, že humoru mohlo z jeho interakce s Falconem a Buckym vzejít klidně víc, protože tak nesourodou trojici bylo fakt zábavný sledovat. Hodnocení: 6/10             Další recenze a zajímavosti nejen ze světa Marvelu čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Celý svět se dívá (2021) (E04) 

Po lehce nevýrazném třetí dílu přichází nabušená epizoda, kde je snad každá scéna napínavá a většinou člověk neví, co postavy udělají v dalším okamžiku. Akce si dál udržuje kino kvalitu, stejně tak herecké výkony. Wyatt Russell (syn Kurta Russella!!) je jako John Walker řekl bych až geniálně otravný! Tak se těším, co bude dál! Hodnocení: 9/10                      Pro recenze a zajímavosti nejen ze světa Marvelu čtěte na Instagramu profil instageek_cz , díky!:) ()

Pravda (2021) (E05) 

Za mě vydařená epizoda, pomalé tempo mi vůbec nevadilo, naopak. Čím víc je mi ústřední dvojice postav sympatická, tím víc mě baví jen tak sledovat jejich život, různé menší momenty, na které v Avengers apod. není čas. Sebastian Stan dokazuje, že by si zasloužil i nějakou velkou sólo roli, a Anthony Mackie dokonale ztělesňuje jednoho úplně obyčejného chlápka... který ale vlastně zas až tak obyčejný není, skutečně tu silou své vůle, srdce i charakteru dorůstá do Capových kalhot!:)) Jediné negativum vidím v hlavní záporačce, vůdkyni jakéhosi pseudo odboje, která má tak neuvěřitelně naivní/nesmyslné proslovy a úvahy, že působí chvílemi až hloupě... Více recenzí nejen ze světa Marvelu čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (E06) 

Za mě velmi povedený závěr. Jo, "Karli" mě štvala opravdu neskutečně, ani bych nečekal, jak moc budu "díky" ní nakonec fandit Johnu Walkerovi:)) Ano, něco se možná tak úplně nedořeklo a tahle série by klidně snesla pár dílů navíc. Ale i tak jde o solidní počin, žádnou zbytečnou blbost. A Falcon alias Cap zvládl mít velký, patetický proslov, aniž by při něm člověk pociťoval jakékoliv rozpaky, nebo že to je přehnané, agitka apod. Super výkon od Anthonyho Mackieho! Tohle byl komiksový seriál zabývající se mimo jiné i hodně vážnými a hodně aktuálními problémy. Finále tomu odpovídalo. Hondocení: 8/10        Další recenze a zajímavosti nejen ze světa MCU čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama