Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 1
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (16)

Malý pitaval z velkého města (1982) 

Kupodivu docela realistické a ikdyž si tam nadávají do soudruhů tak je to apolitické a nehoněj tam politický . Dnes úsměvná podívaná. ()

Aranžér (1982) (E01) 

Bílé pláště teď nosí topenáři/ topiči. ()

Milenec (1982) (E02) 

Munzar jako parádní prolhanej podvodník a Dvořák jako solidní bambula. ()

Benjamínci (1982) (E03) 

Miki Volek! .. a zpívá anglicky v jednom z "nejakčnějších" dílů pitavala. Akorát jsem nepochopil, proč Jiříček za tím mladým gaunerem skákal ze střechy. ()

Včelař (1982) (E04) 

Nejmírumilovnější neozbrojený policajt Ruda vs agresivní ozbrojený vrah Staněk... Ruda dostal do držky, ale kdo se směje naposled... ()

Cyklista (1982) (E05) 

Když si zapnu dneska TV, abych mrknul na nějakou detektivku, tak se mi dostane zuřivá honba za teroristama, masovýma vrahama, chemickýma zbraněma, mutantama a co já vím a pak potkám Malého pitavala z malého města , kde Libor Krejcárek se stejnou zuřivostí hledá promačkaný blatník Škody 105. To je pak balzám na duši. ()

Jupiter (1982) (E06) 

To je debil!!! zlom v momentě, kdy Bartoška zjistil, že jeho parťák ukradl Jupitera, kterého spolu ukradli předtím a on půjde na rozdíl od něj do basy s holou prdelí. ()

Vedoucí partiové prodejny (1982) (E07) 

Ztotožnění lebky Otto Sedláčka s jeho fotografií - trocha retro exkurze do techniky. ()

Kuchařinka (1982) (E09) 

Případ inspirovaný skutečností, takže jsem nabyl dojmu, že ten pachatel byl snad vypůjčený z kriminálu. Mimochodem, nevíte jestli v tom seriálu nehrál skutečný pozdější šéf pražské mordparty Jiří Markovič - je tam postava , která je mu maximálně podobná a je skoro v každém dílu. ()

Majitel autoservisu (1986) (E10) 

Kolik lidí má v Praze živnost na opravárenskou činnost? 10. Hmmm to se ten socialismus nikdy nemohl vybudovat, když soukromý podnikání byl problém. ( a to nemluvím o tom, že se kriminalista šokovaně podivuje, že když dá auto do autoservisu, že ho má za čtyři dny opravené) Případ je celkem dobrý, vtipný a dobře obsazený. ()

Exoti (1986) (E12) 

Když esembáci alias detektivové vyšetřují něco, čemu vůbec nerozumí. ()

Kasař (1986) (E13) 

Rudolf Hrušínský za všechny hvězdy. ()

Narkomani (1986) (E14) 

Viktor Preis herecký koncert a Čepek tomu dodal trochu západního thrilleru. ()

Valutová příhoda (1986) (E15) 

Ukázat, že v socialistickém zřízení existují prostitutky a dokonce jedna, která zvládá tři čmoudy najednou, tak to je pecka. To se divím, že to neskončilo v trezoru. ()

Reklama

Reklama