Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 3
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Josef.Svejk k tomuto seriálu (2)

Malý pitaval z velkého města (1982) 

Byt jsou tam dobří herci, celkem dobrý scénář a dobrá režie, opravdu nejde přehlédnout, že to je hnusná komunistická propaganda. Snad nejhorší je díl Cyklista. SNB dostane zprávu, že někde na silnici leží cyklista sraženy autem. Zavolají záchranku? NE; nejdřív tam zajedou VB volhou a začnou vyplňovat papíry, Mezitím zjistí, zraněný je stále naživu a PAK teprve zavolají záchranku. Zraněný mezitím zemře. Bumážky a papírování byly komunistům vždy víc důležité než lidský život! Poručík, který případ vyšetřuje je svým nadřízeným neustále přeřazován na jiné "důležité případy", jako například krádež pár kilo masa! Parta policajtů má před sebou vehicular homicide, ale krádež v masné je důležitější??? Tenhle seriál je opravdu HNUS! Souhlasím s tím ho čas od času promítat, ale jen jako odstrašující případ, jak to za komunistů chodilo, a odradit každého soudobého občana od jakýchkoliv sentimentálních snu o tom vrátit se k další totalitě! ()

Valutová příhoda (1986) (E15) 

To E24 BMW 630 melo poznavaci znacku zacinajici pismedy "MD". V dnesni Spolkove Republice je to oznaceni Magdeburgu. Ze by tvirci tohoto posledniho dilu meli predtuchu, ze ten komoussky paskvcil uz za par let krachne? :) ()

Reklama

Reklama