Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 4
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Cibulka_C k tomuto seriálu (16)

Malý pitaval z velkého města (1982) 

CHÁPE VŮBEC NĚKDO, PROČ SE TAKHLE TEN SERIÁL JMENUJE? Pitavala bych nazvala zábavným retrem, které má patnáct dílů, jenž jsou záživné i brutálně nudné. Hned ze začátku jsem si myslela, že každý jeden díl bude vyšetřovat jeden ze členů kriminálky a všichni se tak vzájemně prostřídají, my poznáme osobnost postavy - jak se chová, jaká je, jestli je schopná vůbec na něco přijít nebo naopak to všem neustále kazí...atd. Jakoby ano, první třeba tři díly téhle mojí představě odpovídají, ale zbylých jedenáct je teda pěknej mess. 🙈 Nejvíc mě na tom fascinoval ten fakt, že se za necelých šedesát minut stihl vyšetřit jeden celej případ, nic se nenatahovalo do dalšího dílu a všichni byli hrozně chytří - ale to u kriminálek bývá (krom těch šedesáti minut) a výjimkou toho nejsou ani ty naše československé socialistické kousky, které se ovšem povedly. Pitaval se povedl. Nejlepší postavou byl stejně Jiříček, kterej byl do všeho přesně tak zapálenej, jak já potřebuju, protože u toho potom usínám. 🥲 Herecké obsazení se mi moc líbilo - Láďa Frej - žádnej doktor Sova, ale nadporučík Břéťa Kubát. 👍🏻 Takže all in all, Pitaval není špatnej seriál, jen se musí brát ohled na to, že je to točený za komunistu a případy a dramatičnost tomu taky odpovídá. ()

Aranžér (1982) (E01) 

Tenhle díl byl pro mě sice nejslabší, ale Jirka Krampol, říkejme mu třeba poručík Krejcárek, přišel s tak geniálním nápadem, že jsem u toho nakonec zůstala a pokračovala ve sledování. 📺🙈 Nakonec se mi Pitaval ukázal jako super seriál, rozhodně v osmdesátkách musel být nezdravě populární. Takže come on for another one! 🤩 ()

Milenec (1982) (E02) 

Tenhle díl mě bavil, ale jakože fakt. 🙌🏻 Zaprvé za to mohl Pavel Zedníček, říkejme mu třeba poručík Hamřík, kterej tady vypadal jakože fakt hezky, zadruhé ten příběh měl taky něco do sebe, i když se na první pohled zdá nic moc... prostě jenom ukradená výplata, co by se na tom jako dalo vymyslet zajímavějšího...? 🥲 Tady se to prostě nějak dokázalo... a ta věta „Já ti to do večera vyšetřím.“ 🌝 ()

Benjamínci (1982) (E03) 

Tenhle díl ten seriál podle mě kompletně rozjel, protože se tu dělo konečně něco, co bylo hodno detektivce, co opravdu dokázalo vtáhnout tak nějak do děje. 👍🏻🌝 Dneska vyšetřoval Jiříček, kterej byl podle mě nejlepší postava z celého seriálu change my mind a jemu se i docela povedlo na to přijít. 👏🏻 Díl docela o náhodách, protože kdo reálně na diskotéce dokáže rozeznat tak geniálně nějakou random koženou bundu heh... Ale alespoň jsem od tohohle dílu neměla tu chuť Pitavala vypnout už po patnácti minutách. 🙈 ()

Včelař (1982) (E04) 

Já jsem tady u toho dílu asi usnula, protože si vůbec nepamatuju, o čem byl... vím jenom, že jsem si ho pustila a jedla u toho čipsy. 😫 ()

Cyklista (1982) (E05) 

Aha... tak tady jsem asi usnula taky, protože nemám sebemenší ponětí, co se tu stalo a kdo co vyšetřoval. 👍🏻 Pamatuju si jenom, že tam na začátku někdo někoho srazil a ujel. Takže díl asi nic moc, když jsem u toho spala. Tak bacha... 🙌🏻🌝 ()

Jupiter (1982) (E06) 

Omg anooooo, tady byl Jirka Bartoška strašně cool na svoji dobu a choval je jako totální zloděj, který má všechno totálně u pr... a nakonec na celou akci přišel líp, než samotní pitavalové, když ho fotili z toho auta. ✌🏻 A nejvíc mě na celým dílu uneslo to, jak plynule a nenápadně dokázal vyměnit to pivo za limonádu. 👌🏻 Pak mě ještě bavilo pozorovat, jak měl Jirka Bartoška, říkejme mu třeba recidivista Hruška, u výslechu všechno total na háku zase a zkoušel všechny z výslovnosti. 🇫🇷 Tohle mě bavilo. ()

Vedoucí partiové prodejny (1982) (E07) 

Můj nejoblíbenější díl, možná jenom z důvodu, že je tady Vladimír Kratina strašně hezkej 😍 a já se do něho lehce zabouchla asi, ups. 😭 Samotný díl mě bavil… mělo to docela spád a vtáhl mě do děje. Tentokrát byl pitváním pověřený Pavel Zedníček - jakože taky mu to slušelo neříkám nic - a docela mu to šlo, akorát by mě teda nebavilo furt čekat na ty auta, který vyjedou z toho autoservisu. 🙌🏻 No nic, tímhle dílem se Pitaval zase vrátil do rozjetých kolejí. 🖤 ()

Muž s punčochou (1982) (E08) 

Nejlepší díl ze všech třinácti a ještě k tomu lehce jiný. 🤩 Pachatele známe už od začátku… Ondřej Havelka se do něho hodil skvěle a měl hrozně hezký řasy, který ho dělaly ještě hezčího. 😍 Celý ten díl měl spád a já jsem ho zkoukla vkuse a asi nejsem ok, ale celkem jsem se nemohla odtrhnout, protože jsem si strašně přála, aby ho na té benzínce dostali. 😫 Taky mě fascinovalo, jak měl polovinu všeho u pr… a ještě jim slíbil, že je navštíví zase. Takže za mě nejlepší díl, pokud se někdo bude dívat na Pitavala, tenhle díl je základ. ❤️ ()

Kuchařinka (1982) (E09) 

Tady jsem asi zase usnula. 😫 ()

Majitel autoservisu (1986) (E10) 

Omg díl s Jiřím Schmitzerem byl super, i když tam zase víceméně jenom existoval. ✨🫠 Proč reálně v žádným filmu nevyužili jeho potenciálu tak, jako třeba v Ypsilonce? No nic… tenhle díl mě taky docela bavil i přes to, že tam Jiří Schmitzer jenom existoval a choval se nějak divně. 🤷🏼‍♀️ Z celýho dílu jsem si víceméně zapamatovala jenom to, jak se poprali na té lodi, ale to si myslím docela stačilo, protože se tam stejně nic jinýho nedělo. 🥲 All in all desítka docela průměrná. ()

Autorka detektivních povídek (1986) (E11) 

U tohohle dílu jsem usnula ke konci asi jen na deset minut, ale rozuzlení jsem už viděla, tak dobrý. 👍🏻😫 Každopádně jedenáctka měla hrozně super námět - vražda v 16. patře panelového domu, pak začnou všichni podezřívat manželku oběti, která je naprosto geniální, protože píše detektivky a ví jak na to. 😍 Jakože omg tohle zní tak super na osmdesátky… Začátek byl fajn, pak nuda, kde jsem spala a pak až zase konec. A celou dobu jsem si myslela, že je ta žena Laďka Kozderková ups. 👏🏻 ()

Exoti (1986) (E12) 

Tak teď už tu hrála asi fakt celá Ypsilonka, jakože nedokážu a nikdy jsem si ani nechtěla představovat Jiřího Lábuse v detektivce, ale stalo se. 😛 Samotný námět na díl je teda dost ujetej, co si budeme povídat a rozhodně mi přijde jako totálně zbytečný, jakože papoušci haló? 😫 Jenomže všichni se strašně snažili. A neusnula jsem u toho, takže už je to jakože fakt divný a vtipný. 😭🙌🏻 ()

Kasař (1986) (E13) 

Tak jsem asi zase spala, ale nepamatuju si skoro nic. 🥲 Asi jenom, jak jeden chlap trefil Hrušínskýho cihlou po hlavě. Takže díl nic moc. 😫🙌🏻 ()

Narkomani (1986) (E14) 

Tohle byl tak divnej díl, možná z důvodu, že si neumím představit Viktora Preisse jako narkomana, i když mě jeho existence ve filmech extrémně se… vytáčí. 🥲 Ale zahrál to skvěle, to zase jako jo no… třeba jak skvěle byl agresivní u toho výslechu, to bylo super. 😚👌🏻 Nic jinýho se tam asi nestalo, bylo to exotické na svou dobu a dost zmatené na dnešní dobu. 🍹 ()

Valutová příhoda (1986) (E15) 

Poslední díl asi jeden z těch nejlepších bych řekla docela. 👏🏻 Zaprvé proto, že tam byl Lukáš Vaculík hrozně hot ❤️ a zadruhé, protože tenhle námět byl v té době aktuální, a tak ho autoři prostě dobře zpracovali. 🤩 Hrozně mě fascinoval ten odposlech těch hlasů a toť asi vše. Jakože měli to fakt pěkně vymyšlený, bavilo mě to a tímto ukončuji svoji rubriku hodnocení každého jednotlivého dílu seriálu, protože to byl fakt debilní nápad. 🙌🏻 ()

Reklama

Reklama