Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál ze světa MCU byl jen otázkou času! Gunnova čtyřicetiminutová jednohubka zaujme animovaným rámcem a je fajn, že v centru filmu byly spíše opomíjené postavy Draxe a Mantis. Ve své podstatě jde o potrhlou blbinku, která má však ideální stopáž a mile pobaví - ať už jde o hudební čísla, hon na "Slaninu", či sekvence z Comic Conu a baru. P. S. Trochu mě zarazil vzhled Groota - jako by se stále více podobal Vinu Dieselovi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kebyže to aspoň takýmto trápnym, lacným spôsobom nezmasakroval muž, ktorý zo Strážcov Galaxie roky robí jednu z najpôvabnejších súčastí marvelsveta, ale cudzí chlap, o ktorom nikto jakživ nepočul a už ani počuť nebude. Ale on to fakt spískal James Gunn. Jediným hlúpym, nevydareným kraťasom, zničil temer všetko, čo roky poctivo, starostlivo a so zjavnou láskou budoval. Postavy krajne nesympatické, ich správanie nepochopiteľné (i na pomery tejto svojráznej bandy). Prvá polovica sú idioti, druhá psychopatickí zločinci. Humor detinský, detský. Soundtrack nula bodov. Výprava televízna, nízkorozpočtová; namiesto omladeného Rookera tu máme odpudivé kreslené vsuvky á la 90. roky. Zápletka šialená (únos Kevina Bacona!), čo by nevadilo, práve v tom drieme čaro tejto tímovky, ale je to natočené bez chuti, vynaliezavosti, hravosti. Pripomenulo mi to nevydarené diely Kroku za krokom alebo Priateľov, kde slávny seriál na pár dní presídlil do európskej metropoly a zdrclo sa to na únavné a trápne prechádzky po najslávnejších turistických lokáciách za účelom spropagovanie inkriminovanej oblasti, ktorá tvorcom zafinancovala nemalú časť z rozpočtu, lebo vedela, že jej to zvýši tržby z turistického ruchu. Logiku v takto nastavenom príbehu nemienim riešiť, i tak ma ale zarazilo, že to Gunn AŽ TAK odflákol. Mantis musí Drax prehodiť cez dva metre vysokú bránu, lebo to nezvládne ona sama a o pár desiatok sekúnd aj s Draxom veselo podniká štvormetrové výskoky ako nič. Telefónny signál vo vesmíre? Nie je problém, vyriešime jednou vetou. Bacona zbožňujem desaťročia, aj v slabších látkach je kvalitný, charizmatický. Tu bol pohľad naňho zúfalý, bezradný, smutný. V podstate som ho až ľutoval. Potom som ale prestal, lebo veď zadarmo to chalan nerobil, takže nech radšej jeho bankové konto ľutuje mňa. Vianočná atmosféra biedna, zaliečavá. To sme naozaj od Blízkych stretnutí tretieho druhu klesli do sračky, v ktorej mimozemšťania slávia Vianoce? Tu už som si skutočne vravel, že som na niektoré veci starý a že je to tak dobre. Zdôrazňujem, že vo filmoch mi to nevadí, tam je to správne vyvážené, všetkým samostatným filmom zo série Strážcovia Galaxie som dal 4* a aj ich hosťovania v iných marvelovkách vnímam pozitívne, ale toto bol ozaj hrozný kraťas. Pôsobí ako blbé vystrihnuté scény, ktoré sa kedysi dávali na DVD do bonusov. Spevácke čísla katastrofálne. Plusy: zhnusenie z hereckého povolania a azda i „súrodenecký“ zvrat. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přišlo to ve správnou dobu, jednak je před Vánocema a jednak se teďka objevil trailer na Strážce Galaxie 3. Tohle tedy beru jako spíš takovej dlooouhej trailer. Je to každopádně vtipný a jakožto fanoušek týdle potrhlý partičky sem spokojenej... Je to asi jedinej Marvelackej "film" ve kterrým neí žádnej záporák :o) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

The Pogues přes Marvel logo místo znělky? Gunn je božan! Sváteční speciál je o nápravě ducha Vánoc pro StarLorda, který je podle všeho v dětství měl zkažené. Tak se mu Drax s Mantis rozhodnou sehnat dárek. A Kevin je přes svátky Sám doma... Veselá Vánoční taškařice plná drobných pomrknutí, dobré nálady, skvělé hudby a srdíčka kdy si kamarádi točí něco pro radost. P.S: Nový, baculatý Groot je Dieselovi čím dál tím víc podobný. "Možná ti herci nestojí úplně všichni za hovno." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto speciálu jsem upřímně čekal více. Neberte mě špatně, Gunn si dozajisté neuřízl ostudu, ale odvařený z toho též nejsem. Celý nápad s unesením Kevina Bacona mě dokázal pobavit, sváteční vánoční atmosférou to je prosáklé skrz naskrz. Ale uvítal bych zkrácení tak o 20 minut. Ono se to místy totiž dost vleče. Jinak asi jako jednohubka v pořádku. Za mě 6,5/10 P.S. Soundtrack boží! Song od Bacona luxusní! ()

Zajímavosti (34)

  • V špeciáli zaznie narážka na konkurenčného superhrdinu vydavateľstva DC Comics Batmana. (F2003F)
  • Text písně od skupiny Old 97's, která zazní v úvodní části speciálu, napsal sám režisér James Gunn. (Kubaaa97)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama