Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to milé až infantilní a dojemné, ale to tak nějak k Vánocům patří. Rozhodně nejspíš...nic pro nemilovníky comicsů a dospělé, co ztratili fantazii a už dávno nedokážou být dětmi. Nejlepší scény - honička a bitka s policajty, údiv Petera, když se rozsvěcela světla (a koho tohle nevezme, tak už se mu dětské vzpomínky na Vánoce definitivně vymazaly z hlavy) a závěrečný dárek, který byl ten nejlepší. Osobně tak nějak nechápu, proč s tím ztrácí čas ten, kdo to pak hodlá rozšlapat, ale asi proto. Na adventní čas jako dělané. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad s angažováním Kevina Bacona výborný, ale jinak překvapivě na Jamese Gunna dobrého humoru a popkulturních referencí pomálu. Ale oproti ´Star Wars vánočnímu speciálu´ ze sedmdesátek, na který odkazuje, je to přímo umělecké dílo. A The Pogues v úvodu a Gunnovo jízlivé popichování, že herci jsou absolutní falešná špína, pobavilo. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Ke Strážcům galaxie mám asi takový zvláštní vztah. První díl mi sedl téměř dokonale, druhý díl mě ale totálně nebavil. Kdežto jejich menší role v Avengers  - to mě potěšilo. Tento speciál je krátký, jako kdyby to byl nějaký pilot seriálu. První půle mě docela bavila, párkrát jsem se zasmál, hlavně díky skvělému Draxovi, kterého hraje Dave Bautista. Ke konci to mělo působit tak nějak nostalgicky, atmosférou vánočně, ale mě to moc nebralo. Nápad s Kevinem Baconem byl ale docela dobrý. Takže na 1 vidění to ušlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kebyže to aspoň takýmto trápnym, lacným spôsobom nezmasakroval muž, ktorý zo Strážcov Galaxie roky robí jednu z najpôvabnejších súčastí marvelsveta, ale cudzí chlap, o ktorom nikto jakživ nepočul a už ani počuť nebude. Ale on to fakt spískal James Gunn. Jediným hlúpym, nevydareným kraťasom, zničil temer všetko, čo roky poctivo, starostlivo a so zjavnou láskou budoval. Postavy krajne nesympatické, ich správanie nepochopiteľné (i na pomery tejto svojráznej bandy). Prvá polovica sú idioti, druhá psychopatickí zločinci. Humor detinský, detský. Soundtrack nula bodov. Výprava televízna, nízkorozpočtová; namiesto omladeného Rookera tu máme odpudivé kreslené vsuvky á la 90. roky. Zápletka šialená (únos Kevina Bacona!), čo by nevadilo, práve v tom drieme čaro tejto tímovky, ale je to natočené bez chuti, vynaliezavosti, hravosti. Pripomenulo mi to nevydarené diely Kroku za krokom alebo Priateľov, kde slávny seriál na pár dní presídlil do európskej metropoly a zdrclo sa to na únavné a trápne prechádzky po najslávnejších turistických lokáciách za účelom spropagovanie inkriminovanej oblasti, ktorá tvorcom zafinancovala nemalú časť z rozpočtu, lebo vedela, že jej to zvýši tržby z turistického ruchu. Logiku v takto nastavenom príbehu nemienim riešiť, i tak ma ale zarazilo, že to Gunn AŽ TAK odflákol. Mantis musí Drax prehodiť cez dva metre vysokú bránu, lebo to nezvládne ona sama a o pár desiatok sekúnd aj s Draxom veselo podniká štvormetrové výskoky ako nič. Telefónny signál vo vesmíre? Nie je problém, vyriešime jednou vetou. Bacona zbožňujem desaťročia, aj v slabších látkach je kvalitný, charizmatický. Tu bol pohľad naňho zúfalý, bezradný, smutný. V podstate som ho až ľutoval. Potom som ale prestal, lebo veď zadarmo to chalan nerobil, takže nech radšej jeho bankové konto ľutuje mňa. Vianočná atmosféra biedna, zaliečavá. To sme naozaj od Blízkych stretnutí tretieho druhu klesli do sračky, v ktorej mimozemšťania slávia Vianoce? Tu už som si skutočne vravel, že som na niektoré veci starý a že je to tak dobre. Zdôrazňujem, že vo filmoch mi to nevadí, tam je to správne vyvážené, všetkým samostatným filmom zo série Strážcovia Galaxie som dal 4* a aj ich hosťovania v iných marvelovkách vnímam pozitívne, ale toto bol ozaj hrozný kraťas. Pôsobí ako blbé vystrihnuté scény, ktoré sa kedysi dávali na DVD do bonusov. Spevácke čísla katastrofálne. Plusy: zhnusenie z hereckého povolania a azda i „súrodenecký“ zvrat. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Zábavná Vánoční chuťovka v podání Jamese Gunna, který opět nezklamal. Mantis a Drax se vrací na Zem, aby unesli Kevina Bacona, jako dárek pro Petera k Vánocům. Nesmí chybět chytlavá hudba, trefný humor a rodinná atmosféra, kterou Strážci vždy přinášeli. Skvělá volba pro Vánoční speciál. Marvel by se měl na tyhle věci zaměřit. 7,5/10 ()

Zajímavosti (34)

  • Draxe (Dave Bautista) si turisté spletou s Kratosem z videoherní série „God of War“. (KGBelik)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno