Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

fastum 

všechny recenze uživatele

Bokovka Setha MacFarlanea se povedla na sto procent! American dad narozdíl od Family Guye udržuje o trochu silnější příběhovou linii a nepřerušuje ji nesouvisejícími vtípky. To se někomu může zdát jako mínus (on Family guy na nich dost stojí) ale jak říkám tohle je seriál jiný, a podle mě FG kvalitou některých dílů i překonává. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale v pomyslenom boji Family Guy vs. American Dad, u mňa vedie American Dad na celej čiare. A nielen preto, že táto sérka obsahuje tú najbombastickejšiu a najkúlovejšiu postavu, aká kedy uzrela svetlo televíznych obrazoviek :) A nie, nie je to Klaus - zlatá rybka s voperovaným mozgom nemeckého nacistického vedca, ale Roger - roztomilý, cynický, frustrovaný a večne naliaty mimozemšťan, ktorý do nás páli hlášky s kadenciou guľometu M60. ()

Reklama

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoduše srdcová záležitost. V Simpsonech nemusim Homera, v Griffinech mi vadí Peter a ve Futuramě je mojí nejmíň oblíbenou postavou Bender (!!! V tomhle jdu asi proti proudu). Ovšem v American Dad jsem se prostě zabouch do všech, jak čerstvá třináctká na koncertě Jonas brothers. Na rozdíl od většiny seriálů mi každá následující série přišla lepší a lepší a tento vzrůstající potenciál si stále drží. Politická nekorektnost, blicí scény i extrementy v bázeně. Všechno zde je, a to v míře vrchovaté. Samozřejmě, že pravděpodobně nejsilnější postavou a tahounem celého seriálu, je mimozemšťan Roger, kterej je takový hovado, že bych ho snad i vyměnil za přítelkyni a krad mu z obchodů paruky. (Paradoxně mam hned jeden butik vedle práce, takže bych ho udělal šťastnym =). A ožírat by sme se mohli spolu. Třeba při sledování Griffinů. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Poměrně pravidelně tento seriál sleduji v TV a počátečí zklamání vystřídávájí spíše smíšené pocity. Sem tam děj ujíždí až do obscnéností, jindy ryje do USA nacionlismu, aby jindy ten nacionalismus oslavoval. POměrně baví Klaus, ale i opilec Roger. Díly mám zatím tak půl na půl, kdy se někdy hodně bavím a jindy naopak nudím. Zvyšuji hodnocení z 2* na 3*. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluji animované seriály, byl American dad jasnou volbou. Jenže existovalo jedno velké ale a to takové, že pochází z dílny tvůrců Griffinů. Mám s nimi jeden velký problém, prostě a jednoduše mi nikdy nepřirostli k srdci. Griffinovi bezesporu vtipný jsou, ale nestala se z nich nikdy má závislost. U American dad mohu čestně prohlásit, že se jim to povedlo. Trvalo jim to sice nějaké 3 série, ale totálně si mé srdce získali díky ponechávání většího a většího prostoru Rogerovi. American dad se totiž rovná ten rozkošný, stále měnící charaktery a hlavně velký ožrala Roger, ne žádný tatíček Stan. Toho ba naopak shledávám jako nejmíň atraktivní postavu (ano, dokonce předčil i ubohého Klause). Asi právě kvůli němu mi trvalo tak dlouho nechat se American dad úplně pohltit. Co se humoru týká, tvůrci se s ničím a s nikým neserou a dělají si dobrý den naprosto ze všeho. Zrovna dnes jsem dokoukala všechny dosavadní díly (že mi to dalo sakra zabrat, koukat dlouho do noci a ráno vstát). Jsem sama zvědavá, co budu dělat dnes. Už jsem si tak moc zvykla chodit spát a vstávat s American dad, že budu mít nejspíš absťák a tvrdý detox. Ale ne, brzy si to zasejc zopáknu. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • Celé jméno Snota je Schmuely Lonstein. (Martin_W)
  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)

Reklama

Reklama