Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Vala 

všechny recenze uživatele

¨Tenhle seriál mám opravdu ráda a vím o spoustě dalších,kteří by se mnou souhlasili.Skvělá Amanda Tapping v hlavní roli úžasného seriálu o utajeném světě.Nemusí se to líbit každému,je to totiž tak zvláštní,že si to najde pouze tu svojí skupinku diváků.Přesto si myslím,že 68% zde na ČSFD je krásné číslo. Za mě je to al rozhodně 100% :)) ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvely scifi serial. Z amaterskych webpisod preskocil na pomerne dobrou uroven normalniho scifi serialu. aktualne 4 sezony, na imdb 7.4/10. ================== NECTETE SI OSTATNI KOMENTARE POD 2 HVEZDICKY, KOMENTUJI JINY SERIAL - KOMENTUJI AMATERSKE WEBEPIZODY KTERE S TIMTO NEMAJI UZ NIC SPOLECNEHO !!! ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Seriál s obrovským potenciálem jenž, ale nakonec zůstal né tak úplně využitý. Škoda toho, neboť pár dílů bylo opravdu parádních... Na seriálu je zajímavé, že je celý natáčen jen na zeleném pozadí. Musím pochválit povedené postavy jako Henry nebo John, ale především za vynikající a skvěle zahranou postavu upíra Nikoly Tesly. Seriál byl bohužel po 4té sérii ukončen. Pokud ho nebudete sledovat o nic zásadního nepřijdete, ovšem pokud ho sledovat budete, tak toho jistě nebudete litovat. 3* 68% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Zejména pro fanoušky žánru sympatický seriál s docela zajímavými postavami, jak hrdinů, tak anti-hrdinů (bohužel, už ne tak moc záporáků). Zejména, co se obsazení poněkud... vytříbí. Bohužel, jsou tam i slabiny - je cítit, že to vznikalo postupně a živelně, takže příběhové linky neběží vždycky úplně hladce a promyšleně, zejména na efektech - ale i na výpravě - je cítit dost přízemní rozpočet, závěr začne trochu ulítávat žánrově a gradací poněkud jinam atp. Na druhou stranu to je vcelku uspokojivě uzavřené a vlastně ne tak moc dlouhé. ()

C.lementine 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledovala Hvězdnou bránu, ale chtě nechtě mám Svatyni ráda. Trvalo mi téměř celou sezónu nuceného dívání, než jsem si zvykla a začala hledat pozitivní věci na tomhle seriálu. Především bych chtěla ocenit nápaditost dílů. Každý má trochu jinou strukturu. Člověk by dopředu nemohl říct o čem epizoda bude a všechny se navzájem trochu liší. Na seriálu jde hodně poznat, že nepatří mezi ty nejvíce dotované a počítačová grafika někdy přímo bije do očí, tu ale podle mě naprosto kompenzuje bryskní humor a až nečekaně realistické reakce vzhledem k celé fantaskní situaci. Doporučuji tedy hlavně těm, kteří mají dost času nechat se pomalu unášet do světa abnormálů... ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)

Reklama

Reklama