Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

xthomascz76 

všechny recenze uživatele

Parádní a vtipná "komiksovka" s výborným obsazením a vizuálem. Těším se na další setkání s Doktorem Strangem :) a kdo odešel z kina před koncem titulků, ten dvakrát prohloupil :) ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslela, že shlédnu nějakou komiksárnu od Marvela, která mi nebude připadat jako pitomost. Ba co víc, že se mi to bude líbit a bavit mě to, a to docela dost. Nicméně neuvěřitelné se stalo skutečností. Hodně záslohy na tom samozřejmě má Cumby, jehož postava se poněkud vymyká tradičním komiksovým tupárnám (jak to vnímám já), protože je skutečně vtipná a dobře napsaná (tady by se dalo polemizovat ještě o Iron Manovi, ale Doctor Strange je prostě lepší), ale i úžasný vizuál - hlavně ohýbání reality. Zaujal i Mads Mikkelsen jako hlavní záporák, byť si myslím, že jeho postava mohla být trochu propracovanější. Rovněž závěrečný "fajt" vypadal jako LSD halucinace, ale velmi se mi líbilo, že komiksová postava taky jednou použila mozek a ne jen svaly. Ono vůbec celkově mi Doctor Strange přišel jako psychologicky nejpropracovanější komiksový hrdina, zejména jeho motivace a trápení, které bylo díky skvělému herci uvěřitelné a reálné. Konečně měl někdo jiný problém než jen trauma z dětství. Třeba opravdu existuje nějaká naděje pro ty, kteří už žádnou nemají. ()

rime odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný, otřesnej scénář, dialogy, postavy o ničem, Marvel de dolů. Mimochodem, Inception byl trapas, překvapuje mě, že se to do Hollywoodu nedoneslo. ()

Najnou 

všechny recenze uživatele

Název hrdiny a potažmo celého snímku popisuje sám sebe více než výmluvně. Abych řekl pravdu, tak z filmu si pamatuju hlavně to, že jsem se málem poblil, což ovšem nebylo způsobeno potokem vnitřností (kterého se tu beztak nikdy nedočkáte), alebrž karuseloidními domy. Ještě že jsem nebyl na třidéčku, to bych vrhnul jistojistě. Nu a potom už mám jen dojem, že se tam mihnul Mac a nějakej tlustej číňan cosi zahláškoval. Z Kambrbeče nevlhnouc a předlohu neznaje přeci jen inklinuji trochu více k ochranitelům toho hmatatelného světa. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

tento film toho vela pokradol. zaciatok bol pekne vyskladany vykradnutim silnych myslienok yogy a meditacie. neskor uz zacali prehnane triky a dalej vizualne vykradacky matrixa a dicaprioveho Inception a pravidelne bezduche a pridlhee bitky- povinna jazda asi, a preto vacsinou nudili. no naozaj to bolo velmi dobre zozaciatku a urcite pozriem aj pokracovanie. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Do Marvelovského universa se může dostat všecko. Pořádného kouzelníka jme tu ale ještě neměli a Sherly celkem válí. Sympatický portagonista, dobrý efekty, příběh, nevleče se to, končí to dobře otevřeně pro novýho Thora... prostě good. ()

LucieVonKing 

všechny recenze uživatele

Dr. Strange se mi líbil po všech stránkách. Na můj v kus možná až trochu moc efektů, když jsem viděla měnící se realitu v Počátku, byla jsem z toho víc paf než u Strange. Tady to pro mě nebylo nic z čeho by mi měla spadnout brada, ale i tak 5* si zaslouží.4* už jen za B. Cumberbatcha ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná neúplně typická marvelovka, s velmi dobrým obsazením (Cumberbatch, Swinton, Mikkelsen). Celkově je příběh a výcvik pojat hodně z rychlíku, pár mávnutí rukou a je z Vás kouzelník. Film je hodně barevný a především vypiplaný do posledního detailu, všechno tak nějak pořád prská, svítí, bliká a různě se točí, na konci snad až moc, ale nijak to neubírá na ději a humoru, který se v mnoha momentech opravdu povedl, i když je smutné když si ve filmu především oblíbíte neživou věc (ten plášť byl prostě super). ()

dinzbir 

všechny recenze uživatele

Super znázornění lidské omezenosti ve své dokonalosti. Tento film považuji, po boku filmů Všemocný a Lucy, za jeden z nejlepších znázorňující duševní potenciál. Velmi dobrá kombinace akce, humoru a napětí. Velmi vřele doporučuji ! ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Velice, ale fakt velice legrační. Jak tam Boykovi mlátí ta deka hlavou o zem, to nema chybu :-) Sice to nebylo ani tak ohýbání reality z Počátku, jako spíše spousta věci z Mijazakiho Zámku v oblacích, nicméně fakt fajn komix, který se nebere zas tak smrtelně vážně, ale ani se nekarikuje jako třeba Deadpool. ()

hronikpetr 

všechny recenze uživatele

Tak moje očekávání to naplnilo, rozhodně "doktor strange" patří mezi elitu marvel filmů.. Vizuální stránka je fascinující. Trošku jsem se bál že že hlavní hrdina bude jako Stark z Iron Mana ale toto se nenaplnilo a já si hlavního hrdinu celkem oblíbil.. Moc se těším na pokračování.. Mocný čaroděj na mě udělal dojem.. Za mě 5 ⭐ zaslouženě ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama