Reklama

Reklama

The Amityville Asylum

  • Austrálie The Amityville Asylum (více)

Obsahy(1)

Lisa Templeton si nájde novú prácu ako upratovačka v nemocnici High Hopes pre duševne chorých v mestečku Amityville. Spočiatku svoju prácu miluje, ale neskôr zistí, že nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad zdá. V noci sa v budove dejú neprirodzené veci a nielen pacienti, ale aj zamestnanci sa neraz správajú akoby zošaleli. Ak si chce Lisa zachovať zdravý rozum, musí odhaliť tajomnú minulosť inštitúcie. Pravda je však oveľa desivejšia, než si kedy dokázala predstaviť. (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa po rôznych béčkových či céčkových verziách Amityville hororu postupne prepracovali až k tej amatérskej. Lebo toto skutočne nemalo úroveň ani len "céčka". Otrasné dialógy, masky na úrovni maškarného bálu a nulová atmosféra. O hereckých výkonoch ani radšej nebudem hovoriť. Navyše s pôvodným príbehom to malo spoločné akurát tak prd vo vetre. Jedna hviezdička z milosti za snahu ponúknuť trochu odlišný príbeh, ale inak katastrofa. 25 % ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Lisa si nájde novú prácu ako upratovačka v psychiatrickom ústave, v ktorom straší. A tak začne pátrať po minulosti a zistí, že liečebňa stojí na pozemku, kde kedysi stál domček v Amityville, a má pocit, že sa tragická história môže zopakovať. Takže hororík, v ktorom miestami nie je isté, či je blázon hlavná hrdinka, alebo všetci okolo nej. Trochu zbytočne použitý námet a legenda okolo toho domu, no nevadí. Atmosfericky ako tak zvládnuté (predovšetkým vďaka prostrediu a poniektorým sympatickým psychopatom, najmä satanistka bola dobrá). Herci to odohrali v rámci svojich obmedzených možností. Pozerateľný nízkorozpočťák. ()

Reklama

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tej obrovskej kopy neoriginalnych ducharskych hororov, tvorcovia sa ani nesnazia urobit to trocha inak /ak neratame vymenu rodinneho domu za sanatorium /, je to film robeny podla predpisaneho vzorca, ktory pozname uz vsetci naspamet. Biedne herecke vykony, znepokojujuca hudba, nulove napatie, nulova interakcia medzi postavami a este sa mozu menovat negativa. Otravne a nudne. Inac vzdy sa len pousmejem ked vidim ze umierajucemu cloveku povedia "It is okay". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jsem v depresích jestli dát 2 nebo 3*. Na jednu stranu tady mám ne zrovna dobře natočenou a hodně stupidní kravinu ale na straně druhé je tu vidět snaha a kvalitní atmosféra. Osobně si myslím že filmu ubližuje nejvíce konec který se tu nehodí a díky tomu film vyzní strašně blbě. Navíc jsem se dost těšil na další kousek který se týká Amityvillu, ale film se o tuhle legendu opírá jen okrajově a do poloviny filmu se mi zdálo že to je jen lákadlo. Film má dobrou atmosféru která je parádní hlavně co se týká toho sklepa a hudba k tomu pomáhá už od úvodních titulků jsem se do tý hudby ponořil. Herci jsou katastrofičtí, ten Rusák ještě jde a navíc mi hlasem připomíná Ballica z GTA4, ale hlavní hrdinka je prostě hrozná a není ani jedna scéna kde by nepřehrávala. Jedná se o lehce podprůměrný horor kde je vidět že se tvůrci snaží i přes takřka nulový rozpočet, ale bohužel je tu i pár dost věcí který film hodně sráží na kolena. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Amityville Asylum“ by měl celkem dobré východisko minimálně proto, aby zde byla dostatečně dobrá atmosféra, která vás strhne a bude vás celou dobu děsit. Jenže to by chtělo trochu schopnější filmaře. Obraz a zvuk se zde nepotkávají ve správné synergickém propojení, střih nefunguje a k tomu jsou ještě herci, jejichž výkony jsou... no, špatné, Nebuďme úplně zlí. Napasování na mytologii je jalové, ale to je v rámci série v podstatě normální a tolik by nevadilo. Problém je spíše v tom, že to odhalení není ani zajímavé a je prostě očekávané. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se 11 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama