Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sadako je úplně obyčejná studentka. Je spíše plachá a nespolečenská, ale když začne hrát divadlo a projeví svůj vyjímečný talent, začnou na ni ostatní žárlit. Když náhle zemře představitelka hlavní role a Sadako hraje místo ní, podezření roste. Jednoho dne ji ve škole navštíví vyšetřovatel, který se zabývá případem její matky a také řadou dalších podivných úmrtí... Odkud pochází zlo, které připravilo o život tolik lidí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sadako (Yukie Nakama), tichá a plachá studentka, které by si ve skupině téměř nikdo nevšiml. Až do okamžiku, kdy se v jejím okolí začnou stávat podivné nehody, díky nimž získává Sadako různé výhody - např. hlavní roli v divadelním představení. Sadako se rázem stává hlavní podezřelou.. A jéje, některé filmy by měly zůstat jen při původním námětu. Jejich různá pokračování, alternativní příběhy, prequely a sequely, které na úspěchu původního filmu parazitují, jen celou legendu poškozují a ničí. A stejné je to i s Ring 0, který kromě jména hlavní hrdinky (a dobře, způsobu její smrti) s původním Ringem nemá nic společného. To že jsem se u sledování filmu většinu času jen nudil (snad s výjimkou pár minut těsně před koncem) asi říká vše. A s čistým svědomím říkám, že na "Ring -1, Početí" už se fakt dívat nebudu... ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Všade som čítal, že atmosférou najhutnejší zo série. Je pravda, že má lepšiu atmosféru ako prvý diel, ale stále nemôžem povedať, že by som mal zimomriavky. Aspoň som ale skoro nezaspal ako pri jednotke. Herci sú dobrý, hlavne hlavná predstaviteľka, taktiež sa tam vysvetlia niektoré veci a aj dobrý nápad mali, prečo je tá Sadako, taká aká je, ale napríklad tam nie je nič s kazetou, prečo práve kvôli nej umierajú ľudia. Možno je to v dvojke, lebo tú som ešte nevidel, ale pochybujem. Takých 70% až lepšie. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film nám približuje, ako to bolo so Sadako. Táto dejová rovina, predstavujúca nám ju ako krehkú a mocnú bytosť zároveň, ktorá navyše dokáže silne milovať, má veľa do seba. Hlavne záver, kedy sa spečatí jej osud, je veľmi silný. Ale ako celok je snímka príliš naťahovaná, zdržovaná vedľajšími motívmi (postava Sadakynho šéfa), čo spôsobuje "rozostrenie" hlavnej roviny. Byť striktnejšieho scenára a kratšej stopáže, mohla to byť bomba. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

O málokterém hororu se dá říci, že by mě děsil, tomuhle se to povedlo. Příběhově je to velmi nosné - dozvíme se, co stojí za tím, že Sadako má takovou moc nad životy lidí. Hororové scény jsou perfektně natočené a skutečně z nich běhá mráz po zádech. Děj se snad ani na chvilku nezadrhává na mrtvém bodě a film upoutává od začátku do konce. Norio Tsuruta je talentovaný režisér, o tom není pochyb... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Ringu 0 by se dala už doopravdy krájet a dokonce si troufám říct, že Norio Tsuruta byl v lecčems daleko preciznější. Je to slast pro chápajícího a rozumného diváka Ringu 1 a 2. Všichni již víme, jak to dopadlo, ale proč a jak to začalo? Sadako o svém osudu neměla, vlastně měla ponětí. Přesně tak jak jí ho sestřička ukazovala a nejen jí. Tady je počátek všeho zla, které o 30 let později vyvrcholilo. Tragický příběh Sadako, která je plně pohlcena svým alter egem, je velice silný a skutečně smutný. V 60tých letech ti Sadako vstupovala do snů a dala jasně najevo, proč a co bude následovat. Scéna, kdy si alter ego Sadako přijde pro Aiko, aniž by si toho kdokoli, kromě oběti, všiml, je vrchol celé série. Závěrem musím napsat, že série Ring mě dost ovlivnila, je to skvěle zpracované ať si tady píše kdo chce co chce. Je to perfektní vývoj ve všech třech dílech. Není možné jeden díl nevidět, poté to nelze pochopit a užít si tu skutečnost, že je to docela reálné. Opravdu závěrem. Kdo neviděl Ring, neví kdo je Sadako Yamamura. Totální Absolutní Respekt. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama