Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 1
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 1

Recenze (118)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadšení - rozčarování - rozmrzelost. 1)  Zpočátku jsem byl nadšen. Uchvátilo mě barevné jižanské pozlátko, rychlý spád a groteskně ironické postavy. Po několika dílech však přišlo rozčarování, když se ukázalo, že jsem v jakési časové smyčce. Vše se opakuje stále dokola, nějaké nesmyslné oslavy, aby děvčátka mohla předvádět své modely. Pokud dojde k nějakému dějovému posunu, v novém díle začíná vše zase od nuly. Děj je stále hloupější. Ve druhé řadě jsem měl pocit, že sleduji americký klon Ordinace v růžové zahradě. Pokud jde o intelektuální úroveň seriálu, pak to zcela určitě nebyl jen pocit._____ 2)  Příznačná je nevyrovnaná kvalita epizod. No není ani divu. Seriál nabízí 76 dílů, na nichž pracovalo 22 scenáristů a 25 režisérů._____ 3)  Základním rysem díla je otravnost. Hloupá lékařka Zoe s pubertálním chováním možná rozesmává jí podobné Američany, ale mně přišla trapná a otravná. K ní bych se ošetřit nešel. Starostovy příhody a dialogy působí jako čistá vata, nic nikam neposouvají a jen (opět otravně) nudí. Všichni jsou stále (jaké překvapení) otravnější. Systém všichni se všemi se netýká jen toho, kdo s kým bude chodit a spát, ale i kdo kdy bude za sympaťáka a kdo za protivu. Očividně si autoři scénáře hodili kostkou na začátku každého dílu a co komu připadlo, to pak napsali._____ 4)  Pravda, nebylo všechno až tak hrozné. Lemon i její sestra mě zpočátku docela bavily (pár prvních dílů), zápas Zoe s doktorem Breelandem byl (několik dílů) rovněž zajímavý a celkový kontrast chování holky navyklé na velkoměsto a vhozené do jižanské Bohem opuštěné díry s maloměstským prostředím v BlueBell sliboval (a po několik dílů i lehce plnil) zábavné okamžiky. Ale nevydrželo to ani celou první řadu._____ 5)  A tak jsem seriál dokoukal (pomocí rychloposuvu) jen kvůli vysoce přitažlivému 27letému klukovskému Wilsonu Bethelovi (barman Wade), který chováním, vzhledem i oblečením mě opravdu dostal. Velký kus za ním skončil 32letý přesvalený Scott Porter (právník George), Ross Philips nezjištěného věku (prosťáček Tom), Wes Brown (zvěrolékař Judson) a pár dalších pěkných kluků._____ 6)  Věk protagonistů odpovídá roku prvního výskytu v seriálu._____ 7)  Příjemná hospůdka Rammer Jammer vystřídala upíry a další nadpřirozené bytosti ze seriálu True Blood za bezkrevné návštěvníky z Bluebell._____ 8)  Jméno seriálu Hart of Dixie (Dixie v lidové mluvě označuje jižanské státy) je nejlepším (možná jediným) vtipem, který ovšem pro českého diváka vyžaduje vysvětlení. Stát Alabama od padesátých let vyžaduje, aby na poznávací značce místních aut bylo společně s kresbou srdce uvedeno "heart of Dixie". Dát hlavní postavě jméno Zoe Hart (stejná výslovnost) je pak milým šťouchancem. ()

LaMangue 

všechny recenze uživatele

V originálním znění je seriál ještě ujetější, než se zdá...Ale takovým správným, jižanským, čerstvým, optimistickým (a pitomým) způsobem. Dokonalé odreagování, pokud si nějak zvlášť nepotrpíte na hluboké dojmy a zároveň vám nevadí postavy, jimž byste často nejradši jednu natáhli ;-) ...ale to sem zkrátka patří. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem trochu měla strach, co mě čeká, ale jsem mile potěšena a dobře se u toho bavím. "Děkuju, ale mám pravidlo nenechat se nějakým cizím člověkem rozsekat na kousíčky." - "Jestli to pomůže, jsem právník, ne vrah se sekyrou." ; "Klíčem je přístup k Bluebellu. Ukaž lidem, že jsi jedna z nich. - Snědla jsem kaši. Co víc může žena obětovat?" I když se děj vyvíjí celkem předvídatelně, vůbec mi to nevadí. Rachel Bilson pro mě není neznámá tvář, ale nikdy jsem neměla moc chuť na filmy nebo sériály, kde se objevila, tudíž je pro mě její herecký výkon o to zajímavější. Vtipné situace nemají chybu a pozorovat mladou newyorčanku, jak se snaží začlenit do malého jižanského městečka mě (zatím) baví.. "Chceš vědět, proč nemám dneska ráno zrovna nejlepší náladu, Wade? Protože mi Hitchcokovo hejno much celou noc bzučelo do ucha. " :-) ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Poté, co mými guilty pleasure byly One Tree Hill a Gossip Girl, není divu, že další volba padla na Hart of Dixie. Seriál odehrávající se v malém městečku v Alabamě svým koloritem navíc připomíná hometown Gilmore Girls... Koncem první sezóny sice tvůrci zjistili, že herečce Rachel Bilson tu doktorku prostě nikdo nevěří, a ubylo jí tak scén z ordinace à la Dr. House, avšak i díky tomu je druhá řada ještě lepší než ta první. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Wau...konec 1. řady a jsem pořád stejně unešena jako při prvním díle. Nejen, že se mi seriál zamlouvá svým námětem a samozřejmě zpracováním, ale i sympatickými herci a jejich ještě sympatičtějšími postavami. Popravdě mi tam opravdu nevadí žádná postava, což je co říct. Pro mě nejlepší překvapení této seriálové sezóny. Popravdě ani nevím, co mě tak moc uchvátilo - Rachel Bilson? Neskutečně sexy Wilson Bethel v roli Wada? Trochu pozastavená doba v Bluebellu (ty šaty co nosí Lemon a její "přítelkyně")? Pohodový starosta Levon s jeho mazlíčkem krokodýlem? Nevím...asi všechno to a další, každopádně vím, že se nemůžu dočkat další řady. 7. 2. 2015: No už je tu 4. série a světe div se, ale pořád se nad tím bavím.. jasně, už to není tolik neokoukané a ztřeštěné jako při první sérii, ale pořád to v sobě má to kouzlo, díky němuž jsem si tento seriál zamilovala. No a hlavně ve 4. sérii přichází curling iron. Zasvěcení ví! Takže jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Ale řekla bych, že by to měla být poslední sezóna, jelikož upřímně, kdo chce vidět seriál po expresním a nečekaném doručené curling iron? ()

Galerie (603)

Zajímavosti (7)

  • Během fotbalového zápasu Alabamy proti Arkansasu v Tuscaloose v září 2011 přeletělo nad stadionem letadlo s reklamním nápisem pro seriál, najaté stanicí CW. (hellstruck)
  • Obě sestry Breelandovy Lemon (Jaime King) a Magnolia (Claudia Lee) byly pojmenovány podle stromů. (hellstruck)
  • Název seriálu si pohrává s příjmením hlavní postavy Zoe Hart (Rachel Bilson) a přezdívkou pro stát Alabama "Heart Of Dixie", neboli „srdce jihu“. (hellstruck)

Reklama

Reklama