Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Cartmof k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2017) (S01) 

Malý Sheldon je prequel k už tak skvělému sitcomu Teorie velkého třesku. Překonat ho se seriál ale vůbec nesnaží. Spíše je to takový doplněk, který vlastně funguje sám o sobě dobře. Vracíme se do ranných let Sheldonova života, když ještě žil v Texasu se svou rodinou. Úplně zbytečný prequel ale příjemně překvapil a fakt mě dost zaujal. Jak už retro vizuálem, které se opravdu povedlo, až po postavy, které mají svůj účel. Malý Sheldon se zkrátka povedl. Jsem zvědav, jestli si kvalitu udrží i další série. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá série Malého Sheldona jde ve stejných šlépějích jako první a dolaďuje chyby, které měla ta první. Místo "jednorázových" epizod se dočkáváme více navazujících, které budujou příběh a hlavně se vždy více zaměří na některou z postav. Ať už je to Georgie, který se snaží sbalit holku a nebo babča, která si našla neobvyklého partnera. Druhá série vylepšila vše, co první chybělo. Opět doufám, že se kvalita udrží. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Druhá série byla opravdu dobrá. Ze seriálu, který slouží jenom, jako vtipný prequel k Teorii, udělal takové "klasické" drama comedy americké rodiny. 3. série jde v hodně podobném duchu a tady musím říct, že se tvůrci chytili té správné cesty. Vtipy mi zde přišli zase o něco lepší a dovolím si říct, že na to, že když sleduji jakýkoliv seriál sám, tak u něho neprojevuji moc emocí. Tady jsem se přistihl i přitom, kdy jsem se smál nahlas a nebo měl dokonce i slzy na krajíčku. Postavy se nám tu vyvíjejí. Missy začala hrát Baseball, Georgie měl brigádu u Dalea. To, co mě ale mile překvapilo byli díly, kdy se s komedií šlo pryč a seriál se začal brát vážně. U jiných by to skončilo katastrofou, ale tady to fungovalo sakra dobře. Scény, kde Connie mluví ke svému mrtvému manželovi a nebo, když se rodiče Sheldona v posledním díle hádají o univerzitě. Takové scény mě chytli za srdce a když Sheldon v posledním díle šel v jedné scéně s tátou, měl jsem slzy v očích. Perfektní scénář, hudba a herecké výkony. Přesto, že tu až na pár tváří nikoho moc neznám, odvádějí minimálně výbornou práci. zasložených 5. Seriál je zatím ještě lepší, než si ho pamatuju. Je hezké, že se z obyčejné komedie stalo i něco víc. Přece jenom, když je seriál pojmenován po Sheldonovi a jsou tu chvíle, kdy mi části s ním vadily, protože zdržovali příběh jiného člena rodiny o něčem vypovídá. ()

Série 4 (2020) (S04) 

4. sérií jsem se prokousal překvapivě rychle. Těch 18 dílů uteklo jako voda. A přesto, že mě 4. série bavila si myslím, že už jdeme opravdu hodně pomalu dolů. Seriál je stále výborný. Vtipy jsou stále dobré, serióznější scény fungují oproti zbytku stále dost dobře. Pocit repetetivnosti jsem zatím nijak nepocítil, i když jde vlastně furt o to samé. Sheldon se vyvíjí, postavy kolem něho taky a to je u tohoto typu seriálu dost důležité. Avšak můj největší problém je konec. Konec 3. série pro mě fungoval dost dobře. Byl emocionální a člověk cítil, že jde opravdu do tuhého. 4. série si to na začátku rychle vyříká, ať jsme zase v statusu quo, jen, aby v posledním díle zase začala velká hádka mezi Georgem a Mary. Chápu, seriál vynáší a ukončovat ho tak brzo by byla částečně škoda. Pokud se ale taková situace bude dít opravdu každou sérii, nevím, jestli je to dobrá věc. Kdybych mohl, dal bych 4,5/5. Stále kvalitní podívaná. ()

Série 5 (2021) (S05) 

5. série mi z prvu přišla, jakože už seriál ztrácí své kouzlo. Dokola se dělo jen to samé a ono vlastně ne. Georgie udělá chybu s jednou holk-- ženou a celá rodina Cooperů na to doplácí. Dynamika otce a matky je na tenkém ledě a všichni mají strach co bude dál. A divák -nejméně já- má ten strach taky. Missy má problémy v dospívání, George má problémy v práci, babča si otevře Casino a do toho všeho tu máme Sheldona, který to nikomu neulehčuje. Stále je to na dobré úrovni. Víc k tomu asi říct nemusím... ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama