Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (99)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení první řady z 9.12.2017: Je to v podstatě takové neoficiální, ale povedené pokračování Star Treku okořeněné typickým MacFarlaneovým humorem. Posádka je vcelku sympatická, za nejlepší/nejzajímavější postavy považuju Alaru, Bortuse a Isaaca. Z epizod první série se mi pak nejvíc líbily If the Stars Should Appear, Krill, Firestorm a New Dimensions. Doufám, že tahle show vydrží minimálně tak dlouho, jako Family Guy:) Celkové hodnocení po třetí řadě: První a druhá sezóna jsou pro mě solidní čtyřhvězdičkové scifi comedy jízdy, sice tu a tam něco skřípe, nějaká ta epizoda je slabší, ale celkové vyznění je pořád více než dobré. Bohužel série s pořadovým číslem tři se dle mého absolutně nepovedla musím celkové Orville hodnocení snížit na 3 hvězdy a 66%. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a pro mě osobně nová srdcovka. A myslím si, že kdyby se tenhle seriál jmenoval Star Trek, nikomu by to nevadilo - mně tedy rozhodně ne. Protože přátelé, tohle JE Star Trek. A teď o něco vážněji - ačkoliv byl pilot skvělý, nečekal jsem, že se z Orvillu vyklube tak báječný seriál. Seriál, ve kterém mix komedie a dramatu funguje naprosto výborně a díl od dílu lépe a lépe, seriál se zápletkami, které sice v tomto žánru nejsou nijak originální (protože ani nemůžou), ale jsou prostě výborně napsané. Herci jsou skvělí, postavy naprosto báječné (oblíbil jsem si fakt všechny), znělka a lá Voager je velmi povedená, stejně tak i celá hudební složka a velmi dobré efekty. I rasy jsou dostatečně originální a navíc se to celé odehrává ve 25. století, tedy tam, kam se dosud žádný filmový a televizní Star Trek nevydal. The Orville je rozhodně nejhezčím překvapením letošního roku a jedním z nejlepších nových seriálů. A já se na druhou řadu opravdu těším. Moc. A pokud se náhodou někomu nelíbí Discovery, tohle se mu líbit bude. Protože Orville nabízí to nejlepší z klasického Star Treku ve velmi sympatickém provedení, kde prostě funguje úplně všechno. A to, že fungují vtipy a postavy je samozřejmě to nejdůležitější. 100%. A navíc se tam ukrývá i pár hodně sympatických hereckých překvapení. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Prokousat se prvními epizodami, byl trošičku problém, ale cca od 4tého dílu jsem si začal na Orville zvykat a abych řekl pravdu, tak jsem si ho oblíbil. Seth MacFarlane si s námi trochu pohrál, pač by jste čekali, že to bude "ostrovtipná jízda", který bude klasický Star Trek trhat na kusy. Ale ono to tak vůbec není. Vlastně je to, je to jakýsi nový Star Trek, který Vám buďto vyhovuje nebo nikoli. Já jsem v té první skupině. Líbí se mi jak se postavy utvářejí a vyvíjejí a některé z námětů na díly, rozhodně stojí za podívání, když už má člověk pocit, že všechno ze světa sci-fi seriálů viděl. Není to sice seriál, ze kterého se posadíte na zadek, ale je to příjemná oddychovka... ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Wow! Nečekala jsem od Setha MacFarlana něco takovýho. Je to tak tisíckrát lepší než celej Star Trek: Discovery (nejsou tam žádný ty píčoviny, který ze ST: Discovery dělaj tu hroznou sračku!). Nejen, že tohle je vtipný a postavy neustále hláškujou, ale taky to má neuvěřitelnej přesah. Témata, které zde řeší jsou vážná, a důležitá. Je milým překvapením, jak dokázal Seth spojit svůj druh humoru s tímto seriálem. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Loď je pojmenována podle Orvillea Wrighta, jednoho z bratří Wrightových. Bratři úspěšně absolvovali první bezplatný, kontrolovaný let strojově poháněného letadla dne 17. prosince 1903. Lze si všimnout modelu tohoto letadla na stole kapitána Mercera (Seth MacFarlane). (JimNorton)
  • Počínaje třetí sérií se seriál dočkal přepracování v podobě nových uniforem a vylepšeného exteriéru lodi, která byla poškozena v boji proti Kaylonům. (HellFire)
  • Kapitán Mercer (Seth MacFarlane) při posezení na planetě Regor 2 řekne: „We all do better when we all do better,“ (což by se dalo přeložit jako: „Když se snažíme, tak se snažíme.“). Tuhle frázi pronesl americký senátor Paul Wellstone. (HellFire)

Reklama

Reklama