Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo seriálov na ktorých som ako malý chlapec vyrastal a nemám šajnu jak a či vôbec by ma ešte dnes bavil. A ani nič konkrétne si už z neho nepamätám. Ale bol to pre mňa taký môj obľúbený večerníček, ktorý mi rodičia dovolili pozerať, aj keď ho vysielali v čase, keď som už mal dávno spať. 8/10. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Nyní již archaicky působící a v řadě ohledů překonané, nicméně noblesu si uchovávající dílko, které ve své době představovalo naprostou špičku žánru na pomezí krimi a její zlehčující parodie. Vlastně mé prvé setkání s božím anglickým humorem. Remake tohoto malého šperku je pravděpodobně vůbec nejhorší remake čehokoli (...jo, trocha nadsázky...), vyvarujte se záměny! ()

Reklama

marko66 

všechny recenze uživatele

Nevadili mi ani tie staré filmové triky, viem si predstaviť keď sa natáčalo išla scéna režisér zavelil Stop! zrazu všetci museli ostať v rovnakej pozícií, Marty Hopkirk na scéénu Akcia! a išlo sa ďalej :D. Ale niektoré časti sú si tak podobné a tak nudné že mal som chuť to hneď vypnúť, zase niektoré skôr tie prvé časti tak pri nich som sa celkom bavil no viac bolo tých strašných preto dávam len 3* (60%) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně o tom všichni básnili, zejména ze starší generace, jaký to byl fantastický a ohromující seriál. Ano, byl. Ale leda tak pro pamětníky, kteří se v životě nepotkají s moderními postupy kinematografie, a jsou rádi, co jim úpadkový čt1, který mimochodem nenávidím, nabídne. Ani jeden z dvou hlavních protagonistů mně nebyl sympatický. No, dva hnusní a nevzhlední Britové, co vám mám povídat, jistě jste někdy nějakého Brita v životě viděli. A navíc se mně jména těch dvou kreténů neustále pletla. Stručně řečeno, nevím který byl který. Ale to je jedno, protože mě to stejně nezajímalo. A pak ten příběh.Ten byl opravdu "fascinující". A nejlepší byla technická zachovalost seriálu. Zub času na obrazu a spol. zahlodal tak vydatně, až jsem měl obavu, že se v polovině celuloid rozpadne, a tenhle seriál k mé radosti skončí. Neskončil, ale moje sledovanost ano. Pamětníci máte zelenou. 0% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nostalgie nepomůže, stojí to za houby. 1)  Z dětství si pamatuji, jak jsme nedočkavě usedávali k televizní obrazovce, abychom popatřili na příběh v československé televizi začátku 70. let vskutku neobvyklý - bylo to z Anglie, soukromí detektivové a k tomu jeden z nich je duch. No paráda._____ 2)  Dnes vidím jen neobyčejně naivní až hloupé rádoby veselé "detektivní" případy. Vyšetřovatelé s myšlením úspěšných absolventů zvláštní školy "řeší" úkoly, které by přemýšlivé děcko zvládlo obratem ruky._____ 3)  A k tomu je to celé dost nudné._____ 4)  Inu, vzpomínky jsou mrcha pes, ne vždy je jim co věřit. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Bílý oblek Marty Hopkirkka (Kenneth Cope) nemá kapsy, protože „duchové nepotřebují kapsy“. (sator)
  • Československá televize uvedla seriál v tom samém roce jako britská televize, což je neuvěřitelné. Důvodem prý bylo, aby diváci v době možných nepokojů seděli přikováni před svými obrazovkami a nezlobili. Odvysílány však byly jen epizody 1–16 a 18, epizoda 17 nebyla pro cenzurní zásah promítnuta (obsahovala ruskou tématiku), byla nadabována v původním obsazení až po roce 1990, kdy ČsT seriál znovu odvysílala a znovu ne celý. Na dotaz proč, odpověděli, že prý už je zastaralý a černobílý (přitom je barevný). Seriál se v celku k divákům dostal až díky vydání na DVD, bohužel 8 epizod je v původním znění s titulky. (sator)

Reklama

Reklama