Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

honajz2 

všechny recenze uživatele

VÁNOČNÍ TRIO 1/3 - Ačkoli jsem si říkal, že tenhle rok si žádný maraton vánočních filmů nedám, nakonec se mi jich stejně pár nastřádalo a tak jsem si aspoň tři z nich, ty od pohledu nejzajímavější, vybral. A výsledek byl, jak jsem se tak trochu obával, ne zrovna povedený. Na jednu stranu to na mě působilo, jako by Gunnovi Marvel dost přistřihl křidélka a výrazně mu do toho kecal, aby to nebylo až moc svérázné a parodické (jak už to Gunn umí) a hlavně díky tomu výsledek bohužel zapadá do toho, co Marvel točí normálně. Jenže na druhou stranu se tam pár povedených scének najde, Strážci Galaxie dorazili skoro všichni a celé to přeci jenom je vánoční speciál, takže bych od toho asi neměl očekávat rovnou kvalitu předchozích filmů a ani kvalitu trojky, která už příští rok vyjde. Takže tomu jsem aspoň částečně schopný odpustit pár kýčovitých a sladkobolných momentů, i ten dost umírněný humor. Ale i tak to na tři hvězdy vidím jen tak tak, tohle prostě není Gunn tak jak ho mám rád. Slabé 3* ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jednorázová blbinka, která neurazí, ale ani úplně nenadchne. Sice se tomu musí odpustit sem tam nějaké ty nedostatky z pouhého důvodu krátkého filmu, ale přeci jenom se některé věci vytknout musí. Třeba zaprvé to, že Gunn dost čerpá stylem z Peacemakera... a ne na krev, to samozřejmě že ne. Myslím na kameru. Styl roztřesené kamery jak z nějaké poloamatérského filmu u seriálu pro mě nevadil, však u něčeho, co nemá působit takovýmhle až špinavým dojmem mi jaksi vadil. Všechno se to nějak rozprskávalo do stran a nějak to tam působilo jako rušivý element. Další bod, který mi dost vadil, byla samotná postava Mantis a Draxe. Samozřejmě mám ty postavy rád, jinak bych šel ještě níž, ale mám na mysli jednu konkrétní scénu. A to představení jejich ,,nových'' superschopností. A to byla nehorázná škoda. Zase to tam tak nějak rušilo a coby pouhý speciál mi to nepřišlo jako vhodné místo k takovémuto odkrévání. Jinak jejich samotná chemie dle mého působila opravdu dobře, stejně jako chemie ostatních postav (Gunn je přes tohle borec). No a pak tu je ten příběh, který vlastně úplně vystačoval. A když to tak vezmu, byla to zábava. Bohužel jsem se ale zasmál tak jednou, dvakrát. Což taky dost strhuje hodnocení. Takže tři hvězdy a 6/10 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Úsmevné, ale zbytočné. Taká vianočná reklama na Marvel. Nič dôležité neobsahuje no pripomenie sa že tu stále je. Únos Kevina Bacona rozťahaný na 45 minút, okorenený vianočnou atmosférou a dvoma hudobnými výstupmi čo mi sem vôbec nepasovali. Beriem to ako dlhšiu potitulkovu scénu k Strážcom Galaxie. Keby to beriem inak asi by hodnotenie bolo horšie. Takto som sa aspoň zabavil a nenašiel nič čo by ma vyslovene rušilo. Keď ale chcete od Marvelu expereriment ktorý je krátky a dá sa tiež brať ako špeciál, skúste radšej toto. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to milé až infantilní a dojemné, ale to tak nějak k Vánocům patří. Rozhodně nejspíš...nic pro nemilovníky comicsů a dospělé, co ztratili fantazii a už dávno nedokážou být dětmi. Nejlepší scény - honička a bitka s policajty, údiv Petera, když se rozsvěcela světla (a koho tohle nevezme, tak už se mu dětské vzpomínky na Vánoce definitivně vymazaly z hlavy) a závěrečný dárek, který byl ten nejlepší. Osobně tak nějak nechápu, proč s tím ztrácí čas ten, kdo to pak hodlá rozšlapat, ale asi proto. Na adventní čas jako dělané. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí ktorým na Vianociach a Marvel záleží pecka, pre mnohých ďalších trapas. Ako sa píše vo viacerých komentároch mohlo to byť určite kratšie, podstatná je však myšlienka príbehu. Keď naše zhruba 8 ročné ja nechápalo že prečo u starých rodičoch sú pod stromčekom iba prázdne škatuľky s darčekmi už tretí rok po sebe a naše ja očakávalo čo tam nájde zároveň nechápalo že pre nich je zmyslom Vianoc to že sme s nimi dlhšie ako inokedy. Svojim spôsobom autori do bodky vystihli podstatu Vianoc, dospelý ľudia by aspoň raz zatúžili aby ich pocit z tohto sviatku bol rovnaký aký majú deti a nie taký, že čo komu zase kúpim, zase budú plné obchody, kurwa kedy už budú salónky v akcii...A super faktom je aj to, že zarytý liberáli a odporcovia kresťanskej viery sa tiež potešia, keď na tento sviatok nájdu pod stromom (dúfam že umelým) nový Apple 13. Vtedy netreba pičovať na prázdne kostoly a náboženských fanatikov, kurňa nový mobil, tablet či notebook je dobrý aj vtedy :-D ()

Zajímavosti (34)

  • Draxe (Dave Bautista) si turisté spletou s Kratosem z videoherní série „God of War“. (KGBelik)
  • Natáčelo se v Trilith Studios (Fayetteville, Georgia, USA). (Rominator)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama