Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Mistr119 k tomuto seriálu (14)

Traumaplán (2017) (S01E01) 

Hvězdičku za to, že mě to OBČAS vtáhlo do děje a překvapil mě pránický léčitel Zach :D (i když to teda dělá druhou rukou... :D ), jinak naprostý brak, špatná parodie na Ordinaci v růžové zahradě a dramatickou situací se teda nešetří, což působí na diváka většinou tak, že nemá čas se se situací stotožnit a nevtáhne ho to... :-/ ()

Zabitá příležitost (2017) (S01E02) 

Nebýt toho vtipně-trapného souhrnu na konec, tak bych dal i dvě *... :-/ Pořád moc akce najednou, ale na tom si bohužel bude seriál nejspíš zakládat vzhledem k názvu... A není to úplně šťastně scenáristický nápad... ()

Velký formát (2017) (S02E13) 

Kupodivu jsem koukal, že u tohoto dílu mě nijak nepohoršovala stupidita scénáře, díl byl adekvátně napínavý a dokonce řešil i morální otázky, jestli holce nařídit drenáž nebo ne..! O_O :)) ()

Piknik (2018) (S03E15) 

"To je konec! Ona mě určitě podvedla!" (za chvíli) "Víš, já jsem tě před pěti lety podvedl." Mluví dostatečně za inteligenční kvocient dílu? :/ ()

Zuby drápy (2018) (S03E16) 

Příliš mnoho dramatické situace na úzké ploše, přehrávání, pacienti chodí omdlít přímo na recepci příjmu, dehonestace makrobiotické stravy, která FAKT NENÍ jen o jezení neloupané rýže, cizoložství,.. Hvězdičku dávám jen za odborné pindy doktorů, které říkají i pacientům, kteří jsou pak zmatení...jako v reálu. :) ()

Chci být sám (2020) (S04E45) 

Emoce, dostatek akce,... krásný středoproudý seriál a díl ()

Partie (2020) (S04E46) 

Trošku nereálná ta srážka s pneumatikou na začátku, ale jinak slušný díl plný až didaktivních případů. Zvlášť s vykřičníkem ten případ alternativní ženy. ()

Jen žádnou krev (2020) (S04E48) 

Ten trojitý případ vnuk-syn-děda byl až směšný...ale pak ta poučení jehovistická a tak to vyšvihly do průměru... :) ()

Bezva finta (2020) (S04E49) 

Za postoj matky Rasputina musím dát teda tentokrát 4. hvězdu... :) Bylo to dojemné a pravdivé.. :) ()

Vidět všechno (2020) (S04E57) 

Tak tenhle díl se teda extra nepoved... začalo to už poměrně nereálným sražením dronu, pokračuje spoustou arogantních postav, včetně zneuctívání léčitelství arogantním přístupem "léčitele", trošku teda srdíčko pookřálo v některých scénách, ale zabité poslední sladkou scénou... ()

Spravedlnost pro všechny (2020) (S04E61) 

Za ty politické pletky, které bohužel jsou asi normální to je skoro na 4*, ale za ten první plán té nové sanitářky a doktora který ji prve nesnášel a pak nabaluje jde hodnocení zpět... ()

Dávné lásky (2020) (S04E62) 

Trochu zase slabší díl svou absurditou bouchnutí šlehačky...bylo to hodně vtipné.. Zbytek už byl takový standart, emotivní výcuc, Prokop se chová jako Jarda, chce s Laurou jen sex, ale NAJEDNOU si uvědomí, že ji chce (vlastnit...). No, na pomezí 2-3 hvězd, zatím dávám spíš ty dvě... ()

Budu tomu věřit (2020) (S04E63) 

Návrat víceméně k průměru nebo spíš se díl zmítá na krajních rovinách 3 hvězdiček...na jedné straně + k příběhům pacientů, především toho kněžského, který pochopil, že udáním pomůže bližnímu svému, má druhé straně ta absurdní šarvátka mezi kamarády, kdy pokrytecký Prokop nedokáže pochopit, že přišel o výhodu sexu, když o Lauře smýšlel takto... ()

Reklama

Reklama