Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele nula87 k tomuto seriálu (13)

Modrý kód (2017) 

To je tak blbé, že se tomu snad ani nedá dát odpad - místy se totiž budete smát a jenom smát, převážně tedy samozřejmě na místech, kde to tvůrci nezamýšleli. Další výblitek, který slouží jako hladová zeď české ekipě seriálových herců a hereček - složenky se neptají... ()

Traumaplán (2017) (S01E01) 

Nejopravdovější seriál je nechtěně tak ukrutně vtipný, že vás to prostě musí bavit. Naškrobení doktoři a sestry proklamují odborné termíny, načež jsou vystřídáni zpomalenými záběry s brutální podkresovou hudbou. Co víc jsme si mohli přát? ()

Zabitá příležitost (2017) (S01E02) 

Někteří doktoři chlastají ve službě, jiní ponoukají pacienty, aby se poprali přímo na pokoji. Šou pokračuje... ()

Kůl v srdci (2017) (S01E03) odpad!

K nalitým doktorům se tentokrát přidá i vyhrožování pacientům, aby křivě vypovídali na policii. A to je samozřejmě jenom nadstavba k brutálním dialogům, parodickým hereckým výkonům, a opět zpomaleným záběrům s tklivou hudbou - bez toho by to totiž nebylo ono! ()

Otrávená otravou (2017) (S01E04) 

Jednoduše skvělé. Bez diskusí překonán rekord v počtu vyslovení slova "penis" během jednoho českého (a možná i celosvětového) seriálového dílu. ()

Turné nebo život (2017) (S01E05) 

U tohoto dílu zvolili aspoň správnou závěrečnou hudbu - Show must go on. Protože tenhle seriál je opravdu jedna velká šou. Určitě bych chtěl být pacientem v nemocnici, kde si doktoři během operace do sebe navzájem vrážejí injekce... ()

Rande (2017) (S01E06) 

Tomu už se snad nedá ani smát... ()

Velká láska (2017) (S01E07) 

Hydrocephalus se řeší na počkání ne pohotovosti, odsajou vám trochu mozkomíšního moku a jdete domů. Však kdo by se s tím taky páral, ne? ()

Nové drogy (2017) (S01E08) 

Jasně, drogy, to přece nesmíme vynechat. Feťáci za*raný! ()

Bíba (2017) (S01E09) 

Tomu říkám dynamika děje - manželka primáře se objeví, málem umře, zachrání ji, zase málem umře, a mezitím si z ní doktůrek z pohotovosti odebírá vzorky... ()

Ručník v ringu (2017) (S01E13) odpad!

No ty kráso, Fight club v Rubavě! Co přijde příště? ()

Rozhodnutí o životě a smrti (2017) (S01E14) 

Tak tentokrát vojenský špion a transsexuální pacientka vyjíždějící po mladém doktorovi... ()

Django (2017) (S01E16) 

Django!!! ()

Reklama

Reklama