Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 10
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 10

Recenze (583)

boshke 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky patří tradičně k tomu vůbec nejlepšímu, co naše televizní stanice nabízejí. Mimo jiné skvěle obsazené (krom dua Trojan - Töpfer a dalších se v epizodních rolích vystřídají snad všichni čeští herci), dobře napsané, krásně oděné a v neposlední řadě vtipné... 90% (1. série - 100%, 2.série - 100%, 3. série - 60%) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Bylo nás pět" zřejmě náš nejlepší původní seriál 90. let. První série byla opravdu vyvedená a působila jako svěží větřík mezi zatuchlou a rádoby vážnou konkurencí. Humoresky si na nic nehrají. Chtějí být pouze milou komediální oddechovkou říznutou kriminálními zápletkami a to se jim daří výtečně. Druhá série již sice nebyla tak kvalitní, hlavně její první díly byly otřesné, ale nakonec se taky dostala do nadprůměru. Celý seriál dosti stojí na výkonu tria Töpfer-Trojan-Antalová, ostatní přecijen nemají tolik prostoru. Zase je ale sympaticky hrají skvělí herci z okresních divadel. Dobré je, že seriál má slušný rozpočet a výprava tomu odpovídá. Jako večerní uvolnění po náročném dni nelze než doporučit. 1. série: 4/5, 2. série: 3/5, 3.série: 2/5 ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Rád bych nesrovnával s HLMP, ale dost dobře mi to nejde. Vadí mi tu ta laciná televiznost, Töpfer a místy ne úplně přesvědčivé herecké výkony. Potíž je taky s hodně sestupnou kvalitou... zatímco za první díly bych byl ochotný tři až čtyři hvězdičky dát, poslední díly jsou na hranici jedné. Prý to dle věci znalejších kolegů souvisí s čím dál větší rolí Pavlíny Moskalykové. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím.“ Pokud něco Česká televize sponzorovala dobře, tak právě Četnické humoresky. Kulisy, kostýmy, auta a vše okolo je prostě naprosto dokonalé. První republika ožívá a Četnická pátrací stanice s ní. Tomáš Topfer jako Karel Arazím, velitel Četnické pátračky v Brně a jeho zástupce sympatický Ivan Trojan jako Béďa. Jedni z nejlepších českých herců se sešli v tomto krimi-komediálním seriálu. Zatímco první série řeší především zapeklité kriminální případy, tak druhá se soustředí spíše na vztahy. Třetí série se zaobírá rokem 38, tedy válka je na spadnutí a nacisté zasévají kořeny. Seriál jako takový bych řekl, že je jasná jednička na české scéně. Humor a atmosféru neztrácí žádným dílem. Některé díly se spíše přiklánění k humoru, některé k drsnějším případům. Nechybí ani pár dílů, ve kterých je pořádná akce. Za mě osobně je to seriál, který nikdy neurazí, ale vždy pobaví. Příběh pak končí v pravou chvíli, kdy to začínalo být pro Četníky (a nejen pro ně) kruté a neúnosné. Rozhodně nejlepší český seriál. (90 %) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČH je přesně ten počin, který nám vyrábí lenošné diváky. Tedy v tom, že rádius jeho dopadu zabírá snad všechny věkové škatule, pohlaví, charaktery atd. Od diváka se očekává jediné - že zapne tu otravnou bedničku na čudlik. A odměnou je mu nenáročně naservírované nejméně desetichodové menu. Je tu prostě všechno - romantika, nějaké to lehoulinké napětí, vztahové problémy, červená knihovna, závan krimi, naprosto tendenčně pojaté charaktery mužů a žen, je tu humor a samozřejmě část diváctva si také zapláče. Je tu VŠE, rodinný seriál all inclusive! A protože seriál od diváka očekává jen to, že se bude bavit, vše je tu proto dokonale vyhraněné, vyhrocené, vypointované, prokalkulované, co scéna, to přesně tvarovaná faceta. Normálně by výše uvedené řádky stačily na hodnocení "odpad", JENŽE - Četnické humoresky jsou tak nesnesitelně příjemné, vlídné a pohodové, zahrané sympatickými herci jak v hlavních, tak vedlejších rolích, že chtě nechtě musíte přimhouřit oči a dívat se. Přirovnal bych to k posezení s přáteli, kteří sice stejně plkají o ničem, ale čas příjemně ubíhá a člověk vypne mozkový velín. Závěrem shrnu takto: je-li libo chutná večeřička, kterou jste sice jedli mnohokrát, ale stejně si pošmáknete, pak servírujte na stůl! ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • V 24. epizóde s názvom "Hypnotizér" má v scéne počas vynesenia rozsudku na sebe Zahálka uniformu s hodnosťou štábneho strážmajstra. Pritom jeho hodnosť je strážmajster. (Jaroo)
  • Hlavná zbraň četníkov v seriáli je puška Vzor 24, v polovici 30. rokov však četnictvo používalo hlavne karabíny Vzor 33. Tie boli po vzniku protektorátu odobraté a zaradené do výzbroje Nemeckej horskej pechoty. Četnictvo dostalo zastaralé rakúske pušky Mannlicher 1895. (Jaroo)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama