Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 4
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 4

Recenze (582)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Takovýto seriál se u nás urodí jednou za sto let. Je sice pravda, že ne všechny díly se povedly a některé byly opravdu přímo podprůměrné, hlavně ke konci už to nebylo ono, jenže s přibývajícími okamžiky ke 40. letům a nevyhnutelností války se nečekaně vzchopilo, ale většinou ta pozitivní kvalita značně převažuje. A navíc perfektní herecké obsazení! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Bylo nás pět" zřejmě náš nejlepší původní seriál 90. let. První série byla opravdu vyvedená a působila jako svěží větřík mezi zatuchlou a rádoby vážnou konkurencí. Humoresky si na nic nehrají. Chtějí být pouze milou komediální oddechovkou říznutou kriminálními zápletkami a to se jim daří výtečně. Druhá série již sice nebyla tak kvalitní, hlavně její první díly byly otřesné, ale nakonec se taky dostala do nadprůměru. Celý seriál dosti stojí na výkonu tria Töpfer-Trojan-Antalová, ostatní přecijen nemají tolik prostoru. Zase je ale sympaticky hrají skvělí herci z okresních divadel. Dobré je, že seriál má slušný rozpočet a výprava tomu odpovídá. Jako večerní uvolnění po náročném dni nelze než doporučit. 1. série: 4/5, 2. série: 3/5, 3.série: 2/5 ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvěle! I u nás se zjevil výtečný seriál, ani moc nepřekvapí, že dobový, pravda, že někdy až moc tlačí na pilu v oblasti politické a trošku nám tu první republiku glorifikuje. Ovšem vrcholem jsou jednotlivé kriminální případy, ať už ty "malé", nebo Velké a hlavně skvělé postavy, od Bédi přes Éterickou Andělku až po Zahálku . U třetí série bohužel došlo k poklesu kvality z jediného důvodu - už to není v první řadě o detektivních případech a o osudech hrdinů v rovině druhé - ale naopak a to nefunguje, poslední díl se pak alespoň snaží předvedené napravit. Škoda, že chybí doslov o osudech hrdinů za války, jako např. tv film o Béďovi a Arazimovi by vůbec nebyl k zahození. ()

johnys 

všechny recenze uživatele

První série byla vynikající, pak už tomu začínalo mírně cosi chybět. Největším kladem byla rozhodně poctivá režie precízního Moskalyka, který nic neošidil. Seriálu dal punc nejvyšší kvality a zábavy Ivan Trojan, v první řadě ještě jako filmově neobsazovaný herec. I na tehdy neokoukanou Antalovou se dalo dívat. Legendární jsou taktéž kostýmy tohoto díla. Za poznámku stojí i epizodní role kontrolora, kterou bravurně odehrál Václav Postránecký. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Určitě to je celkem povedený seriál, díky případům, které se za 1.republiky opravdu staly. Má to švih, detektivní směřování a hlavně NEOKOUKANÉ KSICHTY díky brněnským hercům. Pan TÖPFER a pan TROJAN - absolutní jedničky. Ty role jim prostě sedí, anebo jsou to tak báječní herci. Vyberte si. Musím však říci, že všichni herci hrají v tomto seriálu s chutí. Je to vidět na výkonech. Bez přemýšlení 5*. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Herec Jan Jakubec se objevil ve dvou epizodách seriálu. Poprvé v epizodě Medovina (2001), kde hrál chlapce, co ukradl šperky při požáru stodoly, aby si za ně pořídil kolo. Podruhé pak v epizodě Rýhonosec řepný (2007), kde se mihl coby majitel závodu pro optiku a jemnou mechaniku a básník Ivan Blatný. (HonzaR.)
  • V epizodě Ochotníci (2003) je mužstvu na stanici představen radiopřijímač a vysvětlena jeho obsluha. Ovšem již od první epizody Slepice versus Slepička (2001) je jiný radiopřijímač ve vybavení pokoje, kde bydlí Arazím s Jarým. (HonzaR.)
  • Železniční stanice Říkonín (6. díl, Směšný vrah) skutečně existuje, byť v seriálu jsou záběry z úplně jiné stanice, která je označená jako Říkonín. Před 2. svět. válkou však do ní vlak nemohl v žádném případě vjet, protože trať, která touto stanicí vede, byla dána do provozu až roku 1953. Stanice leží na trati Brno - Havlíčkův Brod, asi 15 km od Tišnova! (offlineman)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama