Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 10
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ondrula k tomuto seriálu (3)

Rýhonosec řepný (2007) (S03E02) 

Neuvěřitelně nepovedený díl. Herecké výkony některých vedlejších postav - zvláště pak pašeráků a také vrhače nožů - jsou tak neumětelské, naivní a neuvěřitelné, že jsem nevěřil vlastním očím. Postava strážmistra Zahálky taky není zrovna persóna, která by byla natolik zajímavá, aby si zasluhovala hlavní roli a velitel Pták, to je snad nějaký rozeřvaný ochotník. Vyšetřování obou zločinů je samo o sobě tak pitomé, že ani nestojí za řeč. ()

Poklad (2007) (S03E04) 

Tento díl je dost možná nejhorší z celé (už tak dost špatné) třetí série. Za všechno hovoří třeba členové štábu, kterým se občas podaří nedopatřením vlézt do záběru. ()

Formule (2007) (S03E07) 

Přijde mi zajímavé, jak má tato série neustále kvalitativně sestupnou tendenci. Donutil si obarví hlavu na fialovo, pak si na ní naplácá hovna a následně běhá po restauraci s turbanem. Většího tajtrdlíka už z něj udělat nemohli, je to tak pitvořivé, že to ani není směšné. Postupem času se mi úplně zhnusila postava velitele Arazíma, protože tato postava opravdu jen prudí, čumí nasraně, na každýho se utrhuje a nejvíc pak na svojí ženu, která mu nic zlýho nedělá a kterou když balil, tak se samou snahou mohl přetrhnout. V tomto dílu je hrozně vidět, jak je tato série dramaturgicky absolutně nezvládnutá. Těm dvou tajtrdlíkům v kuchyni jsem nevěřil ani prd, že jsou kuchaři, jediný štěstí, že se Zounar sám odkrágluje. Nejvíc jsem ale trpěl při scénách, kdy přijeli Němci, kteří ač moc se snažili, nedokázali zastřít, že jsou Češi (jejich němčina s výslovností ze základní školy je vážně k smíchu). Přirozeně největší hrůzu předvedl Bob Klepl, jehož tragikomické a zkroušené předstírání, že je Němec na vodítku, bylo tak k nepřežití, že jsem cítil úlevu, když v závěru epizody natáhne brka (a jako vždy to špatně zahraje). ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama