Reklama

Reklama

Nenávist

  • Japonsko Ju-on: The Grudge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrovolná sociální asistentka Rika Nishina (Megumi Okina) je požádána, aby přišla zkontrolovat jednu starší paní do jednoho domu, ve kterém se kdysi stalo něco strašného. Rika se tak zkříží s místní tajemnou kletbou nenávisti a musí přijít na to, co je ta kletba zač. (HanzoBureshi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá prijme prácu opatrovateľky, ale zistí, že v dome, v ktorom sa stará o staršiu ženu sa ukrýva zlo. Spracovanie je celkom zaujímavé, dej je rozdelený na niekoľko pomerne odlišných kapitol, v ktorých je hlavnou postavou vždy niekto iný a spája ich prakticky len postava ducha a aj keď na túto verziu sa dobre pozerá, ale skôr by som uvítal klasický štýl, kde by sa mohla lepšie prejaviť gradácia deja. A tu dokonca práve v záverečnej časti, ktorá by mala byť najlepšia, zaujímavosť filmu upadne a úplný koniec je príliš rýchly. Atmosféra je na tom dobre, tento typ mám rád a sprevádza film celý čas, tak tu som spokojný, ale napätie tu nanešťastie vôbec nefunguje, jeho hodnota je nulová. Hororových scén je tu plno a sú aj celkom dobré. Ako som spomínal, napínavé nie sú, ale obsahovo a vizuálne sú dobre zvládnuté. Najviac sa mi páči scéna s kamerou alebo záverečná cesta schodmi. Herecké obsadenie nesklame, síce tu nikto výraznejšie nezaujme, za čo môže hlavne to, že kvôli kapitolám tu nemá nikto moc priestoru, ale všetci sú bez problémov. Réžia a technická stránka sú len priemerné, tu sa dalo určite ešte popracovať. Síce viaceré stránky filmu nie sú tak dobré, ako by mohli, ale aj tak mám z tohto filmu dobré pocity a medzi japonskými horormi sa nestratí. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 71%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív asi musím zmínit to, že jsem viděl před originálem remake, takže jsem byl spíš zvědavý, jak ten originál vypadá, o kolik je odlišný apod. Možná si budete klepat na hlavu, ale remake mi přišel určitě o kousíček hororovější, ba co víc si myslím, že měl i rozumnější děj i závěrečné rozuzlení, ačkoli teda spoustu scén kopíruje z originálu. Nejvtipnější na tom všem ale zůstává to, že se mi nelíbil ani remake, takže tenhle originál mi přišel v podstatě jen směšný. Bál jsem se jen výjimečně, zvuky mi přišly spíš komické a děj? Domotaný, že bych ho ani za týden nerozmotal. Remake se aspoň trošku snaží objasnit o co tam jde, za to originál je useknutý tak nějak divně a na konci se nedozvíme v podstatě nic. 30% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nenávist...největší bomba kterou kdy Japonsko natočilo (spolu s Jamambou). Když jsem tenhle horor viděl poprvé tak po dokoukání filmu jsem si říkal že není špatné mít rozsvíceno a nemyslet na to že mám půdu a na ní schody a že tam určitě nemám rozsekanou Kajako která si pro mě už jde...no šílené já z toho byl vykolejenej víc než by byl japonskej rychlovlak na našich ČD...atmosféra snímku je dokonalá a jelikož v době když sem to viděl poprvé jsem neznal Ju-On 1 a 2 z roku 2000 tak to pro mě byl i zcela novej druh hororu..jasný duchařina ale japonsky pojatá duchařina to je něco úplně jiného než duchařiny zbytku světa takže jsem prostě zíral jak tele na nové vrata a napadlo mě že když se chce někdo zbavit maželky tak nasekat jí na kousky není tak dobrej nápad jak se na první pohled masákovi může zdát...jeden z nejlepších hororů co jsem kdy viděl ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor, který jsem měla tu čest shlédnout, ale paradox je, že už nikdy nikdo mě v životě nepřinutí se na něj podívat znova. Sledovala jsem jej v poledne, v baráku plném lidí a přesto jsem si z Nenávisti musela ukrajovat po kousíčkách, tak moc jsem z ní byla na větvi. A jít do postele jsem se kvůli ní bála ještě pěkných pár dní. 92 minut, při kterých se trne hrůzou - a to nejen kvůli silně nepříjemnému zvuku, který se zaryje do paměti; 92 minut, které za to určitě stojí. Navíc dítě, mající v „popisu práce“ děsit a zabíjet...? Funguje spolehlivě. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů. Parádní atmosféra, která je místy až na nervózní okusování nehtů, doplněná dobrými hereckými výkony s moc hezky zpracovaným dějem. Není divu, že se jedná o jeden z kvanta snímků, na které Amíci museli natočit svůj remake, jelikož tento film má velké kvality. I když hororový fandové hodně lekaček již vytuší, tak stejně se najdou okamžiky, které dokáži méně či více nadzvednout i je. Někdy se prostě člověk lekne, i když to čeká. :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Zahrnuté medzi „1 001 filmov, ktoré musíte vidieť pred smrťou“. Tento zoznam vytvoril Steven Schneider. (Pat.Ko)
  • Loa Angelský Screamfest udělil snímku cenu festivalu zvanou Trohpy. Získal ji v kategorii nejlepší zahraniční film. (Terva)
  • Keď sa Rika (Megumi Okina) prebudí v miestnosti plnej čiernych mačiek, niektoré z nich sú zjavne sochy. (Pat.Ko)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

To je ale guláš!

To je ale guláš!

16.03.2005

Nepůjde o recept na tradiční hospodskou specialitu, ale o náhled do plánů může jménem Takashi Shimizu. Po remaku svého vlastního hororu Ju-on: The Grudge připravuje k přepracování i jeho pokračování.… (více)

Reklama

Reklama