Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

lekr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Žádný přelomový kus to není, ale tento seriál je narozdíl od předešlého kiksu aspoň důstojným sequelem původní Nemocnice Na Kraji Města. Asi hlavně proto, že v seriálu konečně dostala příležitost nová generace mladých a talentovaných herců jako Krajčo čo Rašilov, jejichž výkony mě velice oslovily. Na druhou stranu, některé postavy zasazené do příběhu spíše z nostalgie, to zase hodně zkazily. Přesto velmi slušné tři hvězdičky. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve snaze vytřískat balík na pokračování kdysi velmi oblíbeného seriálu vznikl, jak to už obvykle bývá, trapas na úrovni růžové zahrady. Scénáristka Lucie Konášová by se měla věnovat raději psaní dobrodružných pohádek pro děti a naši slavní herci by si měli v zájmu své obecné popularity lépe vybírat role. Opět vyhozené finanční prostředky do luftu. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Děcka, říkejte si, co chcete, ale po shlédnutí té srágoroviny vydávající se za "2. řadu Nemocnice", jsou tyhle díly balzámem na duši. Samozřejmě, že to není žádný filmařský skvost. Překvapivě, mě tahle série ale vcucla tak, až mě to překvapilo. Poslední dva díly mají obzvlášť velký grády.... Chválím herce, kteří se mi hodně líbili (až na nějaké epizodní role, jako třeba Tommy, Míra apod.) a hudbu, která se mi zalíbila také. Zvláštní chvála pro nasazení Kryštofa - Kryštofa (velký sympaťák) a i mladého Sašu Rašilova - tenhle výkon se mi taky moc líbil. Takže chtě nechtě, prostě ty 4 hvězdičky musím dát:-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější řada, i když rukopis Lucie Konášové, v době, kdy psala ještě dobré příběhy, je poznat. Začátky technicky katastrofální (Kornova havárie), potom lepší než u Bočana. Scénář na jednu stranu vtipný a hravý s jazykem dialogů ("spokojené státy"), na stranu druhou nelogický (to opravdu postava Fany netušila co je zač její snoubenec?) a plný prapodivných zkratek (cesta z mundůru zdravotního bratra zpět do sanitky je zvláštně krátká, stejně jako sblížení citově poněkud vyprahlého katolíka a sarkastické světoběžnice), ale i přes celkovou zbytečnou tragiku a občas hodně řvavou Soukupovu hudbu je mi to sympatičtější, než Zikmundův kopírák, v němž postavy beztak nemají žádnou kontinuitu. A bohužel se to přenáší i sem. Ale další díly prosím vás netočte. Mějte ROZUM. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Na první řadu seriálu Jaroslava Dietla, kde měla každá postava své poslání i charakter a kde i tři minuty naprostého ticha vyvolávaly v divákovi silné emoce, tyto nové osudy samozřejmě nemají. Avšak po totálně zbabrané Nemocnici po dvaceti letech se nyní jedná o velmi dobrý pokus, kdy večery strávené před obrazovkou nelze považovat za promrhaný čas. Všechna čest všem tvůrcům i hercům, původním i novým. Lucie Konášová, to jméno si budu pamatovat. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)

Reklama

Reklama