Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 2
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (118)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadšení - rozčarování - rozmrzelost. 1)  Zpočátku jsem byl nadšen. Uchvátilo mě barevné jižanské pozlátko, rychlý spád a groteskně ironické postavy. Po několika dílech však přišlo rozčarování, když se ukázalo, že jsem v jakési časové smyčce. Vše se opakuje stále dokola, nějaké nesmyslné oslavy, aby děvčátka mohla předvádět své modely. Pokud dojde k nějakému dějovému posunu, v novém díle začíná vše zase od nuly. Děj je stále hloupější. Ve druhé řadě jsem měl pocit, že sleduji americký klon Ordinace v růžové zahradě. Pokud jde o intelektuální úroveň seriálu, pak to zcela určitě nebyl jen pocit._____ 2)  Příznačná je nevyrovnaná kvalita epizod. No není ani divu. Seriál nabízí 76 dílů, na nichž pracovalo 22 scenáristů a 25 režisérů._____ 3)  Základním rysem díla je otravnost. Hloupá lékařka Zoe s pubertálním chováním možná rozesmává jí podobné Američany, ale mně přišla trapná a otravná. K ní bych se ošetřit nešel. Starostovy příhody a dialogy působí jako čistá vata, nic nikam neposouvají a jen (opět otravně) nudí. Všichni jsou stále (jaké překvapení) otravnější. Systém všichni se všemi se netýká jen toho, kdo s kým bude chodit a spát, ale i kdo kdy bude za sympaťáka a kdo za protivu. Očividně si autoři scénáře hodili kostkou na začátku každého dílu a co komu připadlo, to pak napsali._____ 4)  Pravda, nebylo všechno až tak hrozné. Lemon i její sestra mě zpočátku docela bavily (pár prvních dílů), zápas Zoe s doktorem Breelandem byl (několik dílů) rovněž zajímavý a celkový kontrast chování holky navyklé na velkoměsto a vhozené do jižanské Bohem opuštěné díry s maloměstským prostředím v BlueBell sliboval (a po několik dílů i lehce plnil) zábavné okamžiky. Ale nevydrželo to ani celou první řadu._____ 5)  A tak jsem seriál dokoukal (pomocí rychloposuvu) jen kvůli vysoce přitažlivému 27letému klukovskému Wilsonu Bethelovi (barman Wade), který chováním, vzhledem i oblečením mě opravdu dostal. Velký kus za ním skončil 32letý přesvalený Scott Porter (právník George), Ross Philips nezjištěného věku (prosťáček Tom), Wes Brown (zvěrolékař Judson) a pár dalších pěkných kluků._____ 6)  Věk protagonistů odpovídá roku prvního výskytu v seriálu._____ 7)  Příjemná hospůdka Rammer Jammer vystřídala upíry a další nadpřirozené bytosti ze seriálu True Blood za bezkrevné návštěvníky z Bluebell._____ 8)  Jméno seriálu Hart of Dixie (Dixie v lidové mluvě označuje jižanské státy) je nejlepším (možná jediným) vtipem, který ovšem pro českého diváka vyžaduje vysvětlení. Stát Alabama od padesátých let vyžaduje, aby na poznávací značce místních aut bylo společně s kresbou srdce uvedeno "heart of Dixie". Dát hlavní postavě jméno Zoe Hart (stejná výslovnost) je pak milým šťouchancem. ()

zahron 

všechny recenze uživatele

Je to děsně srandovní a uvolňující, Rachel Bilson je tak strašně malá, že si ani nevšimnu že nosí pořád kraťasy, je tak strašně malá, že jí ani tak docela nevěřím že je doktorka ale, když řve na na dvou-metrového hráče amerického fotbalu tak se nejde prostě nesmát. Zoe Hartová je tak šáhlá, že nadělá víc škody než užitku - tak jo, asi jsem se stal oficiálně cílová skupina CW. Jediné co mě sere do morku kosti je neustále hrající hudba jako kdyby někdo furt dokola pouštěl ty samé Glee "songy" z oné maturitní noci kdy McLovin sbalil holku. ()

Reklama

studo 

všechny recenze uživatele

Strašné dobrý feel-good seriál. Taký na odreagovanie a chill-out. Super atmosféra a herci nie sú vôbec otravní. Cítiť z toho ten nádych starých WB seriálov (Gilmoriek, Smallville, Veronica Mars atd) //edit: po druhej sérií musím hodnotenie znížiť. namiesto lightových epizód v prvej sérií a jednotlivých častiach ktoré odsýpali, vymysleli v druhej sérii hlúpe arcy, ktoré podrážajú kolená tomu, čo vytvorila prvá séria. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Narovinu, pilot je nuda k ukousání. Zoufale nevtipné hlášky s timingem tak špatným, že je vám herců skoro líto. Nicméně prokrastinace je svině, a tak jsem přece jen dala šanci i dalším dílům. Jasně, Shakespeare to není, ale jako mix Everwoodu a Mužů na stromech, přičemž z obou si bere to lepší, rozhodně obstojí./Update: Chyba v úsudku, a to velká. To, co se původně jeví jako Everwood, se velmi rychle vyvine v čistokrevné Gilmorky. A to nejen lokacemi (altánek vás pocitově přenese lusknutím prstu). Zejména 3. série je 5hvězdičková záležitost a byť 4. série je až bolestně zkrácená, scénáristé se s těžkým úkolem co nejelegantněji uzavřít maximum příběhů popasovali víc než dobře. Navzdory perfektnímu finále se dostavují abstinenční příznaky. Prosím, prosím, prosím, natočte ještě alespoň jednu sérii! ()

DeeH 

všechny recenze uživatele

Skvělý způsob jak si zpříjemnit deštivé odpoledne nebo se odreagovat od nějaké jiné aktivity. Americký venkov v podobně městečka Bluebell ve mě evokuje klid a pohodu. Propleté vztahy místních obyvatel mě baví, dokonce jsem se do toho i docela ponořila, přestože je někdy děj docela předvídatelný. A pokud se vám líbila např. Gilmorova děvčata , určitě si brzy oblíbíte i Hart of Dixie. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (7)

  • Název seriálu si pohrává s příjmením hlavní postavy Zoe Hart (Rachel Bilson) a přezdívkou pro stát Alabama "Heart Of Dixie", neboli „srdce jihu“. (hellstruck)
  • Během fotbalového zápasu Alabamy proti Arkansasu v Tuscaloose v září 2011 přeletělo nad stadionem letadlo s reklamním nápisem pro seriál, najaté stanicí CW. (hellstruck)
  • Od roku 1950 v Alabamě platí zákon, že na každé licenci auta musí být napsána fráze "Heart Of Dixie" doplněná nakresleným srdíčkem. (hellstruck)

Reklama

Reklama