Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (291)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO BYLO V TÉ RAKVI?“ … ,,VĚC SILNÉ MOCI A ZLÉ VŮLE. VŮLE, KTERÁ POHLTÍ SVĚT I SVĚTLO.…" /// Jako fakt? Logicky to de do sraček každým dílem víc a víc, vosobní linku má de facto jedna osoba a stejně většinu času nudí, stejně jako upíří zombíci. Píčovina. Dlouhatááánská epizoda Akt X, ve který všichni s modlitbou v držce vyhlížej Scully(ovou) a Muldera. Marně. A tak tam těch pár zoufalců běhá, vykácává se či roní slzy a zombíci z Walking Dead chcípaj smíchem nad zjištěním, že tihle blbečci chtěj další sérii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Upírskou trilogii ,,Zhoubný kmen“, kterou mají na svědomí Guillermo del Toro a Chuck Hogan, neznám. 2.) Vykuchal jsem manželku. Pro dobro světa. 3.) Thx za titule ,, Equino_X2, Clear“ a ,,dusanho“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Docela promarněný potenciál. Pilot pod taktovkou del Tora šlape na výbornou a dává vzpomenout na režisérovy starší kousky jako Mimic nebo Blade 2, celý ten vědecký přístup k upíří nákaze je v rámci žánru osvěžující a baví. Na zbytku první série je ale až příliš znát, že se Guillermo stáhnul do pozadí a nechal další díly odtočit rutinéry, kteří ten svojský ksicht pilotu nedokázali udržet. Navíc místo toho, aby se po pár epizodách rozpoutalo slibované upírské peklo, začne příběh až nepochopitelně zpomalovat a soustředí se na nepříliš podstatné detaily a postavy, kterých s klidem mohlo být míň. To všechno je s největší pravděpodobností dedictvím knižní předlohy, ale del Toro měl v tomhle případě projevit trochu víc tvůrčí sebereflexe, uvědomit si, že co funguje na papíře, nemusí zdaleka tak dobře fungovat v seriálové podobě, no prostě měl do scénáře svého dítka trochu víc hrábnout a lépe jej přizpůsobit nové formě. Celková roztahanost a dramaturgická rozháranost začne být nejpozději v půlce první série docela otravná a zabíjí nezpochybnitelný potenciál, který látka měla. Protože tu jsou opravdu zajímavé postavy, ať už epidemiolog Coreyho Stolla, upírobijec Davida Bradleyho nebo deratizátor Kevina Duranda. Jejich souhra i díky hercům funguje a člověka jejich osudy zajímají i přesto, že se celý příběh šine kupředu vpravdě hlemýždím tempem. Pořádné rozvedení zajímavě působící mytologie kolem vampýrů možná přijde v nadcházejících sériích, ale stejně to chtělo lépe uchopené flashbacky do Setrakianovy minulosti a zkrátka do toho víc šlápnout už tady, protože upřímně mě představa další natahované série zrovna dvakrát nevzrušuje. Pořád se ovšem jede podle předlohy Guillerma del Tora, takže časem tomu asi ještě jednu šanci dám. 1. série: 60 % ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Del Toro a jeho pijavičky s kloakou si docela slušně podávají všechny ty nadržené metrosexuální upíry, vlkodlaky, čarodějnice, víly atd. z True Blood. Update: Z The Strain se nakonec vyklubalo solidní béčko s kolísavou tendencí recyklující tu více, tu méně úspěšně del Torovi filmové atributy. Od poloviny série se nemohu zbavit dojmu, že z toho šlo vytřískat mnohem, mnohem víc. ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá neskutečně, ale to většina seriálů, uvidíme kam to del Toro dopracuje. P.S. Po prvním dílu už se nemůžu dočkat dalšího, tohle na propadák nevypadá :) EDIT: Tak po první sérii u mě panuje drobné zklamání z postupně vyvíjejícího děje, tam kde mělo dojít k plynulému sledu událostí bylo jasně vidět, kde se scénáristé rozhodli vložit nějakou novou situaci a výsledný dojem prostě působil, jakoby každý problém měl najednou perfektní řešení se kterým přijde jedna z postav a ve výsledném efektu se stává seriál předvídatelný. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to dost velká houpačka. První série ***** - temná a napínavá atmosféra a tak nějak uvěřitelný vývoj události. Další série trochu spadla a na třetí už jsem se díval spíš ze setrvačnosti. Pak přišlo rok čekání na další sérii, během kterého jsem na seriál úplně zapomněl a poslední sérii dokoukal až s velikým odstupem. A přišla mi moc fajn. Ne tak dobrá, jak byla první, ale furt slušná zábava. Nelíbil se mi způsob, jakým se příběh vyvíjel - proč všechny velmoci (armády) ignorují nastalou apokalypsu? Ale vcelku v pohodě a závěr byl špičkový. Ještě zmíním hodně špatné CGI efekty a občas i ty praktické efekty (původní podoba Mastera vyloženě k smíchu). Ale u seriálu to pochopím. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)
  • Cca v čase 06:12 Gus (Miguel Gomez) snídá s Felixem (Pedro Miguel Arce) a Gus má na pravé ruce jizvu. V následujícím záběru ovšem jizvu nemá a takhle se to v několika vteřinách ještě jednou vystřídá. (PatrikP4)
  • Věta: "Sabia mea fredoneaza de argint" je rumonsky. Volně přeložena znamená: "Můj meč zpívá stříbrem". (ČSFD)

Reklama

Reklama