Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 4

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Thor. Jeho adoptovaný brácha pochopitelně nechybí, přibyla ségra a chybí Thorova láska, což je ku prospěchu. Dále je zde Hulk, který v Avengers má málo prostoru, tady je to částečně vynahrazeno. Ale jinak je to Marvel film, tentokrát povedenější než předchozí díly. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v mnoha ohledech dost úlet, ale patří k mým nejoblíbenějším v MCU. Je tam skvělé propojení jak akce, tak i humoru, který nenudí. Chris a Tom tady jsou prostě excelentní a ze všech Thor filmů je tenhle prostě nejlepší, i když mám ráda i první dva díly, tohle je styl filmu, co mi sedí prostě víc. Viděla jsem ho už x-krát a rozhodně se na něj kdykoliv ráda podívám znovu. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najzábavnejšia marvelovka hneď po Strážcoch galaxie. Najzábavnejšia v tom najpravejšom slova zmysle. :-)) ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Thor se napotřetí našel. Každý díl byl jiný a zároveň žádný nebyl špatný. Jednička byla tak trochu „vážná“, dvojka byla trochu „divná“ a Ragnarok je nejvíc „cool“. Je pravdou, že čerpal dost ze Strážců a šmrc si půjčil v Ironmanovi ale přesto všechno si zachoval svou tvář. Co se týče Hulka tak byl úžasným doplňkem celého tohodle „ansáblu“. Opět se nám hlavní postavy trošičku vyvinuli směrem kupředu a je už teď nad nebe jasné, že půjde v Infinity War do tuhého. Akce byla svižná, přehledná a naprosto neuvěřitelná. Navíc v doprovodu Zeppelinů i hudebně skvěle podkreslená. Ještě teď mi Immigrant song zní v uších. Osmdesátý léta jsou zpět a zase dělají lidem jako já radost. Šel bych znovu… ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Spoiler free Tak uplynuly nekonečné čtyři roky a máme tu dalšího Thora. S nadějí jsem vyhlížela, jakou cestou se vydá další Thorův film, když dvojka byla spíše béčkové kvality. Ze začátku to vypadalo nadějně. Vážný název, hned dva Avengers v jednom filmu a lapač dámských srdcí – Loki. Co by se mohlo stát? No třeba režisér Waititi. Jestli mě něco na dvojce Thora štvalo, tak to byly laciné vtipy, které často nepasovaly do děje a mermomocí se snaží bavit jednodušší publikum, které u filmu stačí slintat smíchy. Ale nakonec to přeci jen vypadalo nadějně. Místo původních ohlášených 100 minut se délka filmu natáhla na 130, do role záporňáka se vybrala špičková herečka a trailery vypadaly dokonale. ALE, jako by zasáhl zásah shůry a všechno nadějné se hodilo do koše – záplava někdy až trapných vtipů, které protkávají celý film a je jedno, jak vážná je situace, Cate Blanchett nepředvede nic světoborného a téměř 90 % scén z traileru se přetočila a to k horšímu. Líbí se Vám scéna se zničeným kladivem v ulicích New Yorku? Zapomeňte! Těšíte se, až bude Hela metat záplavu mečů na nepřátele? Zapomeňte! Těšíte se na Skurge či Korga? No kdybyste je z celého filmu vystřihli, ani to nepoznáte. Místo toho dostane marvelovskou podobu Star Wars, která je určená mladšímu publiku. Neustále se přeskakuje od jednoho místa k druhému a řeší problémy každé postavy, přičemž v konečném důsledku to celé působí velmi povrchně. Závěrečný „šokující“ zvrat mě nějak nechával chladnou, nemělo to ten správný náboj a režisér z toho nedokázal využít svých možností. Je to prostě klaun, který dostal na hraní pískoviště s Thorovými filmy a rozhodl se všechny předchozí bábovičky zbořit, aby postavil nov, groteskní. Bohužel se zdá, že takovýto výkon publiku stačí a režiséra budou vynášet do nebes. Pro mě osobně to znamená opravdový Ragnarok pro Thorovy filmy a odcházela jsem tak zklamaná. Tři hvězdičky dávám za Lokiho a jeho souboj s Valkýrou, za záběry s Valkýrami proti Hele a za Fenrira. P.S. První potitulkovou scénu je určitě třeba vidět. Naopak tu druhou můžete zcela oželet. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že při shlédnutí traileru jsem měl oproti většině menší pochybnosti. Barevné ladění, podivná hudba, nejmodernější zbraně z vesmíru - takto jsem si poslední pokračování Thora nepředstavoval. Do kina jsem tedy nešel s žádným očekáváním a to je možná na tom to nejlepší. Při sledování filmu jsem rychle zapomenul na všechny mé pochybnosti a začal si žívat Thorovu jízdu. Příběh pěkně plyne, nezdržuje se. Myslel jsem, že trailer toho vyzradil až moc, ale i Taika Waititi v určitých směrech dokázal překvapit a pár dějových zvratů ve filmu rozhodně je. Marvel Studios znovu sází na vtip a opět jim to vyšlo. Jejich filmy jsou někdy až moc šablonovité, ale ono to stále baví, což je někdy k nevíře. Pořád to u běžného diváka a i kritiků funguje. Hlavní postavy jsou pěkně prokresleny. Thor zatím prošel největším svým vývojem, stejně to samé lze říci i o Hulkovi. Kdo naopak dostane málo prostoru je Hela v podání Cate Blanchett. Znovu se jedná o šablonovitého Marvel záporáka, který zkrátka chce vše zničit a všemu vládnout. Blanchett svým úžasným hraním postavu trošku zachraňuje, ale znovu se jedná o charakter, který za moc nestojí. Přesto i tady to dokážu Marvelu odpustit, protože to film vynahrazuje v jiných směrech. Celkové pojetí filmu se mi líbilo, film jede hlavně na vtip a zábavu. Co jsem trošku postrádal, bylo více emocionálních scén. Film jich sice pár má, ale nejsou dostatečně silné. Navíc v Ragnaroku se přímo tyto scény nabízí, protože ztráty jsou oproti jiným filmům opravdu velké. Malý problém jsem měl i s hudbou, ale je to zřejmě tím, že soundtracky Briana Tylera a Patricka Doylea jsou podle mě povedené a ústřední téma k předchozím filmům byly zapamatovatelné. Tady jsem to ústřední téma hledal a nenašel. Celkově tedy Thorovo dobrodružství hodnotím kladně, pomyslnou hvězdu navíc dávám dolů za proměrněnou příležitost u emocionálních scén. A jak dopadne Thor oproti Justice League? Já si myslím, že to Marvel znovu vyhraje a hromovládce dá DC opět na frak. Jaký je vlastně rozdíl mezi filmy Marvelu a DC? Podle mě na filmy Marvelu chodí i běžní diváci, kteří se nikdy komiksů ani nedotkli, ale jdou se do kina zkrátka pobavit a zasmát. A to u DC filmů nefunguje. Alespoň zatím. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Dobrý příběh zapadající do Marvel-universa, oblíbené postavy i herci (Tessa Thomspon je pro mě příjemná novinka, nejdřív jsem si ji spletl s Michelle Rodriguez). Snad jedině ten humor tlačí až moc na pilu a trochu bych ubral, protože v některých chvílích se ani nehodí, přestože jinak schopnost dělat si legrace sama ze sebe oceňuji (srovnej s DC). Hudba není příliš fantasy, jako celý film, mně se třeba docela líbila, ale názory se budou různit. ()

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Hmm. Musím povedať, že som zostal sklamaný. Chápem dôvody prečo sa Marvel po úspechoh Guardians pri vesmírnom Thorovi priklonili k podobnému humornému štýlu, ale v tak epickej látke, akou by Ragnarok potencionálne mohol byť, mi často ten humor prišiel na silu. Skvela záporácka postava Lokiho z prvej časti je už viac-menej len karikatúrou samého seba, gladiátorska scéna nemala taký šmrnc ako by som si predstavoval a celkovo pasáž v Sakaar-e bola najmenej zábavnou časťou filmu, ktorá kvality ťahá dole najviac. Hlavne Hulkov príbeh o tom ako sa na planéte ocitol a čo viedlo vôbec k tomu, že sa s Thorom stretli mi prišla celkom absurdná a čakal by som niečo osudovejšie. Vo všeobecnosti vážne scény vo filme vôbec nefungujú ako by mali a u diváka nevyvolajú žiadne emócie (prvé stretnutie s Helou, ktorá btw ako ďalší marvelácky záporak zostala dosť nevyužitá, či Valkýrin príbeh), čo je zase dané celkovým ladením filmu. Ale čo musím pochváliť je skvelo a epicky spracovaná pasáž od finálneho príchodu do Asgardu a najvtipnejšiu postavu filmu Korg-a. Spolu s fajn úvodom to u mňa vytiahli aspoň k mierne nadpriemernému zážitku. 3,5* ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Tretí a najlepší Thor. Ultra zábavný a tak rýchly a akčný tu ešte veru nebol. Super postavy, hlavne záporáčka v podaní Cate Blanchett tu vynikala. Thor a Loki sa skvele dopĺňali a ich konverzácie dodávali tú pravú šťavu. Čo by som ďalej pochválil je vizuál, no efekty už menej, tie nepriniesli nič nové. Hudba ako z 80tich tu bola efektná a udržiavala pútavosť. Od finále som čakal viac, ale kľudne tomu môžu odpustiť zbytok pasáž a scény, ktoré boli neuveriteľne zábavné a pútavo strhujúce. Napriek zopár vytknutiam som natešený a pripravený na Infinity war. (86%) ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipný Marvel, čo sa dalo čakať už zo všetkých trailerov, fighty su tiez dobre a soundtrack vychytaný, Jediné čo by som vytkol je možno , že tých vtípkov bolo na môj vkus až trošku veľa, hlavne v úvode. Ale na druhú stranu niektoré naozaj stáli za to :) 80% ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Tak kam se předchozí díly hrabou. Tohle bylo od začátku až do konce nabouchané nádherným vizuálem z kterého až zrak často přecházel, super bojovkami a ještě víc super hláškami a komediálními vsuvkami, které to vše příjemně odlehčovali. Nic z toho se nebere až příliš vážně, až mi to stylem (ehm ehm Led Zeppelin) připomínalo Guardians of the Galaxy. A to se přesně k Thorovi hodí, naladit ho na více komediální vlnu a všechnu tu jeho pýchu a hrdost jednou za čas lehce poškádlit. Takže za sebe můžu říct, že mi to opravdu sedlo a snad bude Marvel dál a dál příjemně překvapovat. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

No chtěl jsem se tady zhusta rozepsat o tom, že Hela není Thorovo ségra, ale sestřenka, protože její táta je Loki, kterej je Thorovo strejda, ne nevlastní bratr, a že když už řeknete Hela a Fenris, kterej JE Helin bratr, nemůžete neříct Iormunganda, protože bez tý vohromný hadice to sourozenecký trio prostě není vono, že Ragnarok je asi vo malinko větší průser, než jak ho tady ukazujou, že Wotan eee Odin vožralej bezdomáč, tak jak ho původně zamejšleli, by byl "předloze" věrnější, než výslednej uhlazenej stařík.... ale sejřím na to. Byla to PSINA a já se bavil od začátku do konce. Rovnejch pět! ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po dlouhatanánské době od srdce a upřímně zasmála u akčního filmu scénám, které byly skutečně stvořeny pro pobavení. ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

V popisu filmu chybí slovo - komedie, protože to opravdu byla akční, fantasy, scifi komedie. Thor se opravdu namakal, aby vyjadřoval svoji sílu a Hulk opět nezklamal. Výborně. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Superhrdinská část je celkem průměr, hlavní záporák (čka) dost podprůměr, ale co se týče různých vtipných scén, tam je to 100%, občas jsem fakt umíral smíchy. A celkově je ten film prostě hrozně zábavnej. Tupý jak řiť, ale zábavnej. Vtipy sice občas jsou až za hranicí parodie, ale mně osobně to až tak nevadí. Doma nemám povlečení s Thorem, a řízky nenaklepávám maketou Mjölniru, tedy mě nijak neuráží, když je to celé trochu více "zesměšněno" a film se nebere moc vážně. Každopádně Taika Waititi by se měl spíše držet komediálního žánru, tam exceluje nejvíce. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by som mohol dodať niečo, čo tu už v týchto komentároch neodznelo. Určite treba dať za pravdu, že tu ide asi o najsmiešnejšií Marvel film. Chápem ľudí, ktorým ten nadnesený humor príliš nevoňal, no ja som sa na tom slušne zabavil. Dokonca by som sa nebránil výroku, že sme boli svedkom najlepšieho počinu z dielne Stana Leeho a kolektívu. Myslím si, že aj napriek voľnejšiemu štýlu, má film istú hodnotu a svojim spôsobom prehlbuje celý Marvel Universe. Postavy mi prišli zobrazené sviežo a herci si to viditeľne užili. Nemám viac čo dodať. 90 %. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vtípků nebo gagů je fakt spoustu a dokážou pobavit i když přijdou v nejmíň čekanou chvíli, resp. ve vážnějších scénách (přičemž je nijak výrazně nenarušujou). V menších rozpacích jsem byl z Lokiho, protože jeho neustálý oscilování mezi záporákem a dobrákem je už značně ohraný a už prostě nepůsobí ani trochu uvěřitelně, že s nim stále chce mít jeho nejbližší okolí cokoliv společnýho (kolikrát už je podrazil?). Pak bych taky prostříhal scény na planětě pod vládou Jeffa Goldbluma (ačkoliv byla jeho postava skvělá) a věnoval se víc dění na Asgardu v podobě střetů mezi Thorem a Helou (která by tim pádem dostala víc prostoru, což by si zasloužila). Takhle jsem měl totiž mnohdy pocit, že nějvětšim problémem a hlavní zápletkou neni Hela, ale vzdálená planeta, na který Thor s Lokim skončí, což rozhodně neni tolik napínavej motiv. Jinak u mě vládne spokojenost - casting jede co má, technickou stránku u Marvelu tradičně kritizovat nelze a akce je víc než dost. Za mě nejlepší Thor a doposud nejzábavnější (nikoliv nejlepší) Marvelovka. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako toto mohol Waititimu Marvel/Disney odklepnúť. Veď Ragnarok je po väčšinu stopáže čistá komédia čo si strieľa sama zo seba a titulný hrdina ide v sebaparodizujúcom móde v podstate nonstop. Všadeprítomný humor je prevažne verbálny, nesie jasný rukopis režiséra a, čo je neuveriteľné, takmer vždy triafa do čierneho. Pritom ale funguje aj príbehová linka (pochopiteľne nie je veľmi výrazná, prím hrajú iné veci). V rámci deja ma tiež prijemne prekvapilo, že tvorcovia mali odvahu zatriasť celým univerzom (zničenie Mjolniru z trailerov je len začiatok). Prvá ženská záporáčka MCU v podaní Cate Blanchett výborná (hoci by si zaslúžila väčší priestor) a nový prírastok do tímu v podobe Valkýry tiež. Pár vecí mi nesadlo (hlavne cameo Dr. Strangea bolo riadne na silu), ale hlavným mínusom bolo 3D, ktoré sa mi v kine aktívne snažilo zničiť dojem z filmu. Už nikdy viac. Zatiaľ teda dávam silných osem, uvidíme čo urobí druhé zhliadnutie doma, lebo zábavou to bolo na plný počet. 8+/10 ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama