Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Thercukial20 

všechny recenze uživatele

Další (tenhle rok už třetí) marvelovka a pořád mě to baví. Film sice jede vesměs na jistotu v podobě šablony, která je pro marvel tolik typická, ale rozhodně se ani nebojí zariskovat a dočkali jsme se mnoha překvápek a nečekaných (a zásadních) událostí a zvratů. Tessa Thompson a Karl Urban se předvedli velmi dobře a musím i pochválit i Cate Blanchett v roli Hely. Její záporačka byla, dá se říci, opět pro marvel typicky nevýrazná, ale Cate si roli viditelně užila a i když měla stejnou motivaci jako většina marvel padouchů, tak mi to nijak extra nevadilo. Film jde úplně jiným směrem než předcházející dva o bohu hromu a blesku a myslím, že je to tak dobře,neboť mi přišel i jako nejlepší film o Thorovi. Režisér Taika Waititi, tak jak sám říkal, natočil opravdu svěží, svižný film plný zábavy, humoru, výborné akce podpořené kvalitními triky a vynikajícím vizuálem stylizujícím se do 80. let. Waititiho styl je tu opravdu znát a je velmi dobře, že i již 17 marvelovka v řadě dokázala přijít s něčím novým a neotřelým. Co bych vytkl byla občas až přemíra humoru a odlehčení díky čemuž všechny ty zásadní a emotivní scény nevyzněli tak jak vyznít měli a jak si to příběh žádal. Hulk nějaký ten prostor dostal, ale čekal jsem od tohoto příběhového aspektu trochu víc a rozhodně část s ním měla dostat i více prostoru. Jinak se mi líbila spousta pomrkávání na fanoušky nejen k blížícímu se marvelovskému velkému finále v podobě infinity war, vzhledem k níž je tenhle film opravdu zásadní. Snímek se mi sice opravdu líbil a zařadil bych ho jako druhou nejlepší marvelovku tenhle rok (po druhých Strážcích), ale v celkovém pořadí marvel filmů bych ho umístil někam uprostřed jako solidní, dobře udělaný průměr, takže dle mě se o nějaký extra dobrý počin nejedná. Viděno v dabingu a 3D. ()

*Lu* 

všechny recenze uživatele

Za me pecka, marvelaku uz ted bylo zbytecne moc, nejaky lepsi, nejaky horsi a neco takovyho to chtelo, odlehceny, dobry od zacatku az do konce, vizual super, herci perfektni, hudba top, bavila sem se a uteklo to neskutecne. Pro me mnohem lepsi, jak Strazci galaxie 2. ()

GOTFAN 

všechny recenze uživatele

Fakt dost dobrý marvel film. Mám jisté vytky a ne vše mi sedlo ale jako celek je tento film ojedinělou záležitostí s veskre zatím nejlepším spojením humoru s akcí co mohl marvel vyplodit. Film v člověku probudil emocionální bouři. Napětí, epické scény , plno vztahových zvratů a hlavně kurevsky nadupaným stylem co se vzhledu i rozvoje příběhu týče. Jestli se z toho filmu může člověk blahem posrat ? Jasně, že ano. Bavil jsem se a na male detaily se fakt nedá nic vytknout. A potitulkovky ... Stojí celkem za vyliž prdel. Ovšem jinak ... Skvělá a aplauduji tvůrcům, jež se velmi těsně přiblížili dokonalosti. Smekám klobouk a házím jej z balkónu vstříc jeho novému osudu. Po tomhle budu mít velmi pěkné sny. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Začátek to byl pro mě rozpačitý sled scének jako z podprůměrného sitcomu, kde je humor mířen na méně inteligentní děti 12 -16 let. uznávám na deset vtípků vychází jeden povedený kdy se zasměje i běžný divák s mozkem. Po nějakých 30 minutách dochází ke změně formátu a ze sestříhaných scének sitcomu to přechází do celovečerního filmu...asi. Kde je i náznak děje. Hodně to vybuchuje, je to barevné, hláškuje se tam, a hodně se dává pěstí. na film jsem šel kvůli Cate Blanchett, a s tím se pojí jeden z velkých kladů a to je obsazení. Blanchett, Goldblum, Hopkins nebo Ruffalo, kdo to má. Tím dalším je soundtrack, Led Zeppelin ve filmu od Marvela? proč ne. 90% návštěvníků kina si podle mě myslelo, že to je nějaký nový song od Guetty, ale pokud alespoň jeden teenager zjistí co jsou to Led Zeppelin tak jedině dobře. ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Tak proč je Thor 3 lepší než jeho starší dva bratříčci za prvé protože se nebere tolik vážně nikdo jim to stejně nevěřil, za druhé lepší soundtrack, a za třetí díl výrazně vtipnější a na tuhle notu celou dobu hraje a po celou dobu v kině jsem se ani jednou nenudil .Celkově v zato třetí díl se zbavil neduhů s vích předchozích dílů a proto nechápu hodnocení dvě a míň vzpamatujte se filmy jako blade runner co je špičková záležitost prostě netáhne do kin táhnou filmy u kterých lidi nemusí moc přemýšlet prostě se uvolní od každodenního stresu a popřípadě se zasmějí proto lidé jdou do kina a tohle přesně thor 3 splnil do puntíku a díky tomu uděluji 4 hvězdy ,protože jsem se skvěle bavil. ()

Salinho92 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, vtipný, dobrý, trošku punk, trošku drog, ale je to prostě super. Mě tyhle nový marvelovky prostě baví :) ()

Tafee 

všechny recenze uživatele

Tak nevím... Zdejší rychlo-honimíři mě poněkud navnadili... A, jako Marvelniho marvelozatora mě nedockavost a mladická až panická zvídavost hnala do kina... A... Né, že by to byl úplně zelený mega-exkrement mistra Hůlka... Ale hrušková sračka to teda, vážení, je... Film splácaný jednotlivými epizodkami nedrží pohromadě (třeba, proč, pro Ódina, se v tomhle mrdníku objevuje Kumberbič) vtipkující Hromothorek jde za hranici přijatelného, neřku-li vkusného, tupé nelogičnosti raději přejděme... Soundtrack - totálně největší fail ze všech Marvelaku... Takže, jedna hvězda za bitku Hromothorek vs. Hůlek, jedna hvězda za Lokiho, půl hvězdy za Goldblumu. ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Hezké, barevné, bylo slyšet chroupání popcornu a srkání coly, ba co víc i občas salvy smíchu, kino nezelo prázdnotou jak to bývá zvykem u náročnějších kousků.Já se bavil, ale teď jsem doma a vím jen že to bylo fajn jen nevím o čem. ()

Diamonts 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekala trošku víc. Příběh mi už přišel poněkud šroubovaný, ale chápu, že museli udělat vstupní bránu pro Infinity war, kde se potkají jak Avengers tak Strážci galaxie. Film to byl napínavý a zábavný, i když místy vážně nablblý. Marvelovky se nejspíš pomalu ale jistě mění v přehnanou komedii. Doufám, že nesklouznou až do frašky. Doporučuji všem, kteří se chtějí především zasmát. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Bohužel po Spideym další průměrná marvelovka. Zbytečný mišmaš všeho možného, přičemž nic není dotaženo. Místo Zelené jizvy dostanete ufňukánka, Korg mluví fistulí a Meek pro jistotu nemluví vůbec. Nechápu proč radši nenatočí Planet Hulk i s World war Hulk. Zapasovat by se to tam dalo. Ragnarok je pouze naťuknutý. Loki už neví čí je. Po strážci brány další černoušek, tentokrát dokonce jako Valkýra. Politicky korektní Marvel mi může proletět řití. Podle trailerů se Black Panther poveze na podobné nudné vlně. Tak snad až pak ty Avengers to trochu zvednou. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Thor patřil k mým nejméně oblíbeným Marvel hrdinům ve filmu, ale podobně jako Iron Man čekal i Thor na třetí díl, aby se konečně povedl. Asi je třeba natočit jeden až dva lehce nadrůměrné díly, aby mohlo přijít ultimátní vyvrcholení. To samé je vlastně i Cpt. America. Tam je také "Civil war" lepší než předchozí 2 díly. O pokusech na Spidermanovi ani nemluvě, tam jsme si jich museli vytrpět pět, než přišlo něco pořádného. ()

Narg79 

všechny recenze uživatele

Série se čím dál víc zlepšuje. Jen jediná maličkost mě tam na dokonalosti vadila. M16 má 15 nábojů a ten týpek tam z nich střílel tak na 10 zásobníků bez omezení. Jak říkám, je to jen maličkost, vše ostatní bylo super :) ()

Tomasson 

všechny recenze uživatele

To co funguje u Strážců skvěle,u Thora krapet hapruje...Občas některé ty frky vyjdou (např. stříhaní vlasů se Stanem),jindy ne. Prostě až příliš často je cítit přemíra snahy celý snímek odlehčit humorem,ale zachovat i jistou vážnost s ohledem na zápletku. Nevyšlo to. Bohužel. Cate je ovšem skvělá,což ale v této roli dává levou zadní. Thor prostě není Starlord. Asi tak. Vizuálně tradičně už,perfektní,ale jinak průměr. 3* ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Thora ! Jedna z nejlepších Marvelovek ! Vtipná,zábavná,velkolepá,podívaná ! Komiksová jízda podzimu ! Rozhodně jde také o jeden z nejlepších blockbusterů roku ! ()

FrankZabak 

všechny recenze uživatele

Asi dle mého názoru nejlepší díl z trilogie Thora a možná i nejlepší film od Marvelu. Sice mi pak scházelo Thorovo kladivo,ale i bez něj dokázal udělat pořádnou spoušt :D Při scénách,kdy se Thor rozčílí a začne pořádně jiskřit mě i přejela husina a to se mi stalo ve filmu od Marvelu poprve :-) Loki a Hulk nezklamali a posunuli ještě hodnocení filmu nahoru a songy z filmu určitě byly dobře zvoleny.. Za mě pěkných 90%. ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Thor s Hulkom v jednom filme a opäť sa vracia Loki? Ako to ten chlap robí?? Jedna úbohá * za hudbu, ináč skoro čistý popcornový odpad. ()

Karel.Racek 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaný Honza málem králem s dost nudnými hláškami. Snaha některých filmových společností dostat z námětů maximum je dost zarážející. ()

Lucinda458 

všechny recenze uživatele

V plánu byla předpremiéra - nevyšlo to, šla jsem na film dva dny po ní, ale i tak to prostě stálo za to! Na pokračování Thora jsem se těšila dobrý půl rok (vlastně od té doby, co jsem četla, že oficiálně bude, ale pořádně od prvního traileru) a konečně jsem zjistila, že důvod byl. Obsazení naprosto top, nebyla role, která by neseděla. Dějové linky se střídaly dobře, diváka to nerušilo, naopak to občas vnášelo potřebného napětí, co bude dál. Co se týče hudebního podmalování, Led Zeppelin válí, za to velký potlesk. Co mi ovšem moc nesedlo byly melodie, který mi připomínaly Nekonečný příběh a let Bastiena s Falkem, nu což přiřadila jsem to k tomu, že se chtěla dodělat atmosféra planety, takže... Budiž. Co mě ovšem vážně mrzelo a stále mrzí, je předělání si norské mytologie. Správně by mělo být jméno hlavní záporačky Hel a ne Hela - co je víc podstatné, je to dcera Lokiho a ne Odina a už vůbec ne prvorozená. Přerostlý vlk nebyl její mazlíček, ale bratr, taktéž potomek Lokiho, se jménem Fenrir, nikoli Fenris, ale to už bych po tvůrcích chtěla asi moc, zřejmě si to potřebovali doladit pro větší horko na scéně. Abych se vrátila ke kladům - film je natřískaný humorem, vtipy a prostě vás neskutečně odbourá, což je u Thora trochu nezvyklé, ale mně to udělalo velice dobře. K tomu se přidávají i nové postavy, z nichž některé si ve vteřině zamilujete. No a závěr? Mile překvapil. Co dodat? I přes drobné zmíněné nedostatky nemůžu jinak, než dát plný počet hvězd - pro mě je to totiž oproti Temnému světu obrovské zlepšení, za které jsem opravdu ráda. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama