Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (13)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Za začátku jsem měl o seriál docela obavu, u prvních dílů jsem si říkal, že na to koukat celý asi nebudu. Pak ale přišel čtvrtý díl a ten mě k seriálu přitáhl. A pak už bylo moc pozdě od seriálu odcházet, tak jsem ho dokoukal. Je škoda, že se kvalita dost proměňovala podle toho, kdo v daný moment stál v čele stanice. Musím pochválit to, že se seriál neomezuje jen na případy samotné, ale věnuje se i reáliím z první republiky. ()

Pytláci (2017) (E01) 

Bylo to takové nemastné neslané. Děj byl moc přímočarý, žádné větší okliky, což je troch škoda. Hudba ve znělce dost připomínala Poirota. Jakoby to bralo to dobré z jiných seriálů. Sečteno podtrženo, na úvod mi to nepřišlo nejhorší, ale zlepšit by se několik věcí nechalo. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Rozhodně lepší, jak první epizoda, celé to mělo spád, bavil jsem se dobře, skvělá prvorepubliková detektivka. Jestli začínám tušit správně, tak se postupně budeme dovídat i další věci z první republiky, než jen ty četnické. Po prvním díle jsem dost přemýšlel, jestli chci seriál sledovat, nakonec jsem druhý díl shlédl a budu v tom pokračovat i dál. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Tahle část, se mi líbili zatím nejvíc z celého seriálu. Líbí se mi, jak tvůrci propojili jednotlivé díly nejen osudy hrdinů, ale přes případy. Navíc tento díl měl docela spád, navíc zamotanost dílu tomu velmi přispěla. Palec nahoru za to, jak se objevují dobové záležitosti, jak ze života, tak politické a nejde tak jenom o "krimi" z první republiky uzavřené do sebe. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Přijde mi, že tenhle seriál zraje jako víno. První díl nic moc. Druhý už byl lepší, ale taky by se na něm nechalo udělat více práce. Třetí už byl dobrý a tenhle mě fakt bavil. Ono dělat tento seriál ve stínu jde asi těžko. Podle mě se ale tvůrci s touto problematikou vypořádali dobře. Teda až na tu nešťastnou první epizodu. ()

Evička (2017) (E05) 

vypadá to, že tenhle seriál se již kvalitativně ustálil a že bude opravdu dobrý. A to i přes velmi velmi pomalý rozjezd. Na této části se mi líbilo vylíčení vztahů na vesnici dohromady s kočujícími cikány. Prostě hezky provedeno. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Cloumaly mnou emoce. A popravdě, něco takového jsem nečekal. A musím se opakovat, škoda prvních dvou dílů, protože tenhle seriál je lepší, než se prvně zdálo. ()

Padělek (2017) (E07) 

Tak já nevím. Přijde mi, že kvalita seriálu se proměňuje s velitelem. Snad mi příští díl dokáže, že se mýlím, protože už jsem si tenhle seriál docela oblíbil. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Konečně se Langmajer projevil trochu víc, než jen tím, že není neustále k dostání. Co se samotného případu týče, tak docela zajímavá zápletka. I když v jeden moment mi to připomnělo tím, kdo byl zabit, 30 případů majora Zemana. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Bohužel opět slabší epizoda. Andělíčkářství jako téma je hodně zajímavé, a rozhodně šlo pojmout líp. Co vraždy týče, tak byla zbytečně moc morbidní, což je dost škoda, neboť se dá zaujmout i jinak, než jen tím, jak brutální vražda může být a jaký psychopat jí udělal. ()

Bestie (2017) (E10) 

Konečně četníci zpátky ve forma. Díl opět na úrovni, jak případy, tak i osudy hrdinů. Je vidět, že spousta zápletek na pozadí spěje ke svému konci. A je dobře, že se neukazuje prvorepubliková společnost jako ta na 100 % skvělá, ale spíš jako život, jaký opravdu byl. ()

Udavač (2017) (E11) 

Dějová linka se dobře zamotala před koncem. Aspoň, co se hlavních postav týče. Případy jako takové docela normálka, ale zpracováno dobře. Jen mě překvapuje, jak ke konci mizí postavy, co se pohybovali celou dobu v seriálu pravidelně. Pokud na něj budou chtít navázat druhou řadou půjde spíš o nový seriál. ()

Dražba (2017) (E12) 

Poměrně logické vyústění příběhů všech postav. Případ dobrý, a je též vidět, že život vždycky nebyl růžový, ale někdy dost hořkosladký. ()

Reklama

Reklama