Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (13)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Četníci z Luhačovic jsou jedním z ukázkových příkladů, proč se vracím k filmům a seriálům, které jsem při prvním zhlédnutí ohodnotila odpadem. Když seriál poprvé začala vysílat Česká televize, která seriál propagovala jako volné pokračování Četnických humoresek, nebyla jsem schopná ani ochotná seriál vnímat jako něco jiného než trapnou parodii. Když ale emoce časem opadly, ve finále se z Četníků z Luhačovic vyklubal docela slušný seriál. Je velká škoda, že jeho kvality tak extrémně kolísaly s každou epizodou, protože třeba Tabačka, Evička nebo Bestie, popřípadě dějová linka s rodinou Podhájských si přece jenom srovnání s Četnickými humoreskami zaslouží. Většinou se ale bohužel Četníci z Luhačovic snažili o komediální nádech, díky čemuž si ale paradoxně vysloužili nálepku již zmíněné hodně špatné parodie. Také mi vadilo, že ve většině epizod byly kriminální případy posunuty na druhou kolej na úkor řešení osobních životů všech četníků, což bohužel tříštilo atmosféru ještě více. Na druhou stranu ale soukromá dějová linka postavy Martina Donutila mě alespoň bavila a její uzavření pro mě nakonec přece jen emotivní bylo. Každopádně jsem ale ráda, že druhá řada nikdy nevznikla a doufám, že ani nevznikne. Kdyby se tvůrci pustili jenom cestou čistého a seriózního dramatu, tak bych možná názor změnila, ale to by asi bohužel nemělo takovou sledovanost. ()

Pytláci (2017) (E01) 

Viděno 40 minut, poté jsem sledování vzdala. Ubohá parodie! Taková ostuda! Jestli tohle má být navázání na Četnické humoresky, tak je mi z toho tak smutno, až to bolí. Tak hrozně "zprznit" tak úžasný seriál! Trapárna nad trapárnu, pořád jsem se snažila dávat tomu nějakou naději, ale prostě to nešlo. Stupidní dialogy, strašné herecké výkony, to se opravdu dodívat nedalo! A to já jsem typ, který se dodívá za každou cenu, i kdybych se u toho měla nudou prokousat stěnou až k sousedům ... EDIT 21.02.2024: Bohužel mou prvotně velmi silnou negativní reakci na Četníky z Luhačovic vyvolala sama Česká televize, která seriál propagovala jako volné pokračování jedno z mých nejoblíbenějších seriálů. Z toho důvodu bylo moje očekávání velmi vysoké, takže zklamání potom bylo o to hlubší. Když ale emoce časem opadly, rozhodla jsem se dát seriálu ještě jednu šanci. Říkala jsem si, že u žehlení snad zvládnu strávit i takovéto sousto. A překvapivě že jo. Můj názor na trapnost dialogů a většiny scén se sice nemění, alespoň mě ale tentokrát zaujal samotný zločin, jehož rozuzlení bylo celkem nápadité. Po dlouhém, přemýšlení, jestli změnit hodnocení z odpadu na jednu, nebo rovnou dvě hvězdičky, jsem se nakonec rozhodla riskovat hvězdičky dvě. Ne že by mě epizoda nějak nadstandardně zaujala, ale protože si pamatuju, že postupem času budou kriminální případy posunuty na druhou kolej na úkor řešení osobních životů mladých četníků, předpokládám, že to nakonec bude jedna z těch lepších epizod. A vyložený odpad seriál asi opravdu není. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Druhý díl byl o něco lepší než pilotní epizoda. Kvůli Jardovi Pleslovi jsem se donutila shlédnout epizodu celou, i kdybych se měla prokousat až do Austrálie. To se sice nestalo, ale nebyla jsem od toho daleko. Námět epizody sice byl zajímavý, ale nedokázala jsem se smířit s tím, že se neustále řešilo všechno, jen ne samotný případ. Scénář naprosto ubohý, herecké výkony až smutně špatné a umělé ... EDIT 05.03.2024: I u tohoto dílu nakonec přidávám hvězdičku. Případ s Baronem Kafrem mi sice paradoxně oproti prvnímu shlédnutí přišel o něco slabší než první epizoda, navíc (SPOILER!) zápletka s opicí mi přišla dost "levná" a to ani nemluvím o karikatuře, kterou zde předvedla Dana Batulková, ale i tentokrát mě nakonec samotná kriminální zápletka zaujala dostatečně na to, abych dílu nechala pouze tu jednu hvězdičku, kterou jsem mu napařila ještě ovlivněná obrovským zklamáním z toho, jakou parodii na Četnické humoresky nám tenkrát Česká televize tímto seriálem nabídla. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Třetí epizoda mi přišla jako naprosto překombinovaná slátanina, kterou tvůrci do děje zasadili jenom proto, že nebyli schopní všechno vtěstnat do jedhono dílu kvůli zbytečnému odbočování od děje. Samotná kriminální zápletka s přepanenými vlaky byla přesunuta snad až na třetí kolej a i přesto jsem se u vyšetřování nudila. Navíc jejímu idiotskému rozuzlení jsem se musela opravdu jenom smát. Nebýt vtipných scén s přestrojením, asi bych tentokrát opravdu hodnotila odpadem. (SPOILER!) Doufám, že když je teď nesnesitelná postava Roberta Jaškówa konečně pryč, další epizody budou zase o něco lepší. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Sama nedokážu uvěřit tomu, že hodnotím epizodu mnou dříve tak nenáviděných Četníků z Luhačovic takto vysoko. Obzvlášť po velmi nepovedené epizodě jako byla ta předchozí. Tabačka mě ale překvapivě bavila od začátku až do konce. I přesto, že byla epizoda zase plná různých kriminálních zápletek, tentokrát mi zločiny oproti Rodokapsu nepřipadaly vůbec překombinované a hlavně byly naprosto uvěřitelné. Ve finále to epizodě jenom prospělo, protože nezbylo moc času na zbytečné dějové linky ze soukromých životů. Navíc mě Karel Dobrý jako velitel bavil a dokonce mi přišlo, že ubylo i trapných dialogů a scén. Proto rovnou čtyři hvězdičky, kdyby seriál začal právě touto epizodou, možná bych přirovnání k Četnickým humoreskám tenkrát i přijala. ()

Evička (2017) (E05) 

Námětem dost silná epizoda, kterou ale bohužel snížila předvídatelná zápletka s cikány. Chápu, že scénáristi potřebovali vatu, kterou museli naplnit díry v ději, ale i tak mi tady ta dějová linka přišla naprosto zbytečná. Přece ale jenom dílu dávám hvězdičky čtyři, protože se Evička blížila spíše k epizodě předchozí než ke slabému začátku plného trapných scén a stupidních dialogů. Pomyslně ale epizodě půlhvězdičky odebírám za předvídatelnost a další milostnou zápletku, která sice zatím nebyla až tak otravná, ale už teď je mi jasné, kam to zase v příštím díle bude se soukromými dějovými linkami směřovat. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Epizoda, kterou jsem prostě musela shlédnout až do konce i kdybych jí měla věnovat pouze procento své soustředěnosti ... A světe div se, ona opravdu nebyla zas až tak špatná! ... Jediným důvodem, proč jsem se donutila podívat na celou epizodu byl samozřejmě Jarda Plesl, který mě v poslední době svým hereckým talentem naprosto očaroval. A jinak tomu nebylo a v tomto případě. Jeho výkon byl snad jako jediný tak stoprocentně uvěřitelný, že mi z toho jeho zoufalství až běhala husí kůže ... A i když si tvůrci zase neodpustili rádoby "dramata" se soukromých životů četníků, musím přiznat, že mě epizoda docela chytla. Dialogy byly sice jako vždy stupidní, ale aspoň mě konečně zaujal samotný příběh. Ke konci jsem snad i uvažovala o daleko vyšším hodnocení, ale závěrečná scéna s přehnaným zoufalstvím jednoho z četníků - pardon, jména postav si opravdu zapamatovat nedokážu - která byla naprosto zbytečná a pro mě až skoro směšná, srazila epizodu zase zpátky tam, kde se seriál pohybuje ... Hvězdička tedy pro Jardu Plesla, který zde předvedl opravdu dokonalý výkon ... EDIT 23.03.2024: Extrémně nevyvážená epizoda, kterou je hodně těžké hodnotit. Na jednu stranu vynikající zápletka, kde v hlavní roli naprosto exceloval Jarda Plesl, a na stranu druhou naprostá fraška s Danou Batulkovou. První strana by si zasloužila hvězdiček pět, druhá naopak čistý odpad ... Takže tedy průměr, což je bohužel zrovna v tomto případě velká škoda. Samotná dějová linka s rodinou Podhájských by i bez zbytečných omáček okolo dokázala nádherně vyplnit celé dvě epizody, a to i v tak dlouhé stopáži, kterou Četníci z Luhačovic nasadili. Takto je z toho bohužel jenom paskvil, u kterého si divák není jistý, jestli se dívá na seriózní drama a nebo hodně ubohou komedii. ()

Padělek (2017) (E07) 

Viděno asi 50 minut, poté jsem sledování zase vzdala. Zase jsem se nechala přemluvit a zase jsem toho litovala. Oba hlavní hrdinové Martin Donutil a Robert Hájek mi lezou čím dál více na nervy, stejně jako hudba, která se k určitým scénám prostě nehodí. Do toho ještě šišlající Zedníček, kterému občas prostě nerozumím, no prostě hrůza. Místo toho, aby se tvůrci soustředili na policejní zápletku, věnují více času osobním životům hlavních postav a to způsobem trapného pokusu o komedii ... A to jsem se tentokrát opravdu snažila, abych se aspoň na tento díl dodívala ... EDIT 07.04.2024: Bohužel s příchodem nového velitele se seriál zase vrací do kategorie nepovedené parodie. Když jsem si ze začátku myslela, že většího idiota, než byla postava Roberta Jaškówa, tvůrci vymyslet nemohli, pořádně jsem se spletla. Jiří Langmajer je tu podobná karikatura, kterou ztvárňuje Dana Batulková, takže opravdu snižuje seriál na hranici odpadu. Navíc soukromé dějové linky začínají zabíhat do totálních absurdit a zase se začínají přesunovat do popředí, takže z odpadu zvedám hodnocení pouze o jednu hvězdičku. Samotný případ mi sice i tentokrát přišel zbytečně překombinovaný, ale alespoň jsem se u jeho vyšetřování nenudila. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

I přesto, že se v díle neobjevil Jarda Plesl, kvůli kterému jsem se přinutila nevzdávat se, nakonec jsem přece jenom vydržela a zvládla celou epizodu. Připad mě sice zaujal, ale znovu jsem nedokázala překousnout soukromé rádoby dramata četníků a hlavně jejich neuvěřitelnou stupiditu. Osobně jsem "pachatele" odhalila témeř okamžitě po vraždě. Navíc mě čím dál víc začínají štvát "dramatické" scény, které pouze přidávají na trapnosti tohoto seriálu ... EDIT 07.04.2024: Ani tentokrát se mi překombinovanost případu nelíbila, ale přece jenom nakonec hodnotím o jednu hvězdičku víc než předchozí díl. Vyšetřování mě bavilo přece jen o trochu více a taky se mi zdálo, že postava Jiřího Langmajera už není takovou karikaturou, jako v předchozí epizodě, obzvlásť pak ve scéně s předáváním morfia mi přišel naprosto příčetný. Co se ale týče dějové linky se snoubencem Stáni, tu raději ani nekomentuju. Soukromé dějové linky se stávají čím dál větším odpadem, čímž bohužel kazí moje hodnocení i epizod s lepšími kriminálními zápletkami. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Zatím asi jedna z nejhorších epizod. Případ s andělíčkářkou byl očividně připsaný jenom proto, aby se měly soukromé dějové linky kam vyvíjet, tudíž byl vlastně naprosto zbytečný. Z postavy Jiřího Langmajera se vyklubal ještě větší idiot, než jsem čekala a samotný případ sice zajímavý byl, jeho rozuzlení bylo ale právě kvůli již zmiňované postavě Jiřího Langmajera tak debilní, že jsem málem epizodě dala odpad. I postava Roberta Hájka mi díky jeho nesmyslným výbuchům emocí začíná lézt na nervy, nakonec ale přece jenom hvězdičku epizodě dám. I když bitka staršího pána se třema zdatnýma chapama nedávala žádný smysl, alespoň jsem se u vyšetřování případu nenudila. ()

Bestie (2017) (E10) 

Vynikající epizoda! Úžasná atmosféra, která by se dala krájet a geniální vyšetřovací metoda vysloužily seriálu prvních pět hvězdiček. I přes to, že zápletka s vykleštěním zase sloužila jako vata a i tentokrát byla naprosto zbytečná, alespoň nebyla vůbec nijak rušivá. Konečně jsem se taky dočkala epizody, kdy se neřešily žádná soukromá dramata a tvůrci také konečně upustili od snahy udělat z Četníků z Luhačovic komedii. Obávám se, že takto vyjímečná bude pouze tato epizoda, ale i tak doufám, že se zbylé díly budou pod vedením postavy Pavla Zedníčka vyvíjet alespoň v podobném duchu. ()

Udavač (2017) (E11) 

Další epizoda, která mě nezaujala ani v jedné z kriminálních zápletek, obzvláště pak v jejich propojení. Rozuzlení obou případů mi přišlo zase tak strašně překombinované, že jsem původně chtěla epizodě dát jenom dvě hvězdičky. A i přes to, že byl hysterický záchvat postavy Roberta Hájka tentokrát oprávněný, opravdu mě tyto emotivní výlevy přestávají bavit. Nakonec ale s přimhouřenýma očima hodnotím průměrem. Ano, přiznám se rovnou a bez mučení, že i přesto, že tady od začátku plivu po soukromých dějových linkách, tak právě jedna z nich je důvodem pro mé vyšší hodnocení této epizody. Protože ta poslední scéna mi ještě hodně dlouho nedá spát. ()

Dražba (2017) (E12) 

Další díl, který nebylo snadné hodnotit. Původně jsem se přikláněla ke čtyřem hvězdičkám, nakonec ale epizodu hodnotím průměrem. Námět kriminální zápletky sice možná zajímavý a i vcelku originální byl, bohužel ale její vyšetřování zapadlo mezi všemi ostatnímu dějovými linkami, které musely být s posledním dílem uzavřeny. Absolutně nevěrohodná a naprosto předvídatelná dějová linka s postavou Vicy Kerekes mě nebavila už od prvního dílu a dějová linka okolo ohňostroje zase srazila seriál na úroveň parodie. Naopak uzavření dějových linek postav Martina Donutila a Pavla Zedníčka bylo vcelku emotivní, protože i přesto, že jsem je při prvním sledování všechny považovala za idioty, nakonec mi tyto dvě postavy přece jenom trochu přirostly k srdci. ()

Reklama

Reklama