Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ArthasKarfa k tomuto seriálu (10)

Pytláci (2017) (E01) 

Velmi zvláštně podaný výklad práce četnictva necelý rok po skončení první světové války. Docela se divím, že parta vůbec něco vypátrala, metody, organizace a konečně i schopnosti jedinců jsou otřesné. Hvězdičky za herce, téma...jinak bída a navíc je to rozlítaný jak Toronto Tom. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Nevím, kdo dělal k seriálu poradce, ale kdyby četnictvo nebo policie vyčeřovali takhle pomalu, tak by nikdy nevypátrali nic, než se dostanou na stěžejní místa v případu a k podezřelým, trvá to několik dní, ve kterých by už všechno vychladlo. Do týmu pro dnešní dny přibude hogofogo Batulková a na venek vyplyne moderní problém, nuda za mě teda veliká, konec trošku vyhrocený jen proto, že dva kluci tahají pušky jen proto, aby jim je mohl někdo sebrat. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Chudák pan Moskalyk, pár let po jeho smrti a už jeho nápady a realizace kopíruje seriál, který se původním Četnickým humoreskám nemůže rovnat. To by snad neviděl jen slepý, že je to naprosté kopírování původních případů se vším všudy. Odcházení postav není nic co by měl člověk na seriálu rád. ()

Tabačka (2017) (E04) 

S příchodem nového velitele konečně vyšetřování nabralo trochu logiky, logistiky a disciplíny, výborný Karel Dobrý. ()

Evička (2017) (E05) 

Konečně první kvalitní kriminální případ s velkým podílem poválečné nálady v kraji. Tenhle se opravdu povedl. ()

Padělek (2017) (E07) 

To je přece vražda, nebo zabití...to my musíme vyšetřit....Hmm no jo Nový velitel je trošku hypochondr a svéráz. :D Jinak opět sestupná kvalita v následku změny velitele jako na počátku série. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Pan velitel mi už jde trošku na nervy, diletantství a trapnost. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Fraška to zatýkání, je škoda, že to je pojaté jako zábavný film, ve chvíli, kdy se to vůbec nehodí, ústrojová kázeň pana velitele je otřesná, stejně jako jeho metody a závěry a nebaví to. Velmi vzpomínám na případy, které řídil Karel Dobrý. ()

Bestie (2017) (E10) 

Snad první díl, kde jsou také četníci vidět jako drsní a disciplinovaní lidé, což v jiných dílech naprosto chybí. Stačí si přečíst pár úředních dokumentů z té doby a víte, že četníci rozhodně nebyli žádní beránci. A každý není přívětivý a milý. Jinak velmi krutý případ, o kterém se za první republiky záměrně nemluvilo: https://zidovskelisty.info/2017/03/25/zapomenuta-bestialni-vrazda-halicskych-zidu/ ()

Udavač (2017) (E11) 

Díl o ničem a navíc mně fakt štve tahle nekonečná recyklace postav, které se objevují v seriálu tak dlouho, dokud neprovedou nějaký zločin a jsou na druhé straně řeky. A dva buzeranti, to je na mě už taky moc na jedné stanici! ()

Reklama

Reklama