Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (98)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ok, tak McFarlane hrozně moc chtěl hrát ve Star Treku, ale jsa si vědom, že s jeho primitivními penisovými fórky ho do něj nepustí, si natočil vlastní fanfikci. S rozpočtem jen o trochu větším než většina existujících Star Trekovských fanfikcí. Fair enough, pořád to je tak jako u nich občas docela zábava, ale dojíždí na stejné problémy - hlavně na ne moc dobré herce, a na příběhy, které jsou buď příliš hloupé a plné zkratek, a nebo jednoduše kopírují už existující starší díly Star Treku. McFarlane tedy přidává i nějaký ten humor, no je to jen občasné odlehčení, víc se hraje na vážné a vztahové linky - a nechci tomu humoru ani říkat nadhled, ani parodie, protože ten tu moc není, jede se podle stejných schémat jako originál s důrazem na drama, jen ty postavy jsou trochu větší hovada, a víc děti na výletě, než postavy které by šlo brát vážně.Kdyby to aspoň mělo tu standardní sitcomovou délku, a lepší timing méně trapných gagů, jako čistá komedie by to mělo vážně potenciál... další Galaxy Quest se bohužel nekoná. Tahle to jediné co mě tu opravdu dokázalo rozbít byly cameo role slavných herců jako Sigurney Weaver, ty jsou velice fajn. Druhá série je skoro to samé, jen umírněnější, a asi tři nebo čtyři díly úplně opouští humor a z kvazi Star Trek komedie se to stává čistokrevnou Star Trek fanfikcí. Ne moc objevnou, nijak originální, ale ani ne špatnou - je to ale celé vyspělejší než první série, takže už to nestojí hlavně na trapnosti všeho okolo, i těch penisových vtípků docela ubylo. A Sethovo absolutní nadšení pro to být hercem ve svém vlastním Treku je prostě docela kouzelné. 7/10 ()

Reklama

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

''My jsme asi ta nejdivnější loď ve flotile...'' Vskutku. Nicméně je to pořád docela zábava. Dopředu říkám, že nejsem Trekkie. Ano, mám nakoukáno, TNG považuji za jeden z vrcholů televizní sci-fi, ale nemám potřebu srovnávat ST s Orvillem. Proč? Vlastně ani nevím. Možná protože se pokouší v pozdějších sériích zvážnět a paradoxně se tím Star Treku i víc blíží. Překvapilo mě, že seriál dokáže i celkem překvapit a dokazuje, že není jenom fanfikcí/parodií. Vztahy fungují, postavy jsou sympatické, zejména Bortus a jeho komplkovaný vztah k jeho partnerovi, potomkovi a k lidský emocím obecně a situace, které zrcadlí problémy a dilemata dnešního světa nejsou podávány jako lekce do života, jak to má být správně, ale spíš ukazuje morální šeď jednotlivých rozhodnutí. Problém vidím v jakési lacinosti kulist, což je vzhledem k rozpočtu pochopitelné, na klasický Sethmcfarlaneovský vysvětlovací humor, a pro mě i celkovému herectví samotného McFarlana. Nezlobte se na mě, ten chlap prostě nemá charisma na to být kapitán vesmírné lodi a už v té jeho westernovce ukázal, že celovečerák neutáhne, natožpak celý seriál. Naštěstí to zachraňují vedlejší postavy v čele Adrianne Palicki v roli bývalé ženy/1. důstojníka, a to nejenom, že se na ní zatraceně dobře dívá (tohle obecně platí pro všechen ženský ansámbl). Celkově seriál dobře funguje; další Galaxy Quest to sice není, ale emoce a napětí z vás vydoluje. Ja'loja! ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a pro mě osobně nová srdcovka. A myslím si, že kdyby se tenhle seriál jmenoval Star Trek, nikomu by to nevadilo - mně tedy rozhodně ne. Protože přátelé, tohle JE Star Trek. A teď o něco vážněji - ačkoliv byl pilot skvělý, nečekal jsem, že se z Orvillu vyklube tak báječný seriál. Seriál, ve kterém mix komedie a dramatu funguje naprosto výborně a díl od dílu lépe a lépe, seriál se zápletkami, které sice v tomto žánru nejsou nijak originální (protože ani nemůžou), ale jsou prostě výborně napsané. Herci jsou skvělí, postavy naprosto báječné (oblíbil jsem si fakt všechny), znělka a lá Voager je velmi povedená, stejně tak i celá hudební složka a velmi dobré efekty. I rasy jsou dostatečně originální a navíc se to celé odehrává ve 25. století, tedy tam, kam se dosud žádný filmový a televizní Star Trek nevydal. The Orville je rozhodně nejhezčím překvapením letošního roku a jedním z nejlepších nových seriálů. A já se na druhou řadu opravdu těším. Moc. A pokud se náhodou někomu nelíbí Discovery, tohle se mu líbit bude. Protože Orville nabízí to nejlepší z klasického Star Treku ve velmi sympatickém provedení, kde prostě funguje úplně všechno. A to, že fungují vtipy a postavy je samozřejmě to nejdůležitější. 100%. A navíc se tam ukrývá i pár hodně sympatických hereckých překvapení. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • V každé epizodě zazní hudba, kterou hraje 75členný orchestr. Podíleli se na ní různí skladatelé, jako jsou John Debney, Joel McNeely, Andrew Cottee, Bruce Broughton a další. Seth MacFarlane se nechal slyšet, že se hudebnímu podkladu věnovali stejně, jako hudbě pro film, takže do ní investovali podobně jako do vizuálních efektů. Album soundtracku k 1. sérii vydal La-La Land Records 22. ledna 2019. Album k 2. sérii vyšlo 19. ledna 2021. (Martrix)
  • Název matriarchální rasy Janisi se vyslovuje podobně jako „gynaeceum“ – tímto slovem se označuje místnost ve starověkém řeckém obytném domě obývaná ženami. (HellFire)

Reklama

Reklama