Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (99)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy chcete natočit SF seriál, seženete peníze, relativně dobré obsazení (včetně dvou hvězdiček), a už vám chybí jen ten nápad. Tak si dáte pár panáků vodky, zazdíte to flaškou rumu a ráno se probudíte na hromadě DVD s Picardem na obalu. A v ten moment vás to praští - toužíte restartovat TNG. Ale jak to udělat, když nemůžete použít licencovaná jména a vesmír? Hmm, těžký úkol. Ale co už, tak prostě vybrakujete znělku, design lodí, posádku, skladbu scénářů, ... v podstatě všechno ... a lehce to pozměníte. Ono to třeba projde. Navíc si, a za to taky může určitě kocovina, myslíte, že máte smysl pro humor a rozhodnete se pro karikování TNG, takovou satiru SF žánru. Bohužel ale nemáte páru, co ta slova znamenají a ředitel studia chlastal s vámi, takže vám to radši podepíše a jde vyspávat svou vlastní kocovinu. No a dílo je na světě, all hail to Orville. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení první řady z 9.12.2017: Je to v podstatě takové neoficiální, ale povedené pokračování Star Treku okořeněné typickým MacFarlaneovým humorem. Posádka je vcelku sympatická, za nejlepší/nejzajímavější postavy považuju Alaru, Bortuse a Isaaca. Z epizod první série se mi pak nejvíc líbily If the Stars Should Appear, Krill, Firestorm a New Dimensions. Doufám, že tahle show vydrží minimálně tak dlouho, jako Family Guy:) Celkové hodnocení po třetí řadě: První a druhá sezóna jsou pro mě solidní čtyřhvězdičkové scifi comedy jízdy, sice tu a tam něco skřípe, nějaká ta epizoda je slabší, ale celkové vyznění je pořád více než dobré. Bohužel série s pořadovým číslem tři se dle mého absolutně nepovedla musím celkové Orville hodnocení snížit na 3 hvězdy a 66%. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Loď je pojmenována podle Orvillea Wrighta, jednoho z bratří Wrightových. Bratři úspěšně absolvovali první bezplatný, kontrolovaný let strojově poháněného letadla dne 17. prosince 1903. Lze si všimnout modelu tohoto letadla na stole kapitána Mercera (Seth MacFarlane). (JimNorton)
  • Při modlitbě v kapli zakončí kněží svou řeč slovy „Temeen Emideen“, na což poručík Gordon (Scott Grimes) odvětí „Katniss Everdeen“. Katniss Everdeen je protagonistkou knižní (a později filmové) série Hunger Games spisovatelky Suzanne Collins. (HellFire)
  • Kayloni se nepokouší o kolonizaci, ale spíše o genocidu, stejně jako Borgové ze seriálu Star Trek (od r. 1973). (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno