Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

pichta 

všechny recenze uživatele

Spočiatku WTF...no treba počkať, dej sa rozvíjal trochu dlhšie na takú Marvelovku, no nakoniec bol príjemný. Dokázal vytvoriť túžbu u diváka a stotožnenie s hlavným hrdinom. Trochu Harry Potterovské vecičky. Inak film ma pobavil, efekty výborne zvládnuté, pohranie sa s gravitáciou bolo excelentné až Inceptionistické, no na 5 hviezd u mna to ešte nebolo. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Neznal jsem předlohu a tak trošku čekal nějakou slátaninu. Film byl ale zábavný, s pěknými efekty a dobrou atmosférou, i slušně zahraný. Našlo se i několik vtipných situací/hlášek. Nakonec mi nijak moc nevadil ani průměrný děj. ()

Ufololog 

všechny recenze uživatele

Potěšilo až překvapilo. Pokud měl někdo pocit libosti z vizuálních hrátek se snovou realitou ve filmu Počátek, tak tady v tom filmu to má umocněný na třetí, občas i na čtvrtou. Dokonce bych z toho vytáhl i několik opravdu výživných myšlenek, kterých bylo na holyúdskou fantasmagorii nebývale mnoho (cca 4-5%, normálka jsou tisíciny procenta). Takže například: "Podstatou námi vnímané reality je myšlenka" - Už tohle si zasluhuje Oskara! Atomy, z nichž je složena realita se totiž neskládají samy sebou.Síla, která je skládá dohromady , aby se našim smyslům jevily jako celek, např. pohoří, je svou podstatou stejná, jako síla, která tvoří myšlenky a myšlenky tvoří individuální vědomí. Ovšem pohoří netvoří myšlenky těch, kteří vnímají pouze povrch toho pohoří, tedy jej povrchně vnímajících lidí, ale "těch" nebo "toho",kdo pochopil jeho podstatu (obsahu) a tou podstatou je myšlenka, idea a tu si atomy nevytváří samy, aby se na venek tvářili např. jako to pohoří... Aby se v člověku vytvořilo vědomé nitro, ukázalo se jako nejvhodnější dát jeho smyslům k vnímání pouze povrch. Tím se vytvoří podmínky ke vzniku toho vnitřního, protože lidé zpravidla reagují opačně. Reakce je opak akce. Je li akcí "povrch", nevyhnutelně bude reakcí "nitro"...Až věda vyroste ze svých materialistických opičích (darwinistických) plenek a ti co řídí veškeré její výzkumy v tom duchu, že hmota je absolutní a vynechají jako účel svých výzkumů sobecké zájmy, přijdou na to,že podstatou hmoty je myšlenka, idea, tedy myslící duch (vědomí), posune je to o "světelný roky" vpřed... ...Jinak i skupinka dětí , ve věku asi 12 let, co odcházela za mnou z kina vedla diskuzi v podobném duchu, jaké byly mé myšlenky...sundal jsem si kapucu i čepici abych slyšel lépe -Jeden (vůbec jsem se neotáčel, abych jejich diskuzi nijak nenarušil):" Tak jako ale všechno co vnímám je jen sen a čí, můj? Spím, nebo se mi to zdá? Nebo jak takhle ovládat skutečnost? Zdá se to mě, nebo komu a když nikomu, proč se nevzbudim, nebo už sem se vzbudil?"... Jiný mu na to odvětil ; "až tu skutečnost pochopíš, tak ji budeš ovládat a nikdo ti ji snít nebude, budeš ji dělat ty myšlenkama, ale furt nevím jak, protože už bych dávno myslel svou skutečnost,nebo snil, teď nevím..." - to si nedělám srandu, jako já David. Prostě "vševědoucí" dospěláci se musí připravit do budoucna na to, že jejich vlastní děti je o jejich iluzi vševědoucnosti připraví pár otázkami či větami. V dětech je totiž moudrost přímo kosmická, což vnímači povrchů a pouze povrchně uvažující dospěláci těžko zkousnou... :-D ()

jean040465 

všechny recenze uživatele

Marvelcoovky. Všichni se shodneme na tom, že všechny jsou na jedno brdo a kolem a kolem to není vlastně o ničem. V prvních Avengerech byla dostačující akce, nějaký ten děj, sem tam vhodný vtip. Ve filmech před Avengery bylo mnohem víc. Ve filmech po nich ani vzdech. Doctor Strange mi přišel celou stopáž filmu spíš k smíchu než k čemu jinému. Vývoj hlavní postavy sice zajímaýv/předvídatelný, rádoby romantika veškerá žádná, chudák malá Rachel. Milence jí vyfoukla Tilda, která vyhrála tu krásnou scénu, kdy se umírající holka loučí s klukem. Doctor byl od začátku pěknej arogantní idiot, dostal přes čuňu a protože neměli už jak to vylepšit, hodili do toho koktejlu obrovskýho nezáživnýho nezáporáka, kterej dopadl stejně, jako kdekoliv jinde v posledních Marvelech. Vlastně celkově dostal asi dvě minuty, celou dobu se o něm jenom kecalo a pak buch prásk bum byl pryč. Chudák Cumberbitch.. skočit jako Brit do hlavní role v Marvelu? No, nic moc, ale furt lepší, než drátem do oka. Snažil se moc, ale nepomohlo to. Celkovej dojem z filmu? Obávám se, že v dalších letech už nebude Academy Award udělovat nic jiného, než Oscary za vizuální efekty. Protože v těch sou teď všichni mistři. Možná by to chtělo zapracovat na tom ději, vážení.. ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Za mě jedna z lepších Marvelovek. Nevěděl jsem co vlastně čekat, Doctor Strange je hooodně fantaskní komiks, neni jednoduché všechno poslepovat, aby to šlapalo. Ovšem byl jsem příjemně překvapený. Film bavil i napínal, zakomponování světa magie do reality Avengerů se podařilo. Pokud bude Doc takto pokračovat, budu se těšit na další film s ním. Pěkných 80%. ()

Lore odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, aktuálně 76%....bullshit, totální ztráta času, debilita. Tato trapnost ukončena po cca 30 minutách - nekoukatelné. ()

Dosty85 

všechny recenze uživatele

Asi nej Marvelovej film. Uzasne scifi, ktere je vtipne, vse na sebe hezky navazuje a vse do sebe krasne zapada. Uzasne jsem se bavil od zacatku do konce. ()

Michal118 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem toho opravdu tolik nečekal, ale musím uznat že se Marvel tímto filmem opravdu předvedl, úžasné herecké obsazení, famózní efekty a v celku i dobré komické scénky. Říkejte si co chcete, pro mě je tohle jedna z nejlepších sólových marvelovek vůbec. 85% ()

Zrzka82 

všechny recenze uživatele

Komiksovky moc nemusím, vždycky jsem k nim měla předpostoj. Americký Mirek Dušín (Kapitán Amerika) nebo parodie na Shreka (Hulk) s teplouškým Superlétavcem (Superman) na mne vždycky působily tak nějak nejapně, přitrouble a nechápala jsem, co na tom všichni ti dospěláci vidí. Holt boj dobra se zlem frčí. Naproti tomu vidět doktora Strange na mne zapůsobilo fakt famózně. Charakter rodícího se superhrdiny není tak nechutně černobílý a jeho nadutost, egomaniákalnost a jízlivý sarkasmus mi dělají vyloženě dobře. Barevný svět jak v kaleidoskopu musím jako kreativní člověk obzvlášť ocenit. To co se mnohým nelíbí, na mne naopak zapůsobilo jako nádherný audiovizuální počin plný barev, tvarů a zvuků. Vše do sebe prostě zapadalo. A jelikož jsou všechny tyhle pohádky na dobro a zlo pro děcka, opravdu ani odpůrce komiksovek nechápe, proč zdejší "kritici" deklasují hodnocení filmu kvůli pocitu, že koukají na čarování a la Harry Potter. To bych raději filmu vytkla jistou pokulhávající dynamiku, kdy nám děj v první takřka polovině nejdříve nabízí doktora,který není schopný zvládnout vyčarovat ani jiskričku, a naráz během tříminutové scény je z něj supermág, který by nakopal prdel od Voldemorta po samotného Satana prdel úplně každému. Celkově je film ale povedený a užil si ho jak můj superkomiksový fanoušek, tak i já věčná kritička všech těhle "pláštěnkářů". ()

IronSide 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděl nejdříve Avengers: Infinity War a až na jeho základě si pustil tento film. Samostatný film Doctor Strange mě tudíž poměrně zklamal. Nebyl to špatný film, člověk se u něho i zasměje a je to zase ukázka trochu jiné části světa hrdinů, kteří chrání Zemi před různými hrozbami. Tento svět, ve kterém je i Stephen Strange je zaměřen na boj proti temným a mystickým silám. Asi bych dal 4 hvězdy v případě, že bych viděl nejprve tento film. Bohužel jsem na něj koukal již s jistými očekáváními a to byla chyba... Takhle jen 3 hvězdy. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

U těchto filmů jak od DC nebo Marvela jsem zjistil jak je důležité sledovat film až do konce a to opravdu až do konce titulků, když až u uplného konce zjistíte jak si tyto společnosti hází laso aby mohli natočit další pokračování pokud bude film vydělávat. V půlce titulku najdete propojení na Avangers a na uplném konci najdete napojení na další samostatné pokračování Doctora Strangeho ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Možná nejpovedenější Marvelovka; kdyby už dřív nebyl natočen mj. Matrix a Inception (resp. pokud bych je už dříve neviděl), možná bych uvažoval i o pěti hvězdách. ()

TrueArthur 

všechny recenze uživatele

Marvel vo výbere hercov má vždy jasno a vychádza to. Preukázali to aj v novom snímku zo sveta MCU, kde do hlavnej role obsadili Benedicta Cumberbatcha (Dr. Strange), ktorý z počiatku egoistického doktora a neskôr výborného mága vie zahrať na jednotku. Aj s obsadením pre vedlajšie postavy sa trafili presne do čierneho. Benedict Wong (Wong) alebo aj Tilda Swinton (Ancient One) tu pôsobia veľmi vierohodne. Efekty sú na špičkovej úrovni, Marvel opäť ukazuje, že čo sa týka efektov sú najlepší z najlepších. Záporák Keacilius (Mads Mikkelsen) je další plytký záporák ktorého meno zabudnete po pól hodine filmu. Avšak daľšia vec čo úplne nie je dobrá je dej. Je to další film podľa tej istej šablóny ktorú sme videli už veľakrát. To dodáva filmu trochu zlý nádych ale aj napriek tomu filmu dávam 70% a za pozretie stojí. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama