Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to prozatím jako běžná detektivka trochu opepřená scifi a bojuje se proti terorismu, což je vděčné téma poslední dekády. Hlavní hrdinka je klasicky dřevěná v obličeji, jako by se bála tak přehrávat, až hraje Vulkánku. Už mě unavují ženské postavy, které jsou tak "cool" a nad věcí, až jsou nudné. Nechybí pohledný parťák a brýlatý pubertální Adam Bernau, který snad nebude otravný. První díl naznačuje, že se zápletka nebude točit jenom kolem honičky za uprchlými zločinci a že svět v budoucnosti je jiný, než si policistka myslí. ()

PerToon 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších sci-fi seriálů současnosti (bez definice současnosti), který mě doufám ve druhé řadě nezklame, a zároveň který doufám včas skončí, ať netrpí natahováním. Cestování v čase můžu, zvlášť když se všichni snaží přijít na to, zda se snaží budoucnost změnit, nebo naplnit, a čím dál tím víc není jasné, kdo jsou ti dobří, kdo ti špatní, a není to jasné ani samotným postavám. Rachel Nichols je skvělá, další postavy dost dobré, přítomnost 'Brejtaka' a 'Kuřáka' je jen jednou z mnoha velkých třešní na dortu. Vřele doporučuju a čekám na další řadu. Solidních 5* [originál] ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál, který hodně sází na charaktery postav. On ani nemá moc na výběr, protože jednak rok co rok bojoval se strachem o zrušení a navíc finance nedovolovali cesty v čase ve velkém množství ani lepší efekty. A tak seriál je z větší části o filozofování a o tom jaký může mít dopad změna něčeho v historii na budoucnost. Do toho se prolínají osobní agenda hlavních postav, kterým je do jisté míry jedno jestli tím zničí minulost někoho jiného nebo ne. Z minima se dá říct, že seriál vytěžil maximum a ikdyž příběhově to není extra zážitek, tohle je jeho největší zbraní. Navíc dalším plusem je nepochybně to, že se jedná o ryze kanadskou produkci, takže za to všechno 3*. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01 - Dost dobré letní scifi překvapení, které zabíjí snad jen nějaké scénáristické kiksy, kterých si nešlo nevšimnout zejména v poslední epizodě (nevím, jestli jich předtím tolik nebylo nebo jsem byl jen nepozorný...snad první možnost), kdy jsem si snad 4x říkal "WTF?" Jinak ale slibný úvod příběhu, který by se dal slušně rozvíjet, jak nám naznačila poslední epizoda této série, a nakonec se to začalo i pěkně zaplétat. Líbivá kamera, výborní badassáci (až tak, že mi i vadí, že občas někdo i umře - snad to někdo neshledá jako spoiler, s tím se snad počítá), u některých postav 'klaďasů' mi casting není zrovna po chuti, ale u dvou to ještě překousnu. Často jsem čítal, že jsou efekty na velmi dobré úrovni. To je docela diskutabilní. Já bych spíš řekl, že to je dobře maskované, filtrované, protože třeba v posledním díle šlo asi 2x vidět, že to zase taková sláva není...ale nic vyloženě špatného taky ne. Nový 'black style image' hl. hrdinky, který ke konci dostala, mi udělal radost, pač už ten její super obleček nevypadá jak krávě vytažený z prdele, což mě děsně iritovalo. Zatím velmi slibný nadprůměr a sice 65%, přesto ale zatial jen tři*. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Seriál není z toho žánru, že od první minuty Prásk a doslova "žerete" každou minutu. Seriál se postupně rozvijí a postupně vás omotává a vy zjišťujete, že chcete další a další díl. . Jinak mi i přijde, že až tak moc SCIFI seriál není a že už některé věci jsou v dnešní době taky možné (nebo spíš, že už jsou vyrobené či k nim není moc daleko) ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama