Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

geklon 

všechny recenze uživatele

Výborná kamufláž. Po všech stránkách. The Americans jsou mi trošku sympatičtější než Homeland, nevím proč, možná tím jakoby levným vizuálem, ale studená americká náláda na začátku 80. let a sledovaný a omšelý bolševik, všemu dávají nádech jinakosti. Dle mého názoru seriál stojí za pozornost, těžko po první řadě říci, jestli celé tři série. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení se týká, zatím odvysílaných třech řad. Když, se objevily první upoutávky na tento seriál, tak jsem si říkal, že to vypadá dost dobře. Recenze pilotu mě přesvědčila, ať tomuto seriálu dám šanci. A po těch třech řadách jsem s ním velmi spokojený. The Americans nejsou tolik provařený, jako ostatní špionážní seriály, a navíc se ještě odehrávají v minulosti, což pro některé nemusí působit dvakrát přitažlivě, a když tomu připočtu, že hlavní hrdinové jsou tady za "padouchy", tak mě z toho vychází, že tento seriál má do mainstreamu hodně daleko. A je to jen dobře. O to více si může dovolit pomalejší tempo, pečlivé budování atmosféry, zajímavé zpracování postav, zvraty a příběh. Líbí se mi jakým způsobem tvůrci rozehrávají příběh a kam naše antihrdiny posílají a co všechno je nechávají vykonávat, pro matičku Rus. Naštěstí nezapomínají na psychologickou stránku, pochyby nebo, že ne každé rozhodnutí je stoprocentně správné. Ze začátku si o spoustě věcích myslíme, že jsou přesně takové jaké je vidíme, ale každou další řadou, nahlížíme čím dál více za oponu a vidíme, že se to pomaličku začíná bortit. Tvůrci si krásně vyhráli s dobovou atmosférou, pop kulturními odkazy, soundtrackem a taky s vlastním obličejem, kterým se seriál prezentuje. Keri Russell odvádí moc dobrý výkon, a v každém díle má výborné momenty, které ukazují její špičkové herectví. Z mého pohledu má Matthew Rhys trochu vděčnější postavu, jelikož je to právě on, kdo má čím dál více pochyb a otázek, a díky jeho přesnému výkonu, to budete cítit také. Noah Emmerich je velmi dobrý a svojí postavu zvládá na jedničku a prodává svou postavu perfektně. Annet Mahendru má velmi vděčnou roli, jelikož projde v seriálu velmi zajímavý vývojem, který krásně zahrála, že mě nakonec její postavy bylo líto. Holly Taylor a Keidrich Sellati byly dobří už od první řady, přesto s každou další řadou jsou čím dál zajímavější. The Americans je poctivě natočený seriál, který má spoustu výborných momentů a je velká škoda, že o tomhle seriálu moc lidí neví. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// This wasn't our war. A přesto, nemůžu s jistotou říct, že u sledování nemám občas morální problémy, co se týče fandění dvojici KGB agentů. Předpokládám, že divácký vztah pak bude zcela odlišný například v Americe a zase naprosto jiný v Rusku, a přesně tohle uvažování mě k seriálu svým způsobem přitahuje. Stejně jako moje vnímání je totiž i svět v The Americans plný šedi, nejistot a velice opatrného zvažování komu a čemu věřit. K tomu fakt, že zbožňuji americké 80s, bondovky a Keri Russell, no a je zaděláno na novou posedlost. The Americans - 99%. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Málokdy platí, že s postupujícími sériemi se kvalita seriálu zvedá a nejde opačným směrem. The Americans jsou zářným příkladem toho, jak gradovat příběh na pozadí historických událostí, a přitom neztratit ze zřetele konkrétní lidské osudy. Špionážní drama s fantastickým hereckým obsazením, které si zasluhuje větší pozornost a více ocenění, než se mu dostává. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já nestačím zírat. Nikdy by mě nenapadlo, že budu fandit KGB a už vůbec by mě nenapadlo, že se tak stane v americkém seriálu. Perfektní obrázek života a práce v utajení jak z pohledu sovětských špiónů, tak ze strany amerických operativců. Vše se navíc neomezuje jen na práci v terénu a konspirační teorie, ale i na soukromý život jednotlivých postav, které se díl od dílu vyvíjejí. Tomu samozřejmě pomáhá výborné obsazení, jemuž dominuje Keri Russell. Ta je úžasná. Pro ty, kteří mají pocit, že agent se nedá vycvičit tak, jak je to tady podáno - nacisté dokázali vydrilovat špiony, kteří mluvili bez přízvuku, během dvou let. Proč by to nedokázali Sověti? Pro mě, po Utopii, seriálová událost roku. 95% ()

Galerie (628)

Zajímavosti (24)

  • Seriál je částečně založen na skutečných událostech z roku 2010 po případu „Spy Swap of 2010“. Šlo o buňku ruských špiónů, kteří desítky let špehovali v USA. Několik z nich mělo děti, spolupracovníky, přátele a sousedy, kteří neměli žádné tušení, že jde o špióny. Tito agenti byli nakonec vráceni do Ruska výměnou za Američany, které Rusko zadržovalo. (HonzysKISS)
  • Ve 37. minutě, když si jde Elizabeth (Keri Russell) promluvit se svou dcerou Paige (Holly Taylor), tak zapne rádio, ve kterém hrají skladbu „Vienna“ od britské kapely Ultravox. (Trajektt)
  • Bývalý skutečný špión KGB Jack Barsky navštívil natáčení a uvedl, že jeho situace byla podobná jako v seriálu. Měl za sousedy také agenty od FBI. Ale na rozdíl od seriálu se Jack Barsky s agenty nikdy nepřátelil. (HonzysKISS)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama