Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (15)

Série 1 (2014) (S01) 

Netvrdím,že je seriál špatný,ale po první sezóně musím říct,že není ani dobrý-prostě průměr.Nejvíc mi vadilo,že se mi neustále vracel pocit,že už jsem něco takového viděl,například začátek s mrtvým letadlem je prakticky stejný jako příchod Drákuly do Londýna ve filmu z roku 92´s Gary Oldmanem,zabiják upírů je od Van Helsinga k nerozeznání a hlavní oblud zase vypadá jako původní Nosferatu.Kromě toho se v ději vyskytuje řada tradičních klišé a nelogičností,které seriálu zbytečně ubližují,mě osobně navíc naštvalo,že si tvůrci nedali ani takovou práci,aby při scénách v koncentračním táboře použili k distinkcím i správné oslovení a tak se důstojníkovi s hodnostním označením majora říká plukovníku.Vím,chyba je to asi malá,ale hlavně zbytečná.V celé první řadě mě příjemně překvapila jen bujná kštice Coreyho Stolla,jinak se jedná jen o oddechovku,u které je výhodnější příliš nepřemýšlet. ()

Série 2 (2015) (S02) 

První tři epizody druhé série ve mně vzbudily pocit,že se proti první řadě dočkám výrazného zlepšení,ale od čtvrtého dílu došlo opět k propadu kvality na známou úroveň.Je pravda,že výrazně přibylo akce,zároveň se objevily nepochopitelné díry v logice,řeší se vztahy,které mě nezajímají,protože všechny postavy jsou mi v podstatě ukradené a jako jediného sympaťáka vidím deratizátora Feta.Nevím,kde se stala chyba,ale nad hlavami všech ostatních kladných hrdinů se mi v průběhu času rozsvítilo slovo "blb",děj stagnuje jako zákopová válka a všechny akce skupiny dobráckých inteligentů jsou odporně předvídatelné. ()

Brooklyn, New York (2015) (S02E01) 

Na rozdíl od epizod první série se mi první díl druhé řady líbil podstatně víc,asi jsem si zvykl na všechny postavy,které se mi dříve nezdály být dobré nebo originální a i děj na mě působil původnějším dojmem. ()

Beze všeho (2015) (S02E02) 

I po druhé epizodě druhé série přetrvává spokojenost jako po shlédnutí předchozího dílu,děj plynule navazuje,příběh se rozvíjí,jen se mi zdá,že vázne logika,ulice jsou plné lidí,přitom se někteří zoufale skrývají ve skladištích-divné. ()

Pevnost (2015) (S02E03) 

I s třetí epizodou jsem byl v zásadě spokojen,děj si udržuje tempo,líbil se mi i nápad s kapátkem,jen jsem příliš nepochopil návštěvu Dutch u matky své bývalé.Tahle akce mi přišla jen jako výplň volných minut. ()

Stříbrný anděl (2015) (S02E04) 

Čtvrtá epizoda zvlášť nezazářila,ale ani mě neotrávila,byl to takový klasický průměr s předvídatelným dějem,ale pobavil mě "Psovod" a její smečka a černobílé intro Angel vs Vampires. ()

Rychle a bezbolestně (2015) (S02E05) 

Pátá epizoda druhé série přinesla více akce,ale taky více děr v logice.Nějak mi uniklo,jaký má význam oholit si hlavu,aby ve mně nikdo nepoznal známého doktora ze CDC a pak u každé kontroly dokladů mávat průkazem CDC.Stejně tak je mi divné,proč se k běžným nakaženým navlékat do ochranného obleku,když následně příbuzného,který byl také nakažen,ohmatávají holýma rukama a ještě ho líbají na čelo,fakt zvláštní. ()

Identita (2015) (S02E06) 

Šestá epizoda druhé řady mě nijak nenadchla,Corey Stoll je tristně plešatý,jeho mise za rozšíření upíří antinákazy je krajně neuvěřitelná a jinak probíhá jen opakující se sekání hlav a vystřelování mozků.I vlkoidně-pavoukoidní smečka už mě začíná unavovat,protože stále nedostala Zacha,kterýžto chlapec je nejen otravný,ale dá se jinak popsat jedině výstižným anglickým slovem ugly.Dějová linka s Gusem a Angelem mi připadá tak trochu zbytečná,vypadá to,že tvůrci seriálu neměli čím vyplnit bílá místa. ()

Zrozený (2015) (S02E07) 

Sedmá epizoda se vyznačuje těžkou stagnací.Vypadá to,že se pořád něco děje,ale příběh se vlastně nepohne z místa,všichni hodně mluví o ničem,pokaždé,když někdo obrátí kámen,vyleze z pod něj nová nebo znovu nalezená postava a celý díl tak na mě působil dost nudně. ()

Nezvaní hosté (2015) (S02E08) 

Osmá epizoda opět nepřišla s ničím novým,děj se stále motá v kruhu,aniž by se objevil nějaký progres.Scénáristé se snaží vylepšit atmosféru seriálu splétáním různých intrik,jenže ve finále nic z toho příliš nefunguje,navíc je množství postav zřejmě příliš velké,takže se všechny nevejdou do jedné epizody a děj se tak zbytečně natahuje,vypadá to,že je nejvyšší čas,aby několik charakterů zahynulo hrdinskou smrtí. ()

Bitva o Red Hook (2015) (S02E09) odpad!

Největší zajímavostí deváté epizody jsou jiné úvodní titulky a znělka,jinak je to bída a utrpení.Red Hook je izolovaný tak dokonale,že se do něj nemůže nikdo dostat,jedině,že by byl někdo natolik geniální,aby si pořídil nafukovací matračku,z ní se může vylodit naprosto bez problémů a může například vyřadit z provozu životně důležitou elektrárnu,pokud se dokáže dostat přes silnou obranu v počtu čtyř znuděných bezpečáků.O taktice bezpečnostních složek v boji proti davu nakažených radši ani nemluvím... ()

Vrah (2015) (S02E10) 

Desátá epizoda není proti předchozímu dílu až tak stupidní,tím ale nechci říct,že je dobrá.připadá mi,že tvůrci nejsou schopni vymyslet pořádnou zápletku navíc,takže tady máme hlavní dějovou linii,ale všechny linie vedlejší vypadají zbytečně.Hrdinové vždy vyrazí z úkrytu za nějakým cílem,chvilku se střílí,sekají se hlavy,nikomu důležitému se nic nestane,cíle výpravy není dosaženo a nakonec se zase všichni sejdou u Feta.Kdysi jsem se díval na první řadu Ztracených a probíhalo to tam obdobně. ()

Ve slepé uličce (2015) (S02E11) 

Jedenáctá epizoda byla,až na vtipnou retro pasáž s Eichhorstem,v podstatě zbytečná.Záporák sice unese jednu z hrdinek,při scéně s ananasem můžeme zavzpomínat na film 9 a 1/2 týdne,a přestože jí hrozí tím,že ji potupně vysaje krzevá intimní partie,tradičně hanebně selže a vše se v dobré zvrátí. ()

Occido Lumen (2015) (S02E12) 

Dvanáctá epizoda se ve větší míře věnuje vztahům mezi hlavními hrdiny,které mě,bohužel,vůbec nezajímají,protože je mi v pravdě úplně jedno,kdo se s kým bude dělit o postel,spíš by mě zajímal zásadní posun v ději,příběh se ale zakousl do vlastního ocasu jako Uroboros.Světélko naděje se snad rozsvítilo nad zakomponováním Gusovy dějové linie do hlavního proudu,no uvidíme. ()

Noční vlak (2015) (S02E13) 

Nečekal jsem,že dám třinácté epizodě po předchozích zkušenostech až tři hvězdičky,ale udělal jsem to s nadšením,protože Ugly Boy konečně způsobil smrt někoho ze základní sestavy.Na druhou stranu mě překvapilo,že se děj i v posledním dílu série,pohnul kupředu jen tak nicotně. ()

Reklama

Reklama