Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 5

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Los_Angelos 

všechny recenze uživatele

Je to první komixovej film, kterýmu dávám 4 hvězdy ..... ano , byly tu už dobrý marvelovky ... Iron Man .. okey, ale pořád to byly popkornovky za hodně peněz .. blockbustery , který měly pobavit. Naprosto v pořádku. Thor 3 zašel dál. Shodil thorovskou mytologii, ale ne do kanálu, jen z ní udělal pozadí příběhu, ve kterém vykreslil Thora jako prima chlápka od vedle, je s ním sranda, zajdete k němu na grill, na pivko ... ale pozor, když budete potřebovat helfnout, podrží vás na 100% ! Režisér Milli Vanilli, o kterém jsem doteď neměl ani páru, našel naprosto přesně hranici mezi těžce hláškující kravinou a výborným komix-filmem a po celých 130 minut po ní jeden jako zkušený surfař. Těch fórků, které byly jen naznačeny a bylo na divákovi, jestli mu docvaknou, těch tam je nepočítaně. Úžasný hlášky a odkazy na předchozí marvelovky, na předchozí hrdiny, na předchozí situace. Ale zároveň skvělá akce, roztomile umíněná záporačka a dobro, které (jako vždy) musí zvítězit. Ovšem bez jakéhokoliv hrdinsko/amerického patosu. Opět vybalancováno mistrně. Shrnuto: výborná akce, skvělý hlášky, nejlepší ze série Thor a (alespoň za mě) nejlepší marvelovka - s velkým M ! Viděno v kině, vyplatilo se. ()

bourgeois 

všechny recenze uživatele

Akčné scény so Zeppelinom dokážu vyvolať akúsi detskú radosť a lentilková planéta na čele s grandmasterom je zábava od začiatku do konca. Po návrate do Asgardu sa to vráti do typických komiksových koľají, poznáte to, jedna rubačka za druhou, ale fungujú lepšie ako sme zvyknutí. A Mark Mothersbaugh je borec. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Když vidím hodnocení, tak je mi jasné, že očividně lidem stačila komedie situovaná do vesmíru, nacpaná našimi již dobře známými, či naopak neznámými hrdiny. Mám s tím úplně stejný problém jako s posledními strážci Galaxie. Prostě příběh by se vešel tak na dvě A4....nic převratného..emoce? Kdeže. Ale abych to uvedl na pravou míru....já nemám vůbec nic proti tomu, že jsou dnešní komixovky vtipné...naopak vždycky sem to u akčních filmů měl rád. Každopádně chybí mi emoce...či dokonce bojová scéna u které bych vlhnul a zapamatoval bych si ji(viz. boj o Scarif z Rogue One)....takhle to pro mě zapadne do šedého průměru..fajn efekty, sranda...ale má to na víc. Hlavní problém vidím i v tom, že záporačka je poměrně nevýrazná jednorázovka....taková síla a tak rychlý konec.Kdyby v traileru nebyl vidět Hulk, určitě by měl divák po otevření brány v aréně větší erekci a s radostí by si zařval Hell yeah. V neposlední řadě mám výtky nad černou Valkýrou, která je černá..a hnusná..otravná mrdka. Japonku nenašli, aby to bylo ještě barevnější? NUtno dodat Idris Elba aka Heimdal mi je hrozně protivný. Né snad protože je černý...ale protože je pro mě nudný herec. Soudce Dredd by mi tam seděl o to víc. :) ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Snímek je přehnaný a nabubřelý, až bolí oči, ale velkolepě marvelovský a přímočaře zábavný a bez okolků spravuje chuť po upadlých Strážcích. Dávní bohové Severu sice kdesi v dálce hřímají nad kacířským přístupem, ale my, milovníci pop-kultury, se tetelíme blahem a užíváme si každičkou scénu s úsměvem na tváři. Scénář kupodivu dává smysl, byť se poněkud zbytečně dlouho zdržuje na vesmírném smetišti a nechává antihrdinku ve skvělém podání C. Blanchett nevyužitu, ale jednotlivé dílčí zápletky jsou bezchybné. Uvidíme, zda blížící se Avengers budou pokračovat v podobném duchu, protože si nejsem jist - a obávám se -, zda a kam by se stávající koncept superhrdinského filmu ještě mohl posunout. ()

Bejita 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů Thora. Byla jsem na tom v kině a smála jsem se od začátku do konce...nemělo to chybu. ()

soukup_b 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem to vůbec nečekala (rozhodně ne po Thorovi 2),překvapivě jsem si Ragnarok velmi užila. Samozřejmě má i slabá místa, docela dost slabých míst, ostatně, je to film, který je udělán pro průměrného, mainstreamového diváka, který nemá sebemenší tušení, že Ragnarok není jen filmový výmysl. Většina vtipů je dost nevtipná, takový ten styl "je to tak blbý, až je to vtipný," ale zachraňují to scény typu "Get help!" - to bylo geniální. Co se týče vizuální stránky - naprostá špička, ostatně nic jiného jsem ani nečekala. Jediná má výtka putuje k asi dvousekundové scéně s Odinem, kde bylo dost vidět, že je to kompletní green screen. Hereckým výkonům také nic vytknout nemůžu, občasné přehrávání se tam víceméně hodilo a ničemu nevadilo. A jako poslední bych chtěla ocenit fakt, že jsem tam konečně objevila nějakou "myšlenku",scénáristickou okliku, zkrátka a jednoduše, nebylo to postavené na jednoduchém rámci Nepřítel - Prohrávám - Vyhrávám - Šťastný Konec, ale byl tam celkem povedený pokus o jakési překvapivé zakončení. Za mě jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, Marvelovka! ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Dosud byl pro mne zábavnou jedničkou mezi superhrdiny Deadpool. Jako jednotlivec je možná stále nejzábavnější, ale jako film to Thor: Ragnarok vyhrál na celé čáře :-) Víc jak polovinu filmu jsem se smál nahlas a dokonalé zařazení hostů (Benedict Cumberbatch, Stan Lee, Sam Neill, Matt Damon...) nemělo sebemenší chybku. Excelovali prostě všichni a nejde vyzdvihovat jen výbornou Cate Blanchett, nebo Jeffa Goldbluma. Nejraději bych dal 6*. ()

Daveoff 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější, nejbarevnější a rozhodně nejlepší Marvelovka, která doposud spatřila světlo světa. Od prvních scén jsem si čím dál častěji v hlavě opakoval, že miluju Waititiho styl. Poprvé jsem se s Taikou setkal (jako asi většina) u filmu "Co děláme v temnotách", kde jsem ocenil humornou stránku filmu a způsob, jakým parodoval upírskou tématiku. Další jeho film byl "Hon na pačlověky", kde zanotoval i na vážnější strunu, ale specifického humoru bylo stále nad míru a film mi příjemně sednul vedle Wese Andersony a Coenovic bratry. Na potřetí to bylo opravdu velké, protože Taika nám přinesl nového Thora. Na minimalistické scény z jeho předchozích filmů můžeme rovnou zapomenout, na humor však nikoliv! Ve filmu je tolik epických humorných scén, že nemá cenu o nich psát. Dovolím si odbočit na Chrisův starší film "Chata v horách", kde je scéna, kdy se jako pravý hrdina, snaží zachránit své kamarády tím, že přeskočí na motorce propast a dojede pro pomoc. To se mu však nepodaří, protože ve vzduchu nabourá do neviditelného silového pole a tím jeho postava končí. V té době mé srdce nad takovou scénou zaplesalo a radostně poposkočilo, protože scéna bortila veškeré klišé podobných filmů. V Thorovi je však takových momentů nespočetně a já si připadal jako by se mi splnil sen o tom, co na plátně chci vidět. Humorné momenty nenarušují příběh, skvěle ho doplňují a funguje to na výbornou. K tomu musím ještě pozvednout skvělou hudbu od Led Zeppelin, svižnou, přehlednou akci a v rámci žánru (po herecké stránce) zajímavou záporačku. PS: Postava "Kata" Karla Urbana si mě ve filmu získala snad nejvíc. Vůbec bych se nezlobil, kdyby někdo natočil sólovku ve stylu "Podfu(c)ku", nebo "Sbal prachy a vypadni" právě s Katem. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - královsky jsem se bavila. Jenže pak jsem začala přemýšlet, čeho jsem vlastně byla svědkem. Rozháraný žánrový mix s trestuhodně nevyužitým burácivým hlasem Cate Blanchett a nedotaženým konceptem na obou stranách. Na parodii na osmdesátky málo arkádní (ne, synťàky a neonové barvičky nestačí), na epos málo temné a osudové. Zásadní otázka tedy zní, mám chuť si to někdy zhlédnout znovu? Ne. ()

Ladunkaaa 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně pobaví. Oproti kapitánovi, kde je děj o dost temnější a vážnější je to změna. Jde vidět, že z těchto marvelovek si může vybrat každý na co má chuť. Ten komediální styl ke komixu patří stejně jako ten"temný". U Thora mě však nezklamal (jako u Spidermana). ()

BroDan270 

všechny recenze uživatele

Parádna nádielka humoru, skvelých efektov a akcie. Cate Blanchett ako záporáčka s čiernymi vlasmi bola bohovská (doslova). Perfektne som sa pri filme nasmial, až som sa pýtal, odkiaľ stále berú toľko nápadov. Skvelý film, ktorý sa naozaj oplatí pozrieť. 5* ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

In the meantime of the civil war. Thor nám "zezeměvatěl" a pochytil dost sarkasmu na to, aby zmizel odér shakespearovské vážnosti zejména prvního dílu. Krásně ládované špikování s dalšími marveláckými postavami, slušné rozšíření thorovské "mytologie" a hlavně funkční porce popkornu pro nenáročného diváka. Asi nejděsivější (v humorném smyslu) cameo Stana Lee. Marvel oproti DC rozhodně ví, jak udržet diváky v euforii a zároveň i výstavbu celého svého univerza pohromadě. S prvním Iron Manem, prvními Strážci a letošním Spider-Manem nejzábavnější marvelovka hodná nejedné další projekce. Oba palce nahoru! ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že marvelovky mi poslední dobou dost splývají a v nějaké zamýšlené dějové lince, která by se měla táhnout napříč celým komiksovým vesmírem, se vážně nevyznám. Ale přemýšlel jsem, jestli je to vůbec pro dnešního diváka důležité a co bychom měli od podobných filmových kousků očekávat. A dospěl jsem k názoru, že hlavně zábavu a akci. A právě těmito dvěma elementy vyčnívá Thor z šedivé nevýraznosti posledních let. Humor není bůhvíjak originální a komplikovaný, ale působí nenuceně a za to u mě mají tvůrci bod, opravdu nemám rád přílišné tlačení na pilu. I z tohoto důvodu jsem nakonec došel k názoru, že v kontextu ostatních komiksovek se jedná o lehký nadprůměr, a proto hodnotím takto. ()

cad_bane 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus na snímku je jen hodně děje a postav na jeden film. Jinak se jedná o naprosto špičkový blockbuster u kterého se člověk jedinečně pobaví. Hulk zde dobře fungoval a doplňoval celý film. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už Marvelem přejeden, ale Thor Ragnarok je fakt slátanina. Odpustil bych prznění severské mytologie v americké multikulti agendě i zaměření na mladší publikum, ale tyhle komiksové příběhy jsou už desně nudné. Je to furt stejné, nikam to tenhle žánr neposunuje. Jo, film víceméně baví, stylizace do 80. hudby ok, a je fajn, že si dělá srandu sám ze sebe, ale celkově je to prostoduché, infantilní a bez příběhu. Nahoře to drží jen Hemsworth. Okolní postavy jsou ploché, nezajímavé, zápletka z těch, kdy je lepší vypnout mozek. Situační a hláškovací humor pobaví především puberťáky. Ta červená čísla tady mi moc nedávaj smysl, ale asi je tenhle styl trendy, takže Marvel bude dál produkovat to samé. Lehký nadprůměr, nic víc. Jedinej dobrej komiks na plátně byl letos Logan, který měl koule a luxusní atmosféru. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle béčkový ujeťárny. Šíleně parádní biják. Skvěle to ubíhá a ani na chvilku mě to nenechalo usnout na smetišti Sakaaru. Skvělá návaznost na předchozí díly MCU. Úžasná chemie mezi postavama a dialogy prošpikovaný hláškama. Do toho oldschoolovej soundtrack jak z 80kových videoher a Led Zeppelin. Nejzábavnější film o Thorovi a jedna z nejzábavnějších marvelovek. Je to jako Gladiátor nebo Spartacus na Skittles tripu. ()

Davidaxik 

všechny recenze uživatele

Nejhorší patlanina jakou jen mohli stvořit. Ve jménu Thanose co to sakra bylo?!!! Nejtrapnější scéna v historii Marvelu...ZDE. Nejsměšnější scéna Márvelu? ZDE - to by ani nebyl ten problém, kdyby to nebyla vážná scéna. A co dál? Vtípek střídá vtípek,celkově je stvořena komedie na jedné fázi, což Marvelu nesluší. A ztotožnit se s tím nedokážu. Hudba byla do bojových scén příšerná...hrdinové nejdou zranit...nuda. Tudíž dávám *. Běžte zvracet. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama