Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (57)

  • Unifromy ušité pro seriál se na začátku musely ušpinit, aby divák nabyl dojmu, že byly použité během války. (MTHRFCKR)
  • Scenáristé původně plánovali pokračování úspěšného seriálu Četnické humoresky (od r. 1997). Časem se ale vyvinul samostatný projekt, který má s původním seriálem jen pár společných motivů. (gogos)
  • Četnická stanice byla vybudována na zámku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, dále natáčení probíhalo v Jimramově, Prostějově, Luhačovicích či Mrákotíně. Seriál se natáčel i v okolí Znojma, v Brně nebo Praze. Seriálový Hotel Popper je ve skutečnosti Dům Bedřicha Smetany (Lázeňské nám. 308, 763 26 Luhačovice). Kostel z 1. dílu 1. série "Pytláci" je z malé vesničky na Vysočině, z obce Jasenice. Historická budova vlakového nádraží se nachází v Lednici. Ve 2. a 3. díle 1. série se děj mimojiné odehrává na železnici. Lokalita k natáčení byla vybrána na Olomoucku, na trati č. 310 mezi obcemi Domašov nad Bystřicí a Hlubočky. Zámek, na kterém bydlel baron Jan Jiří Podhajský a jeho žena Vilma Hermína (Tereza Bebarová), se nachází v Hošticích u Kroměříže. (gogos)

Četníci z Luhačovic - Pytláci (2017) (epizoda) (E01)

  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, nádraží Lednice, zámek Lesní Hluboké, Prostějov, zámek Lomnice, Jasenice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Četníci z Luhačovic - Baron Kafr (2017) (epizoda) (E02)

  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)

Četníci z Luhačovic - Rodokaps (2017) (epizoda) (E03)

  • Natáčelo se na zámku Hoštice, Jimramově, zámku Lesní Hluboké, klášteru Rajhrad, Luhačovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Četníci z Luhačovic - Evička (2017) (epizoda) (E05)

  • Filmovalo se v těchto lokalitách: kostel Veveří, zámek Lesní Hluboké, Brno, telecí, Ubušínek, Borovnice, Jimramov, Vratislávka, řeka Dyje, kostel Častohostice, hrad Cornštejn. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Četníci z Luhačovic - Padělek (2017) (epizoda) (E07)

  • Zazní zde slangová slova „vachcimra“ (německy wachzimmer), což je místnost pro stráž (strážnice), a slovo „varta“ („vartovat“) z německého warten, tedy čekat, hlídat, hlídkovat. (sator)

Četníci z Luhačovic - Padělek (2017) (epizoda) (E07)

  • Natáčelo se v Jimramově, Prostějově, Borovnici, Ubušínku, zámku Tovačov, zámku Lesní hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Četníci z Luhačovic - Zpěvačka (2017) (epizoda) (E08)

  • V epizodě četník Láska (Robert Hájek) prohlíží knihu hotelových hostů. Najde tam tento zápis: „Ročník 1898, Amálie Kutinová, lékárnice.“ Je to narážka na skutečnou osobu – lékárnici a spisovatelku Amálii Kutinovou, která se opravdu narodila v roce 1898 a část dětství strávila ve Štítné nad Vláří, což není daleko od Luhačovic. (Ezis)

Četníci z Luhačovic - Bestie (2017) (epizoda) (E10)

  • Předlohou tomuto případu jsou skutečné události z Třebíče, které měly za následek několik vražd židovských obyvatel. Místem, kde se vraždy udály, byl Kohnův mlýn na Vysočině. (ArthasKarfa)

Četníci z Luhačovic - Bestie (2017) (epizoda) (E10)

  • Natáčeno v Jimramově, zámku Lesní Hluboké, mlýnu Štampach, Býkovicích, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama