Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele SNCIS k tomuto seriálu (4)

Westworld (2016) 

Obsahuje spoilery: 1.Série: "Kdo po krvi touží, v krvi končí." Westernový svět, kde pracháči zneužívají umělou inteligenci. Některé věci mi byli od začátku jasné. Věděl jsem, že jeden výtvor začne vnímat (bude živí), nebo jsem tušil, že se na konci výtvory vzbouří. Bylo to průhledné. No, ale mělo to perfektní vizuál (krásné prostředí, kostýmy), když došlo na akci, tak stála za to. Jde vidět, že si na tom dalo HBO velmi záležet. Hlavní tahouni seriálu byli Hopkins a Harris, kteří hrali na jedničku s hvězdičkou. Doplňovala je blonďatá Dolores, jejíž dějová linka konkrétně bavila nejvíc. Přes všechny klišé to bylo skvělé.. Ale jelikož tam byla ta průhlednost, tak nemohu dát plný počet. "Vypnout motorické funkce!" - 80%. 2.Série: "Žádný falešný svět se pravému nevyrovná. Co je skutečné... nelze nahradit. Už si nehodlám hrát na kovboje a indiány, Bernarde. Chci jejich svět. Ten, který nám upřeli." Celá série přešlapuje na místě. Výtvory 10 dílů prchají, aby v poslední epizodě skočili ze skály. Ok... Je to scífko, takže tady bylo, že se jejich vědomí přenese do programového ráje. Přišlo mi to strašně uhozený. Užvaněný indián: Byla nejhorší výplňková epizoda. Shogun World: Měl dobrou akci, ale taky tam byl jen proto, aby natáhl příběh. Herecké obsazení zůstalo zachované. Dolores byla tady nejvýraznější. Dalo by se říct, že si celý seriál ukradla pro sebe. Jinak mi tato série přijde jako umělé natahování příběhu. - 60%. 3.Série: Zapomeňte na kovbojku! Westworld se nyní odehrává v reálným světě, kde blonďatá Evan Rachel Wood alias robotka Dolores plánuje zničit lidstvo a systém, ve kterém se žije. Ten koncept systému a chaosu byl fakt geniální. A díky Dolores pro mě jediný seriál, kde jsem doufal, že lidstvo skončí a ona tak vyhraje. Bohužel stal sa opak a ona na konci zemře, což jsem i oplakal. ;) Jinak úroveň jednotlivých epizod zde kolísavá, ale pořád není ani jedna z nich průměrná. Poslední dvě části jsou pak akcí nabitou podívanou, kde je perfektní duel dvou ženských umělých inteligencí. Souboj Dolores vs. Maeve snad každému trochu připomene film Kill Bill. Nejotravnější postava seriálu je za mě zmiňovaná Maeve, která řeší jen, jak být se svou dcerou. Dvě potitulkové scény pak pěkně navnadí na další sérii. - 80%. ()

Labyrint (2016) (S01) 

Obsahuje spoilery: "Kdo po krvi touží, v krvi končí." Westernový svět, kde pracháči zneužívají umělou inteligenci. Některé věci mi byli od začátku jasné. Věděl jsem, že jeden výtvor začne vnímat (bude živí), nebo jsem tušil, že se na konci výtvory vzbouří. Bylo to průhledné. No, ale mělo to perfektní vizuál (krásné prostředí, kostýmy), když došlo na akci, tak stála za to. Jde vidět, že si na tom dalo HBO velmi záležet. Hlavní tahouni seriálu byli Hopkins a Harris, kteří hrali na jedničku s hvězdičkou. Doplňovala je blonďatá Dolores, jejíž dějová linka konkrétně bavila nejvíc. Přes všechny klišé to bylo skvělé... Ale jelikož tam byla ta průhlednost, tak nemohu dát plný počet. "Vypnout motorické funkce!" - 80%. ()

Dveře (2018) (S02) 

Obsahuje spoilery: "Žádný falešný svět se pravému nevyrovná. Co je skutečné... nelze nahradit. Už si nehodlám hrát na kovboje a indiány, Bernarde. Chci jejich svět. Ten, který nám upřeli." Celá série přešlapuje na místě. Výtvory 10 dílů prchají, aby v poslední epizodě skočili ze skály. Ok... Je to scífko, takže tady bylo, že se jejich vědomí přenese do programového ráje. Přišlo mi to strašně uhozený. Užvaněný indián: Byla nejhorší výplňková epizoda. Shogun World: Měl dobrou akci, ale taky tam byl jen proto, aby natáhl příběh. Herecké obsazení zůstalo zachované. Dolores byla tady nejvýraznější. Dalo by se říct, že si celý seriál ukradla pro sebe. Jinak mi tato série přijde jako umělé natahování příběhu. - 60%. ()

The New World (2020) (S03) 

Obsahuje spoilery: Zapomeňte na kovbojku! Westworld se nyní odehrává v reálným světě, kde blonďatá Evan Rachel Wood alias robotka Dolores plánuje zničit lidstvo a systém, ve kterém se žije. Ten koncept systému a chaosu byl fakt geniální. A díky Dolores pro mě jediný seriál, kde jsem doufal, že lidstvo skončí a ona tak vyhraje. Bohužel stal sa opak a ona na konci zemře, což jsem i oplakal. ;) Jinak úroveň jednotlivých epizod zde kolísavá, ale pořád není ani jedna z nich průměrná. Poslední dvě části jsou pak akcí nabitou podívanou, kde je perfektní duel dvou ženských umělých inteligencí. Souboj Dolores vs. Maeve snad každému trochu připomene film Kill Bill. Nejotravnější postava seriálu je za mě zmiňovaná Maeve, která řeší jen, jak být se svou dcerou. Dvě potitulkové scény pak pěkně navnadí na další sérii. - 80%. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama